Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, mosze napisał:

Wg mnie uniwersalność rośnie od dołu do góry.

Jasne buty są trudne w zestawieniach, trzeba mieć pomysł.

Jasne buty w naszej szerokości geograficznej przez przynajmniej 1/2 roku będą po prostu źle wyglądały i tym bym się kierował w pierwszej kolejności. W drugiej faktycznie im ciemniejsze tym bardziej uniwersalne imo.

• Like 1

W dniu 16.03.2020 o 22:34, eye_lip napisał:

Nie wiem, jeśli nie są czarne całe to nadają się jedynie na wiejską dyskotekę.

Nie są, mają białe wstawki, co mi przeszkadza i nie wygląda zbyt estetycznie. Kształt buta mi odpowiada, a co 'najgorsze' dość dobrze leżą na mojej niezbyt ortodoksyjnej stopie i wydają się bardzo wygodne.

Nie ma zbyt dużego doświadczenia, stąd pytanie. Odsyłam, ale szkoda, bo rzadko zdarzają mi się buty, które dobrze leżą i są wygodne, jednak jeśli brakuje wyglądu i jakości nie ma co się siłować.

Dzieki za pomoc Panowie. 

Panie i Panowie, mam szybkie pytanie. Czy guziki od marynarki w garniturze albo marynarki sportowej muszą być dopasowane do koloru butów i paska? Zastanawiam się nad zakupem granatowego garnituru w Miler Menswear, ale ma brązowe guziki z orzecha i jakoś mi się to gryzie z czarnymi butami, nawet na ich zdjęciach na stronie. Głupio kupić niby taki super, och i ach garnitur i zmieniać w nim guziki... Więc jak z tymi guzikami? Muszą być dopasowane, czy to tylko takie moje dziwne zboczenie?

Hej!

Czy ktoś z Was ogarnia płatność w euro w sklepie on-line Suitsupply?
Zauważyłem, że w złotówkach jest niekorzystny przelicznik i chciałem zapłacić kartą euro, ale....po spozycjonowaniu przesyłki na Polskę, PLN sam wskakuje domyślnie....
Co Wy na to? :)

Pozdrawiam!

56 minut temu, equestrian napisał:

Panie i Panowie, mam szybkie pytanie. Czy guziki od marynarki w garniturze albo marynarki sportowej muszą być dopasowane do koloru butów i paska? Zastanawiam się nad zakupem granatowego garnituru w Miler Menswear, ale ma brązowe guziki z orzecha i jakoś mi się to gryzie z czarnymi butami, nawet na ich zdjęciach na stronie. Głupio kupić niby taki super, och i ach garnitur i zmieniać w nim guziki... Więc jak z tymi guzikami? Muszą być dopasowane, czy to tylko takie moje dziwne zboczenie?

Ja bym tym się nie przemował, nie będzie to widoczne. Ja bym natomiast pomyślał nad uwzględniniem innych opcji np. SuSu, ZR, Poszetka. Miler ma niestety sporo mankamentów. (mówię to jako posiadacz).

20 minut temu, Markin napisał:

Ja bym tym się nie przemował, nie będzie to widoczne. Ja bym natomiast pomyślał nad uwzględniniem innych opcji np. SuSu, ZR, Poszetka. Miler ma niestety sporo mankamentów. (mówię to jako posiadacz).

No właśnie ja to widzę i mam wrażenie, że przez to inni też, ale to moje odczucia. Mam już garnitur od Milera,  grafitowego Onyxa. Ogólnie jestem zadowolony, a cena lepsza niż w SuSu w szczególności w preorderach. Zastanawiam się jeszcze nad Poszetką, a Zackroman poza moim zasięgiem cenowym obecnie ;)

13 godzin temu, giacco napisał:

Hej!

Czy ktoś z Was ogarnia płatność w euro w sklepie on-line Suitsupply?
Zauważyłem, że w złotówkach jest niekorzystny przelicznik i chciałem zapłacić kartą euro, ale....po spozycjonowaniu przesyłki na Polskę, PLN sam wskakuje domyślnie....
Co Wy na to? :)

Pozdrawiam!

Wprowadzili ten mechanizm chyba w 2016 roku, nie da się go ominąć.

• Oceniam pozytywnie 1

Tak, niestety....też już mam potwierdzenie z live czatu z SuSu. Próbowałem nawet obejść kwestię kraju (wybierałem Italię), ale w momencie wybrania adresu dostawy system się nie daje oszukać i zmienia na złotówki :D Chytruski...a btw. gra warta świeczki, bo przy przeliczeniu, nawet po tym dzisiejszym horrendalnym kursie (bankowy kantor mBanku pokazuje mi euro po 4.60!), przy zamówieniu na kwotę ok. 1300 euro, różnica na niekorzyść złotego to kilkaset złotych! Smutne to....
Dzięki za feedback!

Jak Waszym zdaniem powinien wyglądać strój do chodzenia po domu? Zawsze krawat i marynarka, czy czasem wskakujecie w coś bardzo luźnego?
Dobrze ubranym dżentelmenem jest się zawsze, dlatego strój do chodzenia po domu powinien być taki sam poza nim.
  • Like 1