Enygma Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 A jak już jesteśmy przy temacie rękawiczek, czy w cenie powiedzmy 200 zł za parę, lepszym wyborem jest szycie u jednego z warszawskich rękawiczników, czy właśnie zamówienie czegoś od Kuca? Pytam o kwestię skór, nie o dopasowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 6 godzin temu, lubo69 napisał: Jožin z bažin? Łoś od Kalty super. Pekari od Kalty, też, ale chyba niewarte blisko dwukrotnej dopłaty. IMO warte, ale to dopiero wychodzi jak założysz na dłonie. Coś jak dobrej jakości kaszmir i zwykła wełna. Jest różnica .Od siebie dodam, że możliwy jest u Kuca pewien stopień personalizacji. Tzn. w przypadku pekari tak miałem. Zwracałem niepasujący rozmiar i fason i uszyli mi model kawaleryjski, jakiego w tej skórze nie ma w regularnej ofercie, a do tego wprowadzili drobne modyfikacje. Wszystko w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 „Chyba” nie dotyczyło tego, że nie mam tych rękawiczek. Mam pekari i IMO raczej nie są warte dwa razy więcej niż łoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Dla mnie są warte te pięćset złotych. Niesamowita miękkość, mięsistość, to jak układają się na dłoniach przy ścisłym dopasowaniu +komfort termiczny . Noszę w większości rękawiczki bez ocieplenia i te są dla mnie nie do pobicia. Gdyby nie kolor, byłyby rękawicami pierwszego wyboru, a tak są drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 7 godzin temu, xkoziol napisał: Czy wzorem sprzed kilku lat zrobimy forumową Szlachetną Paczkę? Jestem bardzo zainteresowany. Jak to wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 Jestem bardzo zainteresowany. Jak to wyglądało?Nie wiem , jak konkretnie jest ze szlachetną paczką, ale w moim mieście jest organizacja , która robi akcję „dobry duszek”: organizacja zamawia artykuły na prezenty dla dzieciaków, które ich zdaniem są potrzebne (pozwala to uniknąć nikomu niepotrzebnych gadżetów) na adres mojej firmy, ja płacę fakturę, paczka przychodzi na adres mojej firmy i po paru dniach przychodzi wolontariusz z organizacji i odbiera paczkę. Czyli w wypadku stowarzyszenia mogłoby to zadziałać podobnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 W dniu 15.11.2019 o 11:39, eduardo napisał: Ja też w zimie zawsze. Nie wyobrażam sobie prowadzić auta po nocy na mrozie bez rękawiczek. Ja tak miałem dopóki w samochodzie nie znalazłem magicznego przycisku ogrzewanie kierownicy teraz trzymam ja oburącz 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 11 godzin temu, xkoziol napisał: Czy wzorem sprzed kilku lat zrobimy forumową Szlachetną Paczkę? Nie kojarzę forumowej paczki, chyba że była to akcja nie tyle forumowa, ile stowarzyszeniowa; kojarzę oczywiście paczkę krawatów, którą koordynowałem z uporem godnym lepszej sprawy, ale rozumiem że nie o to chodzi. Tego typu akcja charytatywna jest możliwa: WARIANT A: - wybierany jest beneficjent (dom dziecka, itp.); - wybierany jest koordynator centralny, który paczkę dowiezie do beneficjenta; - wybierani są koordynatorzy lokalni, którzy będą umawiać się z forumowiczami w większych miastach (np. w tych które organizowały spotkania forumowe) i odbierać fanty, aby następnie w wielkim pudle wysłać je paczkomatem do koordynatora centralnego; - forumowicze zbierają fanty (niechciane marynarki, spodnie, kurtki, żółte skarpetki - chociaż nie, może bez bielizny osobistej, ale lekko używane buty - czemu nie) i przekazują je osobiście koordynatorowi lokalnemu lub wysyłają na swój koszt koordynatorowi centralnemu (pewnie ktoś ma jakieś kody do paczkomatów, które mógłby na ten cel odstąpić). WARIANT B: - moderatorzy forum chwilowo zapominają o zasadach bazarku, w szczególności numerowaniu ogłoszeń; - można wystawiać ogłoszenia poza pulą, także rzeczy używanych i niebędących garderobą. Warunek: przychody ze sprzedaży przeznaczane są na cel charytatywny; - każdy kupuje co mu się podoba, ale pieniądze wpłaca na cel charytatywny, nie na rzecz sprzedającego; - moderator działa jak escrow: powiadamia sprzedającego aby ten wysłał kupującemu przedmiot dopiero gdy (moderator) otrzyma od kupującego potwierdzenie przelewu na wybrany cel charytatywny. Być może potrzebne będzie nominowanie specjalnego moderatora czasowego do tego celu (funkcja wygasa po zakończeniu akcji). Jeśli jest wola, niech jakiś forumowy prawnik się wypowie, czy nie ma tu czegoś niezgodnego ze stanem prawnym, i można ruszać:-) Just saying. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 11 godzin temu, xkoziol napisał: Czy wzorem sprzed kilku lat zrobimy forumową Szlachetną Paczkę? 6 minut temu, lubo69 napisał: Nie kojarzę forumowej paczki, chyba że była to akcja nie tyle forumowa, ile stowarzyszeniowa; kojarzę oczywiście paczkę krawatów, którą koordynowałem z uporem godnym lepszej sprawy, ale rozumiem że nie o to chodzi. Robiliśmy to wtedy w zapomnianej już grupie masters. Nie pamiętam kto całość koordynował ale wyszło chyba fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potfur Napisano 18 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 Witam za parę miesiecy biorę ślub i z tej okazji poszukuję dla siebie garnituru, a nie będę ukrywać, że nie jestem w tej dziedzinei ekspertem :D. Szukam garnituru uniwersalnego, buty będę miał czarne, prawdopodobnie Berwicki (polecone zresztą na tym forum) i kamizelkę ( pewnie w kratę księca Walii) Budżet na garnitur to max 2000 zł ze wszystkimi poprawkami. Macie jakieś rady od czego zacząć? Słyszałem, że polecany jest sklep Albione oraz SuitSupply. Czy garnitury od tych firm wymagają wielu poprawek krawieckich? Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 18 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 3 godziny temu, potfur napisał: Witam za parę miesiecy biorę ślub i z tej okazji poszukuję dla siebie garnituru, a nie będę ukrywać, że nie jestem w tej dziedzinei ekspertem :D. Szukam garnituru uniwersalnego, buty będę miał czarne, prawdopodobnie Berwicki (polecone zresztą na tym forum) i kamizelkę ( pewnie w kratę księca Walii) Budżet na garnitur to max 2000 zł ze wszystkimi poprawkami. Macie jakieś rady od czego zacząć? Słyszałem, że polecany jest sklep Albione oraz SuitSupply. Czy garnitury od tych firm wymagają wielu poprawek krawieckich? Dziękuję za wszelką pomoc. Garnitury są uniwersalne, to zależy jaką masz sylwetkę i na ile wpisujesz się w ,,średnią” europejską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 20 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2019 W dniu 18.11.2019 o 15:10, potfur napisał: Witam za parę miesiecy biorę ślub i z tej okazji poszukuję dla siebie garnituru, a nie będę ukrywać, że nie jestem w tej dziedzinei ekspertem :D. Szukam garnituru uniwersalnego, buty będę miał czarne, prawdopodobnie Berwicki (polecone zresztą na tym forum) i kamizelkę ( pewnie w kratę księca Walii) Budżet na garnitur to max 2000 zł ze wszystkimi poprawkami. Macie jakieś rady od czego zacząć? Słyszałem, że polecany jest sklep Albione oraz SuitSupply. Czy garnitury od tych firm wymagają wielu poprawek krawieckich? Dziękuję za wszelką pomoc. W tej cenie warto zerknąć również na garnitury poszetka.com i Zack Roman. Widziałem również, że garnitur do 2000 zł sprzedają rownież w Dąbrowski i Góral, ale nie widziałem ich produktu na żywo i nie czytałem opinii. Może ktoś jest uzytkownikiem i może sié podzielić wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potfur Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Szukam butówn na ślub, interesują mnie czarne oksfordy. Zauważyłem, że jest fajna przecena butów Yanko, nie umiem się jednak zdecydować, który model najfaniejszy. Macie jakieś sugestie? https://patine.pl/category/obuwie-klasyczne-oxfordy?horizontal&filter=1&fbclid=IwAR0VaAQI78kxYiyoKTSWjWfllsE8OKG0-bCMu908R7h4O8d3oxkvs9PWbAU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Kupiłem okazyjnie świetne trzewiki Grenson na Zalando i jedyne co mnie w nich razi to jasne łączenie cholewki z podeszwą. Stąd moje bardzo mądre pytanie: czy są jakieś lepsze/gorsze metody na wyeliminowanie tego kontrastu czy dać sobie spokój? Kilka warstw kremu da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 4 hours ago, potfur said: Szukam butówn na ślub, interesują mnie czarne oksfordy. Zauważyłem, że jest fajna przecena butów Yanko, nie umiem się jednak zdecydować, który model najfaniejszy. Macie jakieś sugestie? Po długim hamletyzowaniu ja wybrałem Yanko 201. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 @me.spoke Da radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 20 minut temu, me.spoke napisał: Kupiłem okazyjnie świetne trzewiki Grenson na Zalando i jedyne co mnie w nich razi to jasne łączenie cholewki z podeszwą. Stąd moje bardzo mądre pytanie: czy są jakieś lepsze/gorsze metody na wyeliminowanie tego kontrastu czy dać sobie spokój? Kilka warstw kremu da radę? https://multirenowacja.pl/tarrago-heel-sole-restorer-35ml.html a może tym się pobawić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Tarrago Edge nie działa aż tak głęboko, szybko mogą być potrzebne ciągle poprawki.Postawilbym na farbę do skóry. https://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Miler podaje długość swoich marynarek z uwzględnieniem czy bez uwzględnienia 'kołnierza'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Raczej bez kołnierza (tak, są krótkie). Osobiście, nosząc 50 w SuSu i mając 176, brałbym u niego rozmiar 182/104. Miałem na sobie jedną marynarkę od niego (był to rozmiar 170/100) i oczywiście było krótko (bo być musiało), ale również w klacie było za wąsko. Do takich samych wniosków z resztą można dojść porównując tabele wymiarowe tych dwóch producentów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 2 minuty temu, Nawrot napisał: Raczej bez kołnierza (tak, są krótkie). Osobiście, nosząc 50 w SuSu i mając 176, brałbym u niego rozmiar 182/104. Miałem na sobie jedną marynarkę od niego (był to rozmiar 170/100) i oczywiście było krótko (bo być musiało), ale również w klacie było za wąsko. Do takich samych wniosków z resztą można dojść porównując tabele wymiarowe tych dwóch producentów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Od Susu nosze 48 i sie zastanawiam czy 176 czy 182. Marynarka Susu w rozm 48 bez kolnierza ma 73 cm czyli tyle co Miler (jezeli tabela opisuje wymiary bez kolnierza). Dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Normalnie SuSu rozmiar 48 powinien mieć 75cm bez kołnierza (a przynajmniej tyle podają przy havanie w tabeli). Ja sam uznaję 72cm za stanowczą granicę, jeśli chodzi o długość marynarki przy moim wzroście i zdaje sobie całkowicie sprawę z tego, że jest wtedy kuso (ale jak chce się nosić włoszczyznę to trzeba mieć tego świadomość). Teraz niestety SuSu również miesza z długością marynarek (mam jedną havane z nowej kolekcji i jest 74cm zamiast 76cm po plecach), więc i tu trzeba uważać Wełna drożeje, to i marynarki stają się coraz krótsze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 28 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2019 Miał ktoś styczność z sneakersami od Millera, jak z jakością ? Czy lepiej zainwestować w Massimo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Próbował ktoś zamówić z mango coś z nowej kolekcji z kodem? Mi wyskakuje Znizka nie dotyczy zadnego z wybranych przez Ciebie produktów. Sprawdz warunki promocji. A z obsługi klienta dostałem dwie odpowiedzi jak z automatu - pomocni są jak cygan z akordeonem w tramwaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 Pytałem w odpowiednim wątku, ale nikt tam chyba nie zagląda, więc jeszcze raz:Czy, któryś z Kolegów mógłby porównać kopyta Hiro i Olfe (Meermin)pod względem wysokości podbicia? Olfe ciaśniejsze, czy podobne? Na stronie piszą, ze low instep, ale chciałbym zapytać kogoś, kto użytkuje oba. Z góry dziękuję za pomoc.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi