gamer7772 Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Witam! Chcę spróbować tradycyjnego golenia. Ponieważ brzytwa dobrej jakości jest bardzo droga, a nie chcę kupować rzeczy słabej jakosci, wacham się między brzytwą na żyletki a maszynką na żyletki. Czy brzytwę na żyletkę opłaca się w ogóle kupować? Które narzędzie zapewnia lepsze golenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Witam! Chcę spróbować tradycyjnego golenia. Ponieważ brzytwa dobrej jakości jest bardzo droga, a nie chcę kupować rzeczy słabej jakosci, wacham się między brzytwą na żyletki a maszynką na żyletki. Czy brzytwę na żyletkę opłaca się w ogóle kupować? Które narzędzie zapewnia lepsze golenie? Zobacz tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/273-temat-ostry-jak-brzytwa/?hl=brzytwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Kontynuując offtopic - brzytwy na żyletki nie polecam, goli się nią skrajnie inaczej niż tradycyjną brzytwą głównie przez profil ostrza - poza tym, jej (żyletki) powierzchnia jest mniejsza. Nie będzie to więc nawet wstęp. Zdecydowanie polecam maszynki, o ile nie zamierzasz się w to "bawić", a po prostu skutecznie i łatwo się golić. Kolega też bawił się brzytwą na żyletki, zaklinając jaka to brzytwa jest doskonała - do czasu gdy dostał ode mnie 70 letnią Gillette. Ja zaczynałem od brzytew ale uznałem, że to przerost formy nad treścią, a różnicy w rezultatach - względem Timora - nie dostrzegam żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 W czym przewozicie swoje buty? Niestety nie mam oryginalnego kartonu i zastanawiam się, czy są jakieś pokrowce czy "skrzynki", w których można zabierać buty w podróż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Woreczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Również przewożę w woreczkach które są niemal zawsze dodawane do dobrych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Czy zestaw - ciemnobrązowe, zamszowe chukka + szare spodnie wełniane w kant + dwurzędówka len/bawełna jest ok? Czy mimo wszystko lepiej zamienić spodnie wełniane na Bawełniane Chinosy? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Moim zdaniem do wełnianych spodni w kant nie pasują zamszowe chukka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Tak myślałem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 To jesteś w błędzie,wszystko zależy z jakiej wełny sa spodnie,bardziej może gryźć się marynarka(w tym wydaniu) z nimi niż ciemno brązowe chukka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Spodnie wełniane w kant jak najbardziej. Kolor jest kwestia dyskusyjna. Ale to już trzeba ocenić na żywo. Byłbym raczej na nie, ale patrz wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Czy blezer, który wygląda dobrze, nigdzie się nie naciąga, guzik nie jest "optycznie" napięty, jednak po zapięciu nie pozostawia nawet centymetra luzu w talii, jest za ciasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Uznałbym, że jest za ciasny jeśli pochylenie się w celu zawiązania sznurowadła tudzież podniesienia monety grozi wyrwaniem guzika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Dzięki, bardzo dobry test. Podniosłem 10gr, a później dla pewności dużo cięższe 5zł, zawiązałem sznurowadła, guzik nadal przyszyty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Ile trzeba dać za dobrej jakości pasek? Z mojego rozeznania wynika ze conajmniej €80 i w dodatku paski nie bardzo podlegają wyprzedażom. Szukam granatowego paska i na razie znalazłem Magnanni za €90.. Czy to jest drogo za tej klasy pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Guzik mógłby być niżej, ale czy jest tragicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Buzz_1, podlegają. w TK maxx w City Center w Poznaniu były w grudniu paski Allen Edmonds za 59 zł (z bodajże 300 zł) - duży wybór, bardzo dobrej jakości skóra, made in USA Paski MD też są bardzo fajne. WoDzU, wszystko zależy od sylwetki i tego co nosi się pod spodem. Ja nie jestem bezwzględnym zwolennikiem nisko umiejscowionych guzików. Z doświadczenia wiem, że osoby krępe i z rozbudowaną klatką piersiową lepiej wyglądają w marynarkach z wyżej umiejscowionym guzikiem - podobnież sytuacja się ma w przypadku, gdy nie nosimy krawata, a muchę. Wtedy w marynarce z nisko umiejscowionym guzikiem powstaje duża, jasna powierzchnia (koszuli) która wybija się na pierwszy plan. Sytuację wtedy ratuje tylko kardigan lub sweter. Nie ma oczywiście reguł, ale to wnioski wyciągnięte z obserwacji i własnych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Ile trzeba dać za dobrej jakości pasek? Z mojego rozeznania wynika ze conajmniej €80 i w dodatku paski nie bardzo podlegają wyprzedażom. Szukam granatowego paska i na razie znalazłem Magnanni za €90.. Czy to jest drogo za tej klasy pasek? możesz dać i 1000€, ale można i np tu stylowepaski.pl - dobre, polskie i niedrogie paski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Panowie, mam do was pytanie. Kupując materiał na spodnie (może i cały garnitur, zależy od paru czynników) na co zwracać uwagę? Na chwilę obecną interesuje mnie len, chyba że znajdę gdzieś jakąś ciekawą wełnę w kolorze burgundowym/ciemnoczerwonym. W sumie, nie wiem nawet gdzie szukać bo podejrzewam, że po 30zł za metr (len) nie można się spodziewać nie wiadomo jakiej jakości? Ogólnie na co zwracać uwagę kupując tkaninę na taki wyrób (chodzi mi tu o ocenę materiału na dotyk, na razie nie rozglądałem się za propozycjami typowych marek, które się w tym specjalizują)? Dziękuję za pomocPozdrawiam.PS. nie chciałem zaśmiecać forum nowym wątkiem, dlatego piszę w tym temacie. Jeśli piszę w złym, proszę o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Patrzyłem na paski Yanko (firma mocno chwalona/promowana na forum) i ceny podobne czyli koło €80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 W Warszawie na Hożej mają ładne i dobre jakościowo paski (ja np. lubię paski z jednego kawałka skóry, bez przeszyć), cena 70-80, ale złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Tylko czemu większość pasków ma srebrne klamry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Tylko czemu większość pasków ma srebrne klamry? Może dlatego, że większość Panów (tak mi się wydaje, nie mam jednak żadnych statystyk, stwierdzam "na oko") nosi zegarki ze srebrną bransoletą czy kopertą / spinki w srebrnym kolorze. Nawet klamerki i sprzączki przy butach są częściej srebrne niż złote lub inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Tylko to chyba już jest sprzężenie zwrotne. Jedyny pasek ze skóry licowej ze złotą (mosiężną) klamrą jaki w ostatnim czasie (coś około 1,5 roku) widziałem był w MD. Skóra jest przeciętna (nie jestem pewny, czy nie mielonka), ale klamra mnie do niego przekonała. Kupiłbym coś lepszego/innego, ale np wszyscy producenci butów jakich znam nie mają brązowych pasków z taką klamrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Zawsze możesz też zamówić u któregoś z forumowych 'skórorobów' - kidyś Filip pokazywał bardzo fajnie zrobiony pasek z porządną klamrą. Warto zagaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi