DamianS Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 @alabuz Sam się teraz dziwię, że nie pomyślałem o bordowej, bo to jeden z moich ulubionych kolorów. Natomiast szary odpada, szczególnie na tę okazję - nie przepadam. I czy w takim razie mogę prosić o podpowiedź, która z tych bordowych będzie najbardziej pasowała? Mając w pamięci, że to mój własny ślub. Niestety w sklepach na miejscu nie ma nic szczególnie wartego zainteresowania, więc nie mogę tego porównać na żywo. I jeszcze co do całości kompozycji - bordowa mucha, biały goździk i biała poszetka powinny dobrze komponować się ze sobą i z garniturem, prawda? https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Mucha-do-wiazania-z-jedwabiu-gladka-bordowa-EM-17/13462 https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Elegancka-Mucha-Wiazana-jedwabna-gladka-w-kolorze-bordowym-EM-1/10536 https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Mucha-do-wiazania-z-jedwabiu-bordowa-gladka-w-prazek-EM-3/13479 https://giacomo.pl/do/item/MUA0003189_MUCHA-JEDWAB129/ Ostatecznie znalazłem jeszcze takie trzy: https://marthu.com/pl/muchy-wiazane/235-mucha-wiazana-romeo-1.html https://vistula.pl/mucha-fly-lantier-9 https://zackroman.com/pl/p/MUCHA-Z-JEDWABIU-BORDOWA/159 Co prawda mogłem coś przeoczyć, ale jeśli nie, to wychodzi na to, że na tym kończy się asortyment polskich sklepów jeśli chodzi o gładkie bordowe wiązane muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw.michal Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 cześć, od kilku tygodni szukam wygodnych butów do pracy na weselu (jestem fotografem). z racji faktu, iż nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie na forum, postanowiłem, że zapytam w tym wątku: czy ktoś kojarzy jakiej marki to buty oraz jaki model? używają ich chłopaki ze służby ochrony państwa, więc spełniają moje oczekiwania elegancja+super wygoda - przynajmniej tak się prezentują. pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Po zdjęciu widać, że bardzo wygodne; ale po czym poznałeś, że są eleganckie?!... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Po zdjęciu widać, że bardzo wygodne; ale po czym poznałeś, że są eleganckie?!... Po tym, że są czarne:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw.michal Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 ok, to zbyt ekskluzywne, aby nie powiedzieć - prestiżowe - określenie, więc frazą zastępczą niechaj będzie 'z wyglądu są ok'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 1 minutę temu, sw.michal napisał: ok, to zbyt ekskluzywne, aby nie powiedzieć - prestiżowe - określenie, więc frazą zastępczą niechaj będzie 'z wyglądu są ok'. Parafrazując Leszka Millera: Nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw.michal Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 zatem chętnie poznam propozycje wygodnych i eleganckich butów. come on! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Nie idź na łatwiznę. Poczytaj forum. C'mon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw.michal Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 nie idę, przejrzałem masę postów, wiele wątków, ale do mojej pracy oxfordy, monki, brogsy, derby etc. nie są odpowiednie, a już na pewno wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 Źle podchodzisz do zagadnienia.Wymienione przez Ciebie rodzaje butów mogą być skrajnie niewygodne lub wygodne jak crocsy, ponieważ mogą być wykonane maszynowo w Azji z twardej skóry lub ręcznie na miarę przez szewca ze skóry np. kangura lub jelenia.Jeśli nie znamy budżetu ani stroju (czy fotograf na weselu pracuje w granatowym garniturze czy chinosach i sportowej marynarce, bo jest technicznie rzecz biorąc w pracy?), nikt skutecznie nie doradzi. Czy buty, nawet najlepiej doradzone na forum, będą wygodne, okaże się po przymiarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 @sw.michal Kiedy czasami mam dosyć eleganckich/porządnych butów (albo kiedy wiem, że muszę przejść parę km) zakładam któreś z Ecco Melbourne (np. https://pl.ecco.com/pl-PL/product/5638586302/ECCO-MELBOURNE). Co z tego, że klejona tandeta... Podeszwa świetnie amortyzuje i mogę w nich chodzić godzinami. Wygląd nudy, kopyto obłe...ale z drugiej strony tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw.michal Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 14 minut temu, lubo69 napisał: Źle podchodzisz do zagadnienia. Wymienione przez Ciebie rodzaje butów mogą być skrajnie niewygodne lub wygodne jak crocsy, ponieważ mogą być wykonane maszynowo w Azji z twardej skóry lub ręcznie na miarę przez szewca ze skóry np. kangura lub jelenia. Jeśli nie znamy budżetu ani stroju (czy fotograf na weselu pracuje w granatowym garniturze czy chinosach i sportowej marynarce, bo jest technicznie rzecz biorąc w pracy?), nikt skutecznie nie doradzi. Czy buty, nawet najlepiej doradzone na forum, będą wygodne, okaże się po przymiarce. zdaję sobie z tego sprawę. jednak nie wyobrażam sobie, że mógłbym którekolwiek z wymienionych łamać na przedniej ich części/noskach. nieprzypadkowo załączyłem zdjęcie. budżet jest dla mnie bez większego znaczenia; komfort > budżet. wierzę też, że to będzie zakup na lata, który da 'oddech' moim stopom. zazwyczaj na ślubach pracuję w spodniach garniturowych (granat/czerń), rzadziej szarych + biała/czarna (do czarnych spodni) koszula z nierzadko podwiniętym rękawem (jeżeli to ma znaczenie). nie oczekuję, aby ktoś doradził mi na forum, na tip-top wygodnych butów, bo zdaję sobie w pełni sprawę, że tylko przymiarka i ewentualne użytkowanie będzie najlepszą tego oceną. @Aras, dzięki za radę! @xkoziol, nie. skąd taki wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 Czarne penny loafers od Crockett&Jones to but niewątpliwie drogi, ale nie powinieneś być rozczarowany. Jeśli jednak za drogi, po prostu czarne penny loafers z miękkiej skóry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 1 godzinę temu, lubo69 napisał: Czarne penny loafers od Crockett&Jones to but niewątpliwie drogi, ale nie powinieneś być rozczarowany. Jeśli jednak za drogi, po prostu czarne penny loafers z miękkiej skóry. Słusznie, np.: Crownhill model Porto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 21 godzin temu, sw.michal napisał: zatem chętnie poznam propozycje wygodnych i eleganckich butów. Zainteresuj się butami TLB Mallorca na skórzanej albo cienkiej gumowej podeszwie (ja mogę polecić monki Keaton), w promocji do kupienia za ok. 1200 zł. Crockett & Jonesy też są polecane nie bez powodu, jeżeli Cię stać, ale trudniej je kupić i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ja kiedyś kupowałem przez Pediwear i mieli miesięczne limity zamówień u C&J, więc trzeba się grzecznie ustawić w internetowej kolejce na 1-2 miesiące i czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 @sw.michal ja bym poszukał czegoś z Geox respira, dobrze oddychają. Mam od nich buty sportowe i są bardzo wygodne, może coś takiego: https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-geox-u-saymore-a-u825la-00043-c9999-black.html https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-geox-u-adrien-b-u947vb-043bu-c9999-black.html https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-geox-u-brandolf-c-u844vc-00043-c9999-black.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 Nie, zupełnie nie. Wydają się ładniejsze od tych zaproponowanych przez autora pytania, dwie pary są klasyczne w formie, a przy tym dzięki tej podeszwie powinny być wygodne i dobrze oddychać. Byłem ostatnio na weselu, widziałem, ile fotograf biega w ciągu tych kilku godzin. Najlepsze do tego typu aktywności jest obuwie sportowe, ale trzeba tu szukać kompromisu, wszyscy to chyba rozumiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 Geox nie polecam. Mam ich monki. Fakt, wygodne były od początku, ale tu ich zalety się kończą. Podeszwa zaczęła się odklejać po może 30 wyjściach, a najbardziej pracująca część podeszwy bardzo szybko się wyciera. Pewnie gdyby nie odklejenie to po kilku kolejnych wyjściach zrobiłaby się dziura. W dodatku cena regularna to jakieś nieporozumienie w stosunku do jakości.Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Runior Napisano 27 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2019 Ja użytkuję dwie pary Geoxów - penny loafersy i sneakersy i jestem bardzo zadowolony. Osobiście uważam tę markę za lepszą niż Ecco. Nie zmienia to faktu, że godziwa cena za ich buty to ok. 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 28 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2019 Jaki typ lamówki (materiał, szerokość) używa się między innymi do obrobienia szwów marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 28 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2019 Ja mam 3 pary Geox'ów:-monki-loafersy-sneakersyStosunek ceny do jakości jest taki że max co można dać za te buty to 250zl.Skóra licowa jest średniej jakości. Monki i sneakersy mam z czarnej skóry i dosyć łatwe jest ich utrzymanie w czystości. Ale dosyć szybko się wysusza. Loafersy są zamszone i akurat tutaj niema zastrzeżeń.Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 30 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2019 @jordan.naab84 a Tobie ten program nie pomógł znaleźć "złotej łopaty"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NN. Napisano 31 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2019 Jaką kurtkę skórzaną kupić? Chodzi mi o ikony/klasyki. Kapelusz Borsalino, Marynarka Rubinacci, buty Yanko, a kurtka? Jakie są najlepsze firmy tworzące skórzane kurtki? Jaką wy byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 31 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 31 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2019 @NN. Jeśli chodzi o wersję światową to przychodzi mi do głowy tylko Schott, model oczywiście Perfecto: Z kolei na polskim podwórku Aero Leathers : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi