Krzysiek_W Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Taki rodzaj marynarki, uwzględniając taliowanie może wyglądać groteskowo na szczupłym mężczyźnie. W "normalnej" marynarce, klapy wizualnie tworzą V, budując wizerunek większej muskulatury niż jest faktycznie. W tym przypadku może być tak, że będzie to figura szersza w biodrach niż w barkach, co skutkuje gorszym wizerunkiem noszącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Nie za bardzo wiem gdzie o to zapytać, więc (..) ... zrób to tu: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1262-marynarka-nehru/?hl=nehru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 29 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2016 http://zln.do/1ttKjEa Zastanawiam się czy taka koszula nadaje się do noszenia z casualowymi marynarkami? Do jakich spodni taki kolor się nadaje? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Bezpieczne spodnie: biały, mleczny biały, Kolory powinny być o podobnym nasyceniu i odcieniu barwowym - ciepłe: zielony, brąz, granat, żółty, burgund To samo dotyczy marynarek casualowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Godzinę temu, Dapi napisał: Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Bezpieczne spodnie: biały, mleczny biały, Kolory powinny być o podobnym nasyceniu i odcieniu barwowym - ciepłe: zielony, brąz, granat, żółty, burgund To samo dotyczy marynarek casualowych Myślę, że odpowiednie odcienie szarości również będą pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Tak. Tylko nie ołówkowo szary ani stalowoszary tylko białoszary jak na to nazywam Mam koszulę bawelna-len melanż w podobnie intensywnym kolorze. Super się układa z białymi spodniami z lnu plus brązowa-biala melaż marynarka lniana, z burgundową marynarka i także z kamizelką z bawełny, burgundowymi spodniami z bawełny (twill z czarnym). Dla mnie pierwszym wyborem jest właśnie burgund i biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Jak myślicie, czy wypada iść jako gość na ślub i wesele w szarym dwurzędowym SuSu Soho i koniakowych Monkach Yanko, czy może lepiej do tego garnituru ubrać klasyczne oksfordy? A może w ogóle wybrać ciemny granatowy garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Osobiście słabo widzę na weselu dwurzędówkę w kontekście siedzenia, jedzenia, plam wentylacji itd. Z praktycznego punktu widzenia dla mnie impreza "stojąca" jest lepszym wyborem dla dwurzędowej marynarki - lepiej się także prezentuje Na ślub super bym tak poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Osobiście słabo widzę na weselu dwurzędówkę w kontekście siedzenia, jedzenia, plam wentylacji itd. Z praktycznego punktu widzenia dla mnie impreza "stojąca" jest lepszym wyborem dla dwurzędowej marynarki - lepiej się także prezentuje Na ślub super bym tak poszedł. Co masz na myśli mówiąc o siedzeniu, jedzeniu i plamach? Jak chodzi o siedzenie to można ja rozpiąć. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 O zagrożeniach które czyhają na tak długiej i dynamicznej imprezie które ukierunkowałyby wybór na powiązany z moim większym komfortem psychicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Spędziłem już z 4 wesela w dwurzedowce, nigdy jej nie rozpinajac nawet na chwilę i nie potwierdzam. Właśnie np. Nie trzeba się martwić o wylazenie koszuli w tańcu. Tylko dwa razy je czymś poplamilem, ale tak samo jak jednorzedowki, ale i tak marynarki po weselu są do odświeżenia że względu na pot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 A jeśli chodzi o moje pytanie dotyczące koloru butów? , raczej pójdę w dwurzędowce tylko nie wiem czy mogę ubrać koniakowe monki. P Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Ja mam zasadę, że na oficjalne spotkania i imprezy, tylko czarne oxfordy i lotniki. Są to takie okazje że ubierać się trzeba elegancko, a nie stroic 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Ja mam zasadę, że na oficjalne spotkania i imprezy, tylko czarne oxfordy i lotniki. Są to takie okazje że ubierać się trzeba elegancko, a nie stroic Dzięki, wezmę Oxfordy Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norek Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 Jakie spodnie dobrać do grafitowej dwurzędowej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 2 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2016 W sumie - bardzo wiele pasuje, szczególnie kolory zbliżone jasnością - granat, bordo, ciemna zieleń. Czerń i ciemny brąz też. Unikałbym podobnych szarości. Dobrze będzie też działać np. z spodniami w kratę, uspokoi je trochę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 3 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2016 Marynarki bez podszewki - gdzie najłatwiej dostanę: marki, sklepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placebosyndrome Napisano 3 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2016 polecam tkmaxx w berlinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farsz Napisano 3 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2016 Zauważyłem dzisiaj, że moja ulubiona marynarka zaczyna się mechacić na łokciach (na obu rękawach). Zastanawiam się czy można coś sensownego z tym zrobić? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to doszycie łat, mimo mojej antypatii do nich No ale jak i tak marynarka niedługo dokona żywota... Jeżeli to kogoś interesuje, to mowa o tym modelu: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html Chciałem jakieś zdjęcia porobić, ale to dopiero początek mechacenia się i na razie niewiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 4 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2016 14 godzin temu, farsz napisał: Zauważyłem dzisiaj, że moja ulubiona marynarka zaczyna się mechacić na łokciach (na obu rękawach). Zastanawiam się czy można coś sensownego z tym zrobić? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to doszycie łat, mimo mojej antypatii do nich No ale jak i tak marynarka niedługo dokona żywota... Jeżeli to kogoś interesuje, to mowa o tym modelu: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html Chciałem jakieś zdjęcia porobić, ale to dopiero początek mechacenia się i na razie niewiele widać. Może wykorzystaj łaty z podobnej kolorystycznie tkaniny/ skóry, nie będą się tak rzucały w oczy skoro nie lubisz kontrastu, to dobry model, szkoda by się go było pozbywać przed pełnym zużyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 4 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2016 @farsz Możesz też pójść w ślady Stylemana i odpruć rękawy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2016 To była od początku kamizelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Dnia 2.07.2016 o 22:53, Norek napisał: Jakie spodnie dobrać do grafitowej dwurzędowej marynarki? Szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norek Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 McQueen ostatecznie zdecydowałem się na szare sztuczkowe spodnie (pozostaje mi je teraz uszyć ). Tu załączam zdjęcie samej marynarki (kolor niestety przekłamany). Co o niej sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Jak nazywa się ten rodzaj obuwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi