Hargin Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 http://www.tmlewin.co.uk/Shirts/Mens-Shirts,en_GB,sc.html#url=http://www.tmlewin.co.uk/Shirts/Mens-Shirts,en_GB,sc.html?prefn1=collarShape&prefv1=Tunic tu masz seryjnie robione przez TML. Jeśli chcesz bardziej stylowe, to musisz zaangażować krawca - zwykła koszula daje się przerobić - jak znajdę podrzucę zdjęcie, które obrazuje przeróbki EDIT: tutaj http://www.premierclothing.com/Extra/35-mens-detachable-collar-instructions-cleaning/ EDIT 2: tutaj przykład mocowania mankietu http://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US1391094-0.png 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Koszule z TML mają chyba tylko odczepiany kołnierzyk. Wyczytałem, że takie koszule chętnie kupują angielscy prawnicy, bo po odczepieniu kołnierzyka mogą założyć togę. Przeróbka to ciekawa opcja... żeby miała sens, należałoby kupić jakąś super koszulę, odpruć od niej kołnierzyk i mankiety, a potem kupować słabsze, od nich odpruwać te same elementy i przyczepiać te ładne... Myślę sobie, że taka koszula z odczepianymi elementami może być ciekawą opcją z wielu względów. Mnie w koszulach jako pierwsze przecierają się kołnierzyki, głównie chyba od tarcia przy praniu ręcznym - może jakby były odczepiane, mógłbym je gotować, krochmalić i co tam jeszcze... Muszę spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 kołnierzyk i mankiety spokojnie uszyje Ci zmyślna krawcowa - tylko musisz wystarać się o solidną tkaninę i sztywny wkład. Wówczas możesz zaszaleć z różnymi kształtami. Najlepiej jak przetestujesz na jakiejś koszuli wychodzącej z użycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Na dniach będę kupował te koszule od TML, więc mogę Ci potem powiedzieć cośniecoś o wygodzie i jakości takich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Dzięki, Panowie, bardzo cenne rady. Tak nawiasem mówiąc, to jeśli sprawna krawcowa jest w stanie uszyć kołnierzyk i mankiety, to co stoi na przeszkodzie, żeby uszyła całą koszulę...? Myślałem, że do uszycie koszuli potrzeba specjalisty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Pewnie nic, jeśli jest dość sprytna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Temat koszul McNeal wypływał już na forum, ale z tego, co wiem, o lnianych nie było za dużo mowy. Więc zapytuję: jak się sprawują ich lniane koszule? Bo na ten sezon pojawiły się już w Peeku, wyglądają ładnie, leżą też nie najgorzej (tzn. jak zwykle są za szerokie, ale na lato można ), więc chciałbym wiedzieć, jak z trwałością, kolorem po praniu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Robert M: Kupiłem rok temu jedną. Białą, więc o trwałości koloru nic nie mogę powiedzieć. Jakość nie jest najwyższa. Są to raczej koszule na jeden, góra dwa sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Dzięki. W takim razie może inaczej (choć za inne opinie o McNeal się nie obrażę - jakkolwiek wiadomo, że górna półka to to nie jest, to najniższa też nie, więc coś bym może kupił) - ma ktoś doświadczenia z tą firmą: http://linenlook.pl/? Albo może polecić jakieś relatywnie niedrogie (max 200 zł, lepiej do 150) lniane koszule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Mam dwie koszule z McNeala z tamtego roku. Ogólnie jestem zadowolony tylko wkurzają mnie kontrastowe wstawki od wewnątrz. Mam białą i błękitną. W pralni kobieta powiedziała, że w błękitnej jest nadpalone miejsce, a ja nie kojarzę bym miał kontakt z ogniem. Może coś to świadczy o trawałości, może nie. Nie żałuję zakupu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Gdzie można kupić KOSZULOWE guziki z masy perłowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Czy ten garnitur będzie pasował na ślub , chrzciny i inne bardziej oficjalne uroczystości? http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4272.html?start=9&cgid=Suits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Moim zdaniem za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Wolałbym ciemniejszy, ale nie jest tak, że jest z zasady zły. Szczególnie w dzisiejszych czasach, a jeśli w lato to w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Jako podstawowy/bazowy garnitur moim zdaniem za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 A taki: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4271.html?start=47&cgid=Suits A jaki Byście polecili garnitur do ślubuz SS bo tylko tam są moje rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Ten co dałeś teraz jest ok. Ewentualnie ten:http://eu.suitsupply.com/en/suits/washington-blue-plain/P3968.html?start=69&cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=BlueNa plus zamknięte klapy, na minus biletówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Panowie, czy Waszym zdaniem ułożenie tej bawełnianej poszetki jest prawidłowe? Czy nie za mocno rozpycha ona kieszeń, ew. co mogę zrobić aby polepszyć jej ułożenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Ja tv folda składam inaczej (na 3 razy) + nie wiem co to za materiał za zdjęciu ale generalnie len złożony po prezydencku nie wypycha jakoś nadmiernie kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Każde ułożenie jest prawidłowe. Pytanie, jaki efekt chcesz osiągnąć. Ja na formalne okazje lubię, jak poszetka ledwo-ledwo wystaje (przy klapie minimalnie, bliżej ramienia nieco bardziej) - wystaje głównie zrolowany brzeg. Również składam na 3, ale ważna jest odopowiednia wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Materiałem jest bawełna. Jeżeli chodzi o wystawanie białego materiału to mogę to regulować, bardziej chodzi mi o WYPYCHANIE kieszonki. Mianowicie moja poszetka ściśnieta ma 0,5 a w nieściśniętym miejscu 1 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Jak się upierasz przy tej konkretnie to musisz ją po prostu obciąć w połowie. Będzie prostokątna ale przynajmniej będzie się do czegoś nadawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Koszula button down, 2 ply w szarą albo błękitną jodelkę z flaneli - da się to sensownie połączyć ze spodniami w kant? Flanele kojarzą mi się z imprezami z lat 90 jak słuchało się Dżemu i Hej stąd niepewność, a dość fajną taką koszulę widziałem dzisiaj w van grafie i się nad nią zastanawiam. Struktura jak niżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Moim zdaniem jak najbardziej - jeśli spodnie będą gładkie. Bo już np. jakaś krata na nich może spowodować oczopląs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprykarz Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Co znaczy mb przy materiałach? To metr długości?Ile takiego materiału idzie na oko przy spodniach? Czy nie ma sensu o to pytać i mam zanudzać krawca pytaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi