Jan_Z Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Szarmant,Macaroni Tomato, Van Thorn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Szarmant,Macaroni Tomato, Van Thorn. Dorzuciłbym jeszcze obowiązkową wycieczkę do Zaremby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 @meander: Ad.1 - warto byc cierpliwym wtedy np. zamiast wydawać 100€ za krawat z "solaro", kupujesz godz za 6zł (tak mi się trafiło ostatnio) Ad.2 - jakość bez zarzutu, ale są mimo deklarowanych 8 cm (a tak naprawdę 3.1") dość wąskie. Oczywiście "myk" z wysuwaniem węższej koncówki działa dalej Ad. 1 - gratuluję łupu, moje chyba nie były aż tak okazałe, ale wełniak w kratę a'la tartan blackwatch ucieszył solidnie Ad. 2 - Ten "myk" potrafi uratować niejeden krawat od zapomnienia. Dzięki za odpowiedź, design mają jak to SuSu bardzo ciekawy, ale nie wiem, czy nie prościej dołożyć i poszukać czegoś na rodzimym podwórku (vide Szarmant). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malanowiecki Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Drodzy Państwo, co sądzicie o wręczeniu na prezent książki traktującej o modzie/elegancji? Czy mogło by to sugerować, zastrzeżenia co do osoby, w owych kwestiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 To już zależy od konkretnego przypadku. Czy osoba w jakiś sposób interesuje się tematem/ wyraziła kiedyś pragnienie zaznajomienia z tematem, czy może po prostu lubi wszelkiej maści książki? Jeśli dasz taką pozycję "gościowi" biegającemu na co dzień w dresach i skejtówce, to może to różnie odebrać (ale niekoniecznie tak jak napisałeś, zależy to w dużej mierze od jego charakteru i waszych relacji). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Po pierwsze: Nie rozumiem o co jest ta nagonka na mnie, i od razu mianowanie mnie na "hrabiego Jakuba". To, że posiadam szlachectwo wcale nie znaczy, że jestem hrabią. Po drugie: to, że w dziale z rzeczami na sprzedaż chciałem wynegocjować niższą cene, za UŻYWANĄ muszkę nie znaczy że trzeba od razu krytykować moje pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 4 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 @Jakubie herbu Nałęcz - nie ma żadnej nagonki, z wielką sympatią odnosimy się do tak oficjalnej prezentacji swojego rodowodu i herbu naprawdę - to po pierwsze po drugie - szlachetnie urodzonemu (a wnoszę, że posiadane szlachectwo jest stosownie udokumentowane - tak na wiarę, zapewne nikt tu nie oczekuje dowodów) nie wypada się targować o używane rzeczy i to jeszcze w takim stylu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Szarmant,Macaroni Tomato, Van Thorn. Dorzuciłbym jeszcze obowiązkową wycieczkę do Zaremby. O Szarmancie oczywiście słyszałem, brałem to pod uwagę, ale pozostałe pomysły mnie ciekawią. Edit: Chciałem dopytać, co można dostać u Zaremby? Van Thorn i Macaroni Tomato, w ogóle nic mi nie mówią, ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Gdzie kupię koszulę dżinsową, bez kieszeni, z dużym kołnierzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Dużym znaczy włoski czy długie wyłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Wolałbym długie wyłogi, aczkolwiek kołnierzyk włoski też będzie ok. Na lato, do krawata i lnu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 No to musiałby być bardzo cienki jeans. W grubszym się ugotujesz tak, że przewiewność lnu straci całkowicie znaczenie. Przemyśl może "chambray" http://propercloth.com/reference/chambray-vs-denim/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Van Graaf - z serii "Nils Sunstrom". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Stenstroms. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Gdzie kupię koszulę dżinsową, bez kieszeni, z dużym kołnierzykiem? W internetowym MTM w stylu Luxire lub Bombay zrobisz sobie jaką chcesz. Przy takich specyficznych życzeniach, szczerze polecam. Wystarczy dobrze się pomierzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 W internetowym MTM w stylu Luxire lub Bombay zrobisz sobie jaką chcesz. Przy takich specyficznych życzeniach, szczerze polecam. Wystarczy dobrze się pomierzyć. Myślisz, że to złe połączenie: jeans i len? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 @TomiW01 - len daje wysoki komfort termalny, a standardowy jeans raczej nie zalicza się do "letnich" tkanin. Jeśli znajdziesz cieniutki i luźniej utkany, to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 @TomiW01 - len daje wysoki komfort termalny, a standardowy jeans raczej nie zalicza się do "letnich" tkanin. Jeśli znajdziesz cieniutki i luźniej utkany, to czemu nie? Właśnie o taki przewiewny denim mi chodzi. Koszula bez "rustykalnych" stricte jeansowych wstawek, z dopasowaną kolorem (nie pomarańczową) nitką, bez kieszonek na piersi, z normalnymi guzikami. Duży kołnierzyk, obojętnie jakiego typu: button-down, włoski, bez znaczenia. W jeansowych koszulach kołnierzyki są "mikroskopijne". Mam taką fajną koszulę, lekką, przewiewną i w lato sprawdza się znakomicie(feler: mały kołnierzyk- mini kent). Lecz może to z wyglądu tylko jeans a faktycznie "chambray"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Myślisz, że to złe połączenie: jeans i len? Myślę, że na lato, lepsza od koszuli jeansowej będzie taka wyglądająca jak jeans, ale zachowująca cechy koszuli letniej. Warto rozejrzeć się za lnem barwionym na niejednorodny niebieski kolor. W zeszłym sezonie widziałem taki materiał w ofercie OLGA Camiceria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Ciemno-niebieski len z domieszką białego będzie bardzo podobny, a na pewno lepiej oddychający w lato. Ale jak strasznie chcesz to większość producentów MTM ma w swojej ofercie jeans. U Zaremby jest tego najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Pisałem o czymś takim, choć to akurat nie jest len: niby jeans, a jednak two-ply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Ciemno-niebieski len z domieszką białego będzie bardzo podobny, a na pewno lepiej oddychający w lato. Ale jak strasznie chcesz to większość producentów MTM ma w swojej ofercie jeans. U Zaremby jest tego najwięcej To właśnie w wielu jego stylizacjach widziałem jeansowe ? koszule na lato w zestawieniu z zestawami koordynowanymi. Spodobało mi się to, lecz jeśli twierdzicie, że nie zda to egzaminu nie będę się upierał. Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Pisałem o czymś takim, choć to akurat nie jest len: niby jeans, a jednak two-ply. casual-3.jpg No i o to mi właśnie chodzi. Jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi