flozbi Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 @hackett z tego co widzę to chcesz marynarki za około 2 stówki, myślę, że lepszym wyborem od tych poliestrowych będą te https://www.lancerto.com/marynarki/page/2.html jak znajdziesz jeszcze swój rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veran Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 Czy za Cheaney Tweed C Country – Almond Grain €314 Avon C – Almond Tan Grain €296 to już dobre ceny czy warto poczekać na wyprzedaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Jeśli masz pewność, że będzie wyprz i trafisz rozmiar to czekać. Poza tym ceny ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio1970 Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Witam - mam pytanie. Gdzie w Warszawie kupię buty do garnituru przedział 1000 zł. Potrzebuję na JUŻ. Ze sklepu sieciowego przyszły za duże i niema czasu na wymianę. Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Loding w Galerii Mokotów. Za 1100-1200 Shoepassion na Kruczej i Loake na Chmielnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio1970 Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Dziękuję - sprawdzę - to ważne informacje bo czasu mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Dobry wieczór. Pierwszy post na tym przyjemnym forum. Wczoraj usłyszałem od Pani z obsługi w salonie Vistuli, iż niektóre koszule dopiero po kilku praniach mniej się gniotą i lepiej prasują. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Osobiście się z tym zjawiskiem nie spotkałem ale nie mam żadnej koszuli z Vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Tak jest, ale z materiałami typu denim czym ciężki oksford, które potrzebują paru prań aby "zmięknąć". Typowe materiały koszulowe to się co najwyżej skurczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 Ja to obserwuje przy większości koszul, przynajmniej tych z MTM. Dlatego moim zdaniem by oceniać materiał, potrzeba przynajmniej 3-4 prania / prasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Witam, rozważam zakup wosku Mirror Gloss SAPHIR Medaille d'Or. Czy ma któryś z kolegów doświadczenia z tym środkiem i chciałby się nimi podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Czy uważacie, że garnitur z linku to dobry wybór na swój ślub? http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-73102?utm_source=salesmedia&utm_medium=program_partnerski&utm_campaign=baner-salesmedia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Godzinę temu, xkoziol napisał: Nie. 17 godzin temu, gringope24 napisał: Czy uważacie, że garnitur z linku to dobry wybór na swój ślub? http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-73102?utm_source=salesmedia&utm_medium=program_partnerski&utm_campaign=baner-salesmedia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka To szczerze średnio ma znaczenie w czym pójdziesz i tak 99 % na to nie patrzy(chyba że zamierzasz się jakoś wyróżniać kolorystycznie ) a już na pewno się na tym nie zna. Śmieszą mnie np takie stwierdzenia, że jak po 18 to tylko czarny:) No ale to są moje spostrzeżenia. Niestety nie jesteśmy krajem specjalnie zwracającym uwagę na ubiór. Kiedyś jeden z forumowiczów był chyba na weselu swojego brata czy jakoś tak w Loafersach. I co?, dla mnie ok. Przecież nie był w dresie i trampkach:) Ja ostatnio byłem w monkach i zestawie szare spodnie granatowa marynarka + krawat z szantungu. I uwierz mi na pewno każdemu się podobało bo co bądź elegancko i zarazem luźnie a chyba o to chodzi na weselu. Mówiąc wesele nikt nie myśli o ślubie tylko o zabawie, Taka jest rzeczywistość. A na koniec podsumowanie i tak Cie obgadają , że jedzenie złe, zespół ale o stroju raczej nic nie powiedzą (chyba że będziesz kolorowy np żółty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Hej, w połowie listopada wylatuję do Singapuru/Tajlandii, czy prawdą jest, że warto tam rozważyć zakup garnituru na miarę? Rzeczywiście jakość tkanin jest wysoka przy niskiej cenie? Miał ktoś styczność, osobiście próbował? Jakieś rekomendacje, może warto nabyć coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 @50groszy dzieki za ogolna refleksje. Mysle, ze wiele osob na forum podziela Twoje zdanie. Wracajac do Meritum. xkoziol - jesli nie to dlaczego? Szukam poprostu porzadnego garnituru w ciemnym granacie. Wczesniej kosztowal 1299PLN, teraz jest 500PLN tańszy. Postrzegam to jako okazje. Aha, wiem za 1299 PLN dostanę SuSu. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 15 minut temu, gringope24 napisał: @50groszy dzieki za ogolna refleksje. Mysle, ze wiele osob na forum podziela Twoje zdanie. Wracajac do Meritum. xkoziol - jesli nie to dlaczego? Szukam poprostu porzadnego garnituru w ciemnym granacie. Wczesniej kosztowal 1299PLN, teraz jest 500PLN tańszy. Postrzegam to jako okazje. Aha, wiem za 1299 PLN dostanę SuSu. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Jeśli jesteś zwolennikiem, albo inaczej podobają Ci się wąskie klapy kwadratowe ramiona to bierz Vistule, w tej cenie nie zajdziesz nic lepszego. I raczej nie rozpatrywał bym Vistule w charakterze "Ten porządny". To, że kosztował 1299 nie oznacza, że on jest tyle warty. Taki mają marketing zawyżyć a potem sprzedać -70% za cenne która i tak się im opłaca. Jeśli masz te 1299 to luknij na wspomniane SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Podejrzewam, że chodziło o to, że garnitur ma fakturę - nie jest gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 2 godziny temu, 50groszy napisał: To szczerze średnio ma znaczenie w czym pójdziesz i tak 99 % na to nie patrzy(chyba że zamierzasz się jakoś wyróżniać kolorystycznie ) a już na pewno się na tym nie zna. Śmieszą mnie np takie stwierdzenia, że jak po 18 to tylko czarny:) No ale to są moje spostrzeżenia. Niestety nie jesteśmy krajem specjalnie zwracającym uwagę na ubiór. Kiedyś jeden z forumowiczów był chyba na weselu swojego brata czy jakoś tak w Loafersach. I co?, dla mnie ok. Przecież nie był w dresie i trampkach:) Ja ostatnio byłem w monkach i zestawie szare spodnie granatowa marynarka + krawat z szantungu. I uwierz mi na pewno każdemu się podobało bo co bądź elegancko i zarazem luźnie a chyba o to chodzi na weselu. [...] Na tym forum dyskutujemy o tym, co wypada, a co nie, i jak powinien się ubrać mężczyzna świadomy zasad i na pewnym poziomie. Tak więc zasady ubierania się na wesele są dobrze określone. Oczywiście - można ich przestrzegać lub nie, ale na tym forum preferujemy przestrzeganie. Jest wiele zasad regulujących różne dziedziny życia i ludzie na pewnym poziomie - kulturalni, obyci - wiedzą, jak postępować, co wypada, a czego nie wypada robić. Zasady czasami mają konkretne uzasadnienie, a czasami wynikają z tradycji - po prostu tak się robi i nikt już nie pamięta, dlaczego. Czy jeśli sushi zjem widelcem, a wino pociągnę z gwinta, co coś się stanie? Pewnie nie, będzie smakować, a może nawet i innym "się spodoba". Co do tego ostatniego - oglądasz czasami "Familiadę"? W tym programie widać, ile są warte opinie "innych". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 3 godziny temu, 50groszy napisał: To szczerze średnio ma znaczenie w czym pójdziesz i tak 99 % na to nie patrzy(chyba że zamierzasz się jakoś wyróżniać kolorystycznie ) a już na pewno się na tym nie zna. Śmieszą mnie np takie stwierdzenia, że jak po 18 to tylko czarny:) No ale to są moje spostrzeżenia. Niestety nie jesteśmy krajem specjalnie zwracającym uwagę na ubiór. Kiedyś jeden z forumowiczów był chyba na weselu swojego brata czy jakoś tak w Loafersach. I co?, dla mnie ok. Przecież nie był w dresie i trampkach:) Ja ostatnio byłem w monkach i zestawie szare spodnie granatowa marynarka + krawat z szantungu. I uwierz mi na pewno każdemu się podobało bo co bądź elegancko i zarazem luźnie a chyba o to chodzi na weselu. Mówiąc wesele nikt nie myśli o ślubie tylko o zabawie, Taka jest rzeczywistość. A na koniec podsumowanie i tak Cie obgadają , że jedzenie złe, zespół ale o stroju raczej nic nie powiedzą (chyba że będziesz kolorowy np żółty ) Idąc dalej tym tropem, to niepotrzebnie kolega zadał pyanie, a przecież tak nie jest - skoro na forum o klasycznej męskiej elegancji zadaje pytanie o odpowiedniość czegoś, to najwyraźniej chce się wpisa właśnie w te klasyczne kanony. Kolega na weselu w loafersach tutaj nie zadałtakiego pytania dlatego właśnie, żę nie musiał - ma z tematem dużę doświadczenie i potrafi świadomie nagiąć zasady, a jak ktoś zadaje tutaj pytania, to najwyraźniej jeszcze nie porusza się w tym środowisku tak płynnie. Nie twierdzę, żę będzie wyglądał źle, ale nie o same wrażenia estetyczne chodzi. A odnosząc się bezpośrednio do pytania - wspomniana wcześniej faktura i do tego jedno rozcięcie z tyłu dyskwalifikują według klasycznych prawideł ten garnitur. Może po zaszyciu rozcięcia z tyłu, o ile jest możliwe w dość estetyczny sposób, się nada, ale ciężko mi po samym zdjęciu ocenić fakturę, musiałbym dotknąć - ale to już tylko moje zdanie i przy tym wszystkim, sam bym raczej nie zreflektował na ten garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jakości spodni od takich marek jak Benetton, Burton Menswear London czy Esrpit, które są na Zalando.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 3 godziny temu, xkoziol napisał: Rozwiń proszę, to bardzo ciekawe o czym piszesz. O ile dobrze rozumiem to, co tu i ówdzie czytałem, to najformalniejsza jest marynarka bez rozcięć/szlic, dalej z dwoma, a taka z jednym po środku najmniej. Jednocześnie też tu i ówdzie napotkałem wzmianki, że da się to zaszyć i przerobić skrajnie nieformalną pod tym względem marynarkę na skrajnie formalną- sam nie miałem jednak z tym do czynienia, więc nic więcej powiedzieć nei jestem w stanie, ani ręczyć za powodzenie tej operacji. Jeśli zabrzmiało to jak pewna rada czy cokolwiek tego pokroju, to przepraszam - jest to rada z szeroko pojętych ,,internetów", jednak przewijająca się w takich źródłach, że dopuszczam, iż może być możliwa do zrealizowania. Mam nadzieję, że dość rozwinąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic353 Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Orientujecie jak wyprasować jedwabny krawat? Kupiłem w seconhandzie fajny krawat, który w przypływie szaleństwa wyprałem (w delikatnie w rękach w letniej wodzie) ale muszę się teraz pozbyć załamań, jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Kładziesz na desce obrus, na obrusie krawat, na krawacie drugą połowę obrusu i prasujesz w niskiej temperaturze. możesz też poprzeciągać nad parą, żeby trochę się samo rozprostowało, ale panaceum to nie jest. A poza tym, to na pewno jest to odpowiedni temat do zadania tego pytania? Edyt. MOD: Już odpowiedni, przeniosłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WT14 Napisano 3 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2016 Cześć, po odbiorze zimowego płaszcza (wełna+poliester) z pralni, zauważyłem, że zaczęły z niego wychodzić takie małe, białe, "elastyczne" (ciągną się przy wyrywaniu) nitki - do posta załączam zdjęcie materiału. Niestety - ani maszynka do strzyżenia meszków, ani rolka do ubrań nie radzą sobie z pozbyciem się tych defektów. Wydaje mi się, że w miejscach, w których wyrywałem je ręcznie, już się nie pojawiły. Jest ich jednak tak dużo, że nie sposób pozbyć się ich tą metodą.Czy ktoś z Was miał podobny problem i uporał się z nim? A może już nic nie da się zrobić? Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2016 Czy przy zwężaniu spodni w pasie (bez zwężania nogawek) można wykonać zaszewki? Jeśli tak, to jaki jest minimalny naddatek materiału na parę zaszewek? Czy przy zwężaniu spodni w pasie można usunąć szlufki, czy to zupełnie niezwiązana przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi