Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Weż 48. Ja też mam kurtkę B i kupiłem M, mimo że zazwyczaj mam 50. Jedyne niebezpieczeństwo, to szansa na przykrótkie rękawy.
Jeśli chodzi o talię, L może być jak worek, bo nawet M nie jest szczególnie dopasowana.

Opublikowano

Też bym sugerował rozmiar M. Barbour ma  co prawda kolekcje heritage, gdzie ubrania są znacznie bardziej dopasowane. Jednakże, klasyczne kurtki mają fason, no właśnie, "klasyczny", albo jak kto woli workowaty :) 

Opublikowano

Dzięki :)

Co ciekawe mam pikowaną kurtkę Ch. Berg (rozmiar S) i marynarkę pod nią zakładam (choć jest na granicy, jeżeli chodzi od długość), ale jestem bardzo szczupły, więc to może dlatego :). Nie pamiętam dokładnie ale Ch. Berg ma krótsze rękawy niż sama kurtka, natomiast Barbour Heritage wydaje się że rękawy mają taką samą długość jak kurtka.

Wstępnie myślałem od tej dłuższej, ale teraz obawiam się, że będzie za duża. Chyba nie obędzie się bez zwracania.

Opublikowano

Czy ktoś posiada spodnie Dockers w kroju slim tapered i mógłby sprawdzić wymiary nogawek? Zastanawia mnie, czy mając ~39-40cm w łydce zmieszczę się w tym fasonie, krój standardowy wygląda dość... luźno, o skinny już nie wspominając. ;)

Opublikowano

Dzięki za radę, akurat rękawy w M i L są takiej samej długości, więc zaryzykuję z M.

Właśnie! Koledzy powyżej zwrócili uwagę na ważną rzecz. Dopasowana M może skutkować ryzykowną długością samej kurtki. Moja jest dość krótka, nie nadaje się na każdą marynarkę. Zdarza się, że poły wystają na dole, no i oczywiście rękawy. Trzeba to wziąć pod uwagę mierząc.

Opublikowano

Dzień Dobry,

muszę wymienić guziki w marynarce.

Gdzie w Warszawie znajdę przybytek z ciekawym wyborem guzików?

ul. Śniadeckich (pomiędzy pl.Konstytucji, a pl.Politechniki) - też spory wybór

jeśli szukasz czegoś premium to zajrzyj do Szarmanta

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Gdzie do fryzjera w okolicach Bytom, Ruda Śląska, Chorzów, Katowice, Świętochłowice? Do tej pory chodziłem do Trendy Chorzów, 50-60 zł za cięcie, chciałbym jednak teraz czegoś do 20-30 zł max.