Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli sprawa nie jest przesądzona to zastanowiłbym się nad zegarkiem mechanicznym , będzie trwalszy a za jakiś czas stanie się fajną pamiątką którą można przekazać dalej .

Smartwatch to jednak kilka lat życia i śmietnik 🤷‍♂️ chociaż rozumiem że może być potrzebny jeśli ktoś uprawia sport , w innym przypadku zbędny gadżet .

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 3

• 2 weeks later...

Panowie,

Czy ktoś się orientuje na ile możliwe jest zniwelowanie fałdy jak na zdjęciu? Generalnie jak "ściągnę" marynarkę w talii, to fałda się wygładza. Marynarka jest jednak dosyć dopasowana w klatce, co czuć szczególne przy wyciągnięciu rąk do przodu, więc ten nadmiar jest skądś indziej.

20221111_150541.jpg

Miałem taki efekt w kilku marynarkach, z reguły były one rozmiar za duże/za szerokie w ramionach, co implikowało również zbyt szeroką klatę. Odczucie dopasowania może wynikać z różnych rzeczy, np. z innych wymiarów (w innych miejscach). Marynarki przerabiałem u dobrej krawcowej, efekt był różny, w niektórych udało się go całkowicie wyeliminować, w innych pozostał, w tych ostatnich chodzę rzadko.

Zwracam przy okazji uwagę na nieestetyczną, załamującą się linię ramienia (znów - sugestia, że jest tutaj zbyt obszerna, ale może taką masz linię ramion i trzeba to korygować poduszkami).

Tyle na podstawie zdjęć, trzeba się skonsultować z krawcem. Ja jednak ostatnio coraz rzadziej decyduję się na takie przeróbki. Jeden powód to taki, że mam już dość sporo marynarek, a inny to niepewność rezultatu.

• Like 1

• 3 weeks later...

Jakie sklepy, czy tez właściwe outlety z zimowymi rzeczami polecacie? Mam na myśli po prostu cieplejsze ubrania na zimę. W tej chwili 80% odzieży kupuje na Yoox’ie. Można upolować koszule z perłowymi guzikami poniżej 200 zł czy też wełniane spodnie z zakładkami za podobną cenę, ale zauważyłem, że ciężko znaleźć tam rzeczy z grubszej bawełny. Znacie może coś podobnego do Yoox’a, ale z bardziej „zimowymi” materiałami?

Czy znalazłem swojego obuwniczego graala? Jak ocenicie dopasowanie? 
Ina G od Patine, 8,5UK na stopę 28 cm, 24cm w obwodzie. 
Nie miałem chyba nigdy na nogach tak wygodnych butów GYW, świetnie trzymają piętę i śródstopie, jednocześnie wystarczająco miejsca na palce z czym miałem zawsze problem (szczupła pięta, a szerokie śródstopie z niskim podbiciem).
Czy kwatery nie zluzują się z czasem za mocno i nie zaczną na siebie nachodzić? 

20220823_162610.jpg

20220823_162620.jpg

20220823_162642.jpg

• Like 7

@papiez_ja także noszę G, jestem także zachwycony dopasowaniem (wąska pięta - OMG!), mi także kwatery się schodziły od początku i po 2 latach noszenia nie poluzowały się.

Notabene uważam, że Patine robi świetne buty za tę cenę, którą proponują - moje były patynowane w zamówieniu GMTO i zachowują się fantastycznie. Kolor trzyma, lustro łapią bez problemu, kosmetyki także. Dodatkowo porównywałem je z TLB Artista i ze zdziwieniem zauważyłem, że zewnętrzna warstwa skóry w Patine jest grubsza od tej w TLB. Wg mnie nic tylko kupować jeżeli tylko komuś pasuje ich wzornictwo. 

• Like 2

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Cześć, szukam płaszcza w kolorze czarnym o długości trochę powyżej kostek - takie jak ostatnio widywaliśmy (zwłaszcza na filmach) w latach 80-90'. Nie wiem czy ktoś o takiej długości produkuje, ale do kolana są stanowczo za krótkie (już nie wspominam o "modzie" na płaszcz do połowy tyłka...). Mam ok. 180 cm wzrostu. Idzie coś kupić w sklepie czy raczej zostaje szycie na miarę?

2 godziny temu, ligenz napisał:

Cześć, szukam płaszcza w kolorze czarnym o długości trochę powyżej kostek - takie jak ostatnio widywaliśmy (zwłaszcza na filmach) w latach 80-90'. Nie wiem czy ktoś o takiej długości produkuje, ale do kolana są stanowczo za krótkie (już nie wspominam o "modzie" na płaszcz do połowy tyłka...). Mam ok. 180 cm wzrostu. Idzie coś kupić w sklepie czy raczej zostaje szycie na miarę?

Spróbuj kupić płaszcze vintage, np. na ebay.co.uk jest masa płaszczy Burberry z lat '80 i '90. W sklepie nie dostaniesz.

• 2 weeks later...