Zajac Poziomka Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Do chino, czy jeans'ów bardziej pasują mi buty z jakimkolwiek ażurowaniem lub monki. I to mi właśnie się nie podoba w koniakowych captoe oxfordach - kolor bardzo casualowy i pasujący lepiej do jeansów/chino, z kolei forma buta elegancka i pasująca bardziej do garnituru. Cytuj
Aron Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 No nie są to byty uniwersalne, czy łatwe w zestawieniu. Teraz jestem wewnętrznie rozdarty, bo częściowo się z Tobą zgadzam, gdy wyartykułowałeś tą tezę, a z drugiej strony mam takie buty . Myślę że będę nadal ich używał właśnie do jasnych garniturów, czy zestawów koordynowanych z jasnymi spodniami. Chcę nawet kupić jasne brogues'y na lato i ciekawe co wtedy - będzie nadmiar . Cytuj
Wuj Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Paowie, moglibyście dorzucić linki lub zdjęcia do najbardziej "kontrowersyjnych" kolorów. Tan tanowi nierówny, a dyskusja bardzo ciekawa. Cap toe Meermina w kolorze chestnut (chyba:)) noszę do niebieskich (i ciemnoniebieskich) chinosów lub szarego garnituru w kratę księcia Walii - nie ma dramatu. Czarne semibrogues wyjmuję faktycznie rzadko i też zakładam je do szarości. Poniżej monki, ale sam kolor ładnie "wchodzi". Cytuj
Aron Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Yanko, które posiadam to konkretnie są te: http://patine.pl/yanko-272-cuero.html Cytuj
pirat Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Koniakowe nie są jeszcze takie złe, najgorsze są te w kolorze "TAN" - jedne z pierwszych butów młodych adeptów elegancji, które w połączeniu z równie modnym granatowym garniturem wyglądają fatalnie i TANio - natychmiast odciągają uwagę od twarzy. Co do czarnych full brogue, wielokrotnie spotkałem się z opinią, że jest to "epitome of a business shoe", np. w londyńskim City. Wydaje mi się to konsekwencją tego, że w wielu branżach i profesjonalnych zawodach, na pewnych stanowiskach czarne buty są wyłącznie właściwe, a zdobienia pozwalają uciec trochę od nudy. Za to kompletnie nie rozumiem idei czarnych półbutów z otwartą przyszwą, w których bardzo lubują się Niemcy. Na koniec jeszcze ładne zdjęcie, via voxsartoria: Black bluchers również jankesi lubią. Idea jest bardzo prosta: - są czarne, o zaletach tego "koloru" napisałeś - otwarta przyszwa ma kilka zalet jeśli chodzi o wygodę, np. ułatwia życie osobom z wysokim podbicie, luźniej zawiązane nie Z tą otwartą przyszwą jest trochę jak z TANem w Twoim poście, jako "jedne z pierwszych butów młodych adeptów elegancji" muszą być te z zamkniętą przyszwą Cytuj
Bartek 00 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja widzę zastosowanie czarnych full brogsów na spotkania prywatne po 18:00 ( czy ta zasada nie obowiązuje prywatnych spotkań?) np: do jeansów czy chino. Cytuj
CzyDe Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 A co sądzicie o zastosowaniu czarnego zamszu na obuwie, zarówno ze strony wizualnej jak i praktycznej? Mam na myśli fasony nieformalne typu full-brogue i double monk. Cytuj
pirat Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 A co sądzicie o zastosowaniu czarnego zamszu na obuwie, zarówno ze strony wizualnej jak i praktycznej? Mam na myśli fasony nieformalne typu full-brogue i double monk. Damskie szpilki 4 Cytuj
albinos Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Poszetka , gdy pod szyją brak muchy/krawata? Są zdecydowani przeciwnicy. Można? Cytuj
albinos Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Na jakimś blogu czytałem. Raczej chodzi o to, czy nie będzie jak kwiatek do kożucha? Wiem ,że nikt nie zabroni Cytuj
Horalbet Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Myślę, że lepiej wypadnie wersja z poszetką, a bez krawata, niż zupełnie bez niczego 1 Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgadzam się. Ładna poszetka obroni się bez krawata. Chociaż sam mam zawsze coś pod szyją, choćbym był w dżinsach. Cytuj
pirat Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Myślę, że lepiej wypadnie wersja z poszetką, a bez krawata, niż zupełnie bez niczego odważna teoria... Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 To nie jest żadna teoria, to jest zwykła hipoteza . Cytuj
Michael.Sh Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Popieram Horalbeta. Poszetka może dużo dodać uroku. W jakimś sensie może dopełnić zestaw, któremu brak krawata. Sam, nie raz rezygnuję z krawata, ale z poszetki nigdy. Cytuj
Vit Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Panowie, ktoś się orientuje jak wygląda asortyment i ceny Oscara Jacobsona w Galerii Mokotów? Chodzi mi o garnitury Cytuj
style Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Dzien dobry, Panowie czy z materiału o wymiarach 1.5 m x 2.5 m da się uszyć marynarkę z dwoma rozcieciami ? Cytuj
Kamilek Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Panowie, posiadam taki oto zegarek: http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-classic-a1230-5263q Dzisiaj gdy spojrzałem na rękę zobaczyłem pęknięcie szybki. Nie wiem jak to się stało, musiałem w coś uderzyć podczas dnia. Jaki może być koszt wymiany tej szybki? Gdzie w Krakowie mogę takiej wymiany dokonać? Cytuj
style Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Spokojnie. dziekuje za odpowiedz. Dla pewnosci podaję jeszcze swój wzrost 195 cm i jeszcze jedno pytanie, czy gramatura materiału 300g/11oz jest odpowiednia na marynarkę o przeznaczeniu całorocznym do pracy w biurze ? pozdrawiam Cytuj
Vaolin Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Poszukuje klasycznej błękitnej i białej koszuli Oxford, z ładnym kołnierzem, jedyny warunek - musza to być dość małe rozmiary, Tomek Miller produkuje zbyt duże dla mnie. Cytuj
Kyle Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Poszukuje klasycznej błękitnej i białej koszuli Oxford, z ładnym kołnierzem, jedyny warunek - musza to być dość małe rozmiary, Tomek Miller produkuje zbyt duże dla mnie. Taki problem pojawia się na forum dość często, co jest dla mnie zupelnie niezrozumiałe - jest mnóstwo firm robiących MTM, w tym zdalnie, również w budżecie odpowiadającym cenom koszul RTW od Tomka. Cytuj
bart1 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Będę wdzięczny za szybką poradę od użytkowników koszul CT - chodzi o odpowiedni rozmiar. Chcę zamówić koszulę: http://www.ctshirts.com/uk/extra-slim-fit-stripe-non-iron-blue-shirt/CSN0028BLU.html Moje wymiary: klatka - 96 wzrost - 187 upper waist - 71 kolnierzyk - 38/39 Powinienem celować w rozmiar S czy M (wg mnie raczej S)? Przejrzałem oczywiście rozmiarówkę (btw. to jest extra slim fit), ale pomogłoby mi, gdyby ktoś, kto używa tych koszul, wypowiedział się. Oczywiście zakładam, że będą potrzebne poprawki. Z góry dzięki! Cytuj
lubo69 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 upper waist - 71 Pozazdrościć... Przy Twoim wzroście rozmiar S będzie miał za krótkie rękawy, a M będzie zdecydowanie za duży. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi