Adam Granville Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Fragment z mojej książki "Gentleman. Mam zasady": Kołnierzyk Piotrusia Pana (Peter Pan collar) Jest to kent z zaokrąglonymi rogami. Nazywany jest także kołnierzykiem klubowym. W Anglii zwany jest Eton, bo był noszony przez studentów tej uczelni, w Niemczech – Bubi-Kragen („kołnierzyk chłopczyka”). Dwukolorowa odmiana Piotrusia Pana (biały kołnierzyk do niebieskiej koszuli) na-zywa się kołnierzykiem położnej. Kołnierzyk Piotrusia Pana nadaje się do business outfit i city wear. Kojarzony z giełdą, bankowością, lubiany w londyńskim City. Kołnierzyk Piotrusia Pana w klasycznej wersji (jako kent z zaokrąglonymi rogami) ma chłopięcą, rozmarzoną nutę. Zmiękcza to wizerunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Wiedzą może Panowie gdzie taką koszulę dostanę? Koszule z takim kołnierzykiem dostępne są na allegro, niestety nie wiem jaka jest ich jakość http://allegro.pl/l-41-42-koszula-pako- ... 79520.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Myślę, że w kwestii jakości wszystko jest jasne: tkanina - 80% bawełna, 20% polyester ( duża łatwość prasowania, wygoda noszenia - GWARANTOWANE! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Wiedzą może Panowie gdzie taką koszulę dostanę? Koszule z takim kołnierzykiem dostępne są na allegro, niestety nie wiem jaka jest ich jakość http://allegro.pl/l-41-42-koszula-pako- ... 79520.html Jakość marna, aczkolwiek to zrozumiałe, jeżeli koszula kosztuje w cenie regularnej kosztuje niecałe 100zł. Edit: Jednak cena koszuli -33%....W każdym bądź razie jakość tego producenta jest sporo niższa niż przykładowo Willsoor, a więc w kontekście tego forum nie ma o czym mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 moderntailor oferuje takie (nazwane po prostu "round") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Rzeczywiście nie doczytałem tej informacji w opisie aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 19 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2012 Szukałem pod "round collar" i znalazłem w SRC: http://www.savilerowco.com/products/men ... pid-276wht Swego czasu były też dostępne w kolorze szarym i liliowym (z białym kołnierzykiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Panowie, czy podzieli się ktoś wiedzą dot. tego jaka skóra jest najlepsza na łaty na rękawach marynarki i gdzie ją kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Czy kamelowy płaszcz nadaje się na wieczór, czy raczej sugerujecie noszenie go tylko w ciągu dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Wydaje mi się że to zależy czy wieczorem idziesz z kumplami do pubu czy do opery Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Mnie też nie wydaje się, żeby był odpowiedni do opery, ale w innym wypadku do smokingu to klasyka. http://forum.bespoke.pl/download/file.php?id=2763 Ogólnie raczej preferowane są teraz ciemne płaszcze, ale myślę, że o ile okazja nie będzie bardzo formalna, to ten płaszcz będzie się nadawał także na wieczór. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc w związku z moim poprzednim pytaniem. Co sądzicie o marce "Ryłko" ? Zazwyczaj zaopatrywałem się w buty "Gino Rossi". Zastanawiam się jednak, czy może "Ryłko" nie jest lepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Mnie też nie wydaje się, żeby był odpowiedni do opery, ale w innym wypadku do smokingu to klasyka. Ogólnie raczej preferowane są teraz ciemne płaszcze, ale myślę, że o ile okazja nie będzie bardzo formalna, to ten płaszcz będzie się nadawał także na wieczór. Dzięki za pomoc! Mam i kamel, i dwurzędową szarą jodełkę, więc szczęśliwie mam z czego wybierać. Ostatnio do opery wygrał jednak intuicyjnie szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc w związku z moim poprzednim pytaniem. Co sądzicie o marce "Ryłko" ? Zazwyczaj zaopatrywałem się w buty "Gino Rossi". Zastanawiam się jednak, czy może "Ryłko" nie jest lepszym wyborem? Po cenach z mocnej wyprzedaży, w stosunku do innych marek na polskim rynku w tym przedziale cenowym - ok. Mam dwie pary od dwóch lat i jestem zadowolony. Jedne zamszaki. A tak OT. W cenie regularnej, to się zastanawiam, czy warto kupować buty którejkolwiek z firm oferowane w przedziale cenowym do 500 zł w Polsce. Dużo lepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z propozycji +Immune+, który gdzieś, kiedyś na forum zachwalał (chyba) niemieckie buty w świetnej cenie. Zakup przez net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Z tego co pamiętam, Immune twierdził też, że jeśli chodzi o marki butów z galerii handlowych to właśnie Ryłko dysponuje najlepszymi skórami. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Robią dobrej jakości buty.Parę sportowych mokasynów nosiłem praktycznie non stop (studia) przez 4 lata dopóki podeszwa się nie przetarła na wylot. I faktycznie Immune uważał że Ryłko i Kazar stosują najlepszej jakości skóry spośród polskich sieciówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Ponawiam pytanie: zamszowe oxfordy lekko uciskające mnie w palce z boku. Do tej pory nie nosiłem zamszowych oxfordów. Istnieje szansa, że się trochę rozejdą? (na długość są dobre, moim zdaniem, problemem jest szerokość buta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Co prawda nosiłem do tej pory tylko sportowe zamszaki, ale wydaje mi się, że zasada powinna być taka sama - zamsz bez problemu się rozejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Jeszcze nie ten etap u mnie, by zamówić buty przez internet . Chociaż mam nadzieję, że już niedługo się na to odważę - patrząc na innych forumowiczów widzę, że warto. Dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 zamawiał ktoś prawidła w http://sklepszewski.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Z tego co się orientuję był cały projekt forumowy związany z tym sklepem, ale z jakiś powodów nie doszedł do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 dzięki, faktycznie Imune pisał nawet o nich. W takim razie zamawiam Bexley, podobna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 zamawiał ktoś prawidła w http://sklepszewski.pl ?Pełnych cedrowych jeszcze nie brałem(mniejsza o to czemu), ale to bez znaczenia bo są na ich temat pozytywne opnie innych osób, ale nie to jest istotne. Od siebie mogę powiedzieć że ich obsługa jest bardzo pomocna(i wyrozumiała oraz cierpliwa), pewnie na dowolne pytanie chętnie odpiszą, ewentualnie mogę się ich o coś zapytać osobiście, bardzo możliwe że tak będzie szybciej niż mailowo(ruch mają spory zwykle jak wchodzę to leży kilka paczek do nadania), w razie czego proszę priv, zapewniam że to dla mnie żaden problem(w sensie przejścia się tam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2012 Ceny dla szewców mają bardzo fajne, niestety dla przeciętnego śmiertelnika taniej wychodzi allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi