Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Mam ich buty z cordovanu. Są w porządku. Ale uwaga: na forum nie zyskają zwolenników ponieważ każdy dandys lubi wyłącznie buty szyte gyw. Pytanie za ile. Wbrew pozorom obecnie trudniej o szeroką ofertę butów szytych blake, niż GYW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Taak? Jakoś nie zauważyłem. Jakbyś potrzebował to daj znać Akurat moje magnanni są szyte, jak spaghetti, po bolońsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Taak? Jakoś nie zauważyłem. Jakbyś potrzebował to daj znać Akurat moje magnanni są szyte, jak spaghetti, po bolońsku. Stare powiedzenie się kłania, że "jak czegoś nie widzisz, to nie znaczy, że tego nie ma" Dobre zarówno do mojej, jak i Twojej wypowiedzi Ostatnie poszukiwania: monki w kolorze koniakowym, ale w bardziej "dojrzałym" odcieniu niż c.cuero od Yanko - próbowałem coś wyszukać we włoskich markach na poziomie cenowym Yanko. Jeśli jeszcze podrzucisz coś z polskich sklepów (wyzwanie! ) i w rozpoznanej rozmiarówce/kształcie kopyta to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 @pirat - Jak Ci się sprawuje bologna? Może masz jakieś obserwacje, które pozwoliłyby porównać użytkowanie do np. gyw, blake w polskich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 @Hargin, dorzucasz kolejne filtry. Tu szukałeś? http://www.shipton.com/thames-men-s-brown-double-monk-shoe.html @WhiskeyPapa Bolonia jest wygodnym, szybko rozchodzącym się, sposobem szycia butów. Te buty nie sprawiły mi żadnego problemu pod tym względem. Jest też minus. Rzeczywiście czuć wilgoć przy mokrej pogodzie. Woda nie chlupie, w środku, ale nie jest komfortowo. W przypadku cordovanu może być to dziwne połączenie. I jeszcze jedno, użyty przez magnanni cordovanu, choć przez niektórych krytykowany, jest łatwy w utrzymaniu. Znacznie łatwiejszy od horween. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 @Hargin, dorzucasz kolejne filtry. Tu szukałeś? http://www.shipton.com/thames-men-s-brown-double-monk-shoe.html Dzięki. Zapomniałem dodać, że mają mieć w sobie "sex" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 "Z lekką nutą dekadencji" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Sex jest u nich w reklamach to może takie? Bo te pewnie za ciemne? Poza tym bankowcy mawiają "lepsze długi niż krótki" to może takie? A czy mają być podwójne? Bo jeśli nie to takie. Sex w pełnej krasie ale taki w remizie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Widziałem te z kolekcji SuSu. Cóż mało wiadomo o produktach przez nich markowanych, prócz tego, że opinie ze styleforum.net nie są zachęcające. Za to kolor w punkt Ostatnich nie znam, tak jak orgii w remizie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 W jaki sposób dbać o skórzany pasek zegarka? Jak zabezpieczyć go przed potem i odżywiać? Szukałem na forum ale nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Poszukaj na blogu: "W drugiej skórze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Poszukaj na blogu: "W drugiej skórze". Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Jak skomplikowana jest operacja poszerzania nogawek od kolana w dół, zakładając, że jest zapas materiału na szwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Z mojego doświadczenia wynika, że nie jest problemem zmiana szerokości nogawki (ja akurat zwężałem), szczególnie od kolana w dół. W udach bywa trudniej, bo czasami trzeba naruszyć kieszenie albo pas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Dodam, że zapas powinien występować na obu szwach (wew. i zew.) - w podobnym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 @Aron, jaki jest w Twojej okolicy orientacyjny koszt takiej przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Pewnie około 20/25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Czy do spodni z takiej pepity będzie pasował manszet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Czy do spodni z takiej pepity będzie pasował manszet? IMG_20160301_205331.jpg Oczywiście i to taki na 5cm. Manszet pasuje do wszystkiego. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?p=201618 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Oczywiście i to taki na 5cm. Manszet pasuje do wszystkiego. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?p=201618 Dzięki za szybką odpowiedź Myślisz, że ewentualne wady materiału ukryją się w całości wzoru, czy raczej każda niedoskonałość będzie widoczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Jak skomplikowana jest operacja poszerzania nogawek od kolana w dół, zakładając, że jest zapas materiału na szwach? Nie jest skomplikowana, ale na niektórych materiałach zostaje ślad po szwach. Zawżdy łacniej cienkować niźli grubasić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Dzięki za szybką odpowiedź Myślisz, że ewentualne wady materiału ukryją się w całości wzoru, czy raczej każda niedoskonałość będzie widoczna? Nie rozumiem jakie wady masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Nie rozumiem jakie wady masz na myśli.Nie jest to niestety materiał z renomowanej tkalni, więc zdarzają mu się takie wybryki: O ile dobrze pamiętam były gdzieś też poważniejsze skazy, ale po prostu nie chce mi się teraz oglądać całego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Czy lniana marynarkę można założyć do klubu na studencka imprezę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Nie jest to niestety materiał z renomowanej tkalni, więc zdarzają mu się takie wybryki: O ile dobrze pamiętam były gdzieś też poważniejsze skazy, ale po prostu nie chce mi się teraz oglądać całego materiału. Przeszkadzałyby mi takie wady. Myślę, że mogą być bardzo widoczne - na regularnych wzorach, odstępstwa od schematu rzucają się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi