Misza Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Obie są ok, ja mam słabość do muszek z grenadyny. 1 Cytuj
Styleman Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Moim zdaniem druga będzie znacznie lepsza,ożywi całość. Pozdrawiam 1 Cytuj
JB_Black Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Właśnie ta druga strasznie mi się podoba. Dziękuje za pomoc. Cytuj
PinCollar Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Panowie co sądzicie o tych butach, kupiłem okazyjnie i pobawiłem się z malowaniem na brąz.: https://www.facebook.com/970633372997554/photos/a.971794612881430.1073741828.970633372997554/986595644734660/?type=1&theater Cytuj
Bażant Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Panowie, Pytanie dotyczące rozmiarówki Scarosso - driving mocksy są opisane jako "Runs Small, Please Select One Size Up" czy w rzeczywistości są to buty o jeden rozmiar mniejsze, czy raczej "poprawka" na wypadek zakładania tych butów na skarpety? Cytuj
szewc24 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Przeglądałem na onecie galerię o Kennedym i rzuciły mi się w oczy dwa zdjęcia, które zamieszczam. Wspomniane jest, że Kennedy przywiązywał dużą wagę do wizerunku (zmieniał podobno m.in. 4 x na dzień koszule). Jak więc interpretować sposób zapięcia marynarki, bo jak widać było to świadome działanie. zdjęcia : onet.pl Cytuj
Bażant Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 I poszetka która wstydzi się pokazać Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Każdy popełnia błędy, nawet Kennedy . Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Podobno Kennedy zapinał marynarki na oba guziki (wyższy nad talią) bo po wojennym urazie kręgosłupa musiał nosić jakiś rodzaj gorsetu. Tak szyte marynarki miały to maskować. 4 Cytuj
TomiW01 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Czy obecnie marynarka dwurzędowa jest maksymalnie wytaliowana z ewidentnym marszczeniem vide: https://instagram.com/p/4w9cb4BrZy/ Czy marynarka jednorzędowa też ? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Tylko, że chyba tak się teraz kroi we Włoszech, Lino też tak nosi plus europejscy blogerzy Cytuj
lubo69 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Ja jestem niedzisiejszy, we Włoszech byłem tylko w Watykanie, a marynarki na 2,5 guzika postrzegam w kategoriach usterki Cytuj
Mateusz Papiernik Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 To ja w takim razie też jestem niedzisiejszy - dla mnie też wszystkie są za ciasne. Na ostatnim Pitti aż takiej "ciasnoty" nie widziałem ani na zdjęciach Szarmanta, ani Blueloafers, ani kilku innych blogerów. Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Być może JFK miał problemy z utrzymaniem wagi i marynarki zrobiły się za ciasne. Fakt, że gość był majętny i stać go było na krawców, nie rekompensowało zapewne ograniczonej ilości czasu na ich usługi. Druga rzecz, to przyciasne marynarki mogą wyglądać jakkolwiek pozytywnie tylko przy szczupłych osobach. Cytuj
Ernestson Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Hargin, chyba zmiksowałeś dwa pytania Z JFK chodziło w dwa guziki, z ciasnymi o to zdjęcie: https://instagram.com/p/4w9cb4BrZy/ Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Najwyraźniej Weekend poza miastem Jednakże marynarki JFK też sprawiają wrażenie zbyt dopasowanych No może nie aż tak jak z Piti Cytuj
Lebowski32 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 A czy to nie jest przypadkiem tak, że zapinanie lub nie-zapinanie guzika nie zależy od tego, czy jest ostatni, tylko od tego jak wysoko w stosunku do talii się znajduje? (przykład paddock). Górny guzik u JFK jest tak wysoko położony, że rozpięcie dolnego chyba by pogorszyło efekt, a nie poprawiło. Cytuj
Odie111 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Bardzo dopasowane (lub jak mowia osoby nie zajmujace sie moda: przyciasne ) marynarki na osobach szczuplych tez nie robia najlepszego wrazenia - wiem to po sobie Po prostu wyglada sie chudo i tyle... Wiec osoby szczuple i bardzo szczuple powinny miec marynarki dopasowane tak zeby byl lekki luz. W ramionach oczywiscie marynarka powinna byc dopasowana dobrze. No i lepiej miec minimalne wypelnienie ramion niz zadnego... Cytuj
mosze Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Pytanie o garnitur przeniesione do Poradni Stylistycznej: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3694-forumowa-poradnia-stylistyczna/page-207 Proszę pamiętać - w tym wątku tylko krótkie pytania, nie wywołujące dyskusji (a więc pytania o fakty, nie opinie). 1 Cytuj
Aver Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Zastanawia mnie kwestia wyprzedaży - jaka jest faktyczna wartość ubrania. Mamy na przykład dwa garnitury: jeden bardziej tradycyjny, przeceniony z 1299 zł na 899,90 zł i drugi, bardziej fantazyjny, przeceniony z 1499 zł na 499,90 zł. Na pewno obniżka ceny w pierwszym przypadku nie jest aż tak wielka, bo w stosunku do drugiego garnitur lepiej się sprzedaje, jest bardziej klasyczny. Ale czy jest lepszej jakości, czy to rzecz zupełnie niezależna? A może lepszy powinien być ten, który pierwotnie był droższy? A może nie, skoro firma i tak zyska sprzedając go po tak niskiej cenie? http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-70034http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-67034 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Zastanawia mnie kwestia wyprzedaży - jaka jest faktyczna wartość ubrania. Mamy na przykład dwa garnitury: jeden bardziej tradycyjny, przeceniony z 1299 zł na 899,90 zł i drugi, bardziej fantazyjny, przeceniony z 1499 zł na 499,90 zł. Na pewno obniżka ceny w pierwszym przypadku nie jest aż tak wielka, bo w stosunku do drugiego garnitur lepiej się sprzedaje, jest bardziej klasyczny. Ale czy jest lepszej jakości, czy to rzecz zupełnie niezależna? A może lepszy powinien być ten, który pierwotnie był droższy? A może nie, skoro firma i tak zyska sprzedając go po tak niskiej cenie? http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-70034 http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-67034 Nie można tego liczyć w tak prosty sposób. Musisz brać pod uwagę wartość pieniądza w czasie (NPV), utracone korzyści (zajęta półka w sklepie) i inne czynniki, których w tak prostym rachunku nie widać. Jeśli coś wisi za długo na stanie, a do tego obniża efektywność sklepu - to warto to oddać nawet poniżej kosztów zakupu lub produkcji. 4 Cytuj
mosze Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Poza tym, spora obniżka może dotyczyć kilku ostatnich sztuk. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 To tak jakbyś sprzedawał nieużywana rzecz ze strychu babci - fotel wyprodukowany i kupiony za 1000 zl, sprzedasz po długim czasie może za 400 bo nikt ci pojedynczej sztuki nie kupi nie do kompletu, ale zależy ci głównie na czasie i by się pozbyć gratów, wiec za 50 opylasz i jesteś zadowolony Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Koledzy mają pewnie dużo racji, ale gdybyśmy nie pisali Vistuli, a szczególnie o Bytomiu. Tam przeceny o ponad 50% pojawiają się tydzień po wypuszczeniu kolekcji, jednocześnie z wypuszczaniem klientów. Poza tym sieć nie zarządza sprzedażą na pojedynczych indeksach. Rachunek musi być na plus na całości. Różnice w marżach na podobnych egzemplarzach mogą być spore. Zależy do od kontraktu ze szwalnią czy cenie hurtowej tkaniny. Znajomy w już w latach 90 tych twierdził, że zarabia wyłącznie w czasie wyprzedaży (markowe obuwie sportowe i jakieś ciuchowe tematy) - duży obrót, przy mniejszych marżach. W regularnych cenach sprzedawało się pojedyncze pary. Zaryzykuję tezę, że dla obu garniturów CKW może byc na podobnym poziomie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi