Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie podobnie jak wyżej, ino naście razy mniej poszetek ;-) Trzymam wszystkie w jednym z pudełek, w których jedną z nich kupiłem (i była tam rozłożona). Raczej luźno wrzucone. Czasem wpadają pod żelazko, żeby pozbyć się natrętnych zagnieceń. Jak składałem to zawsze potem miałem widoczne miejsca, gdzie była złożona i jakoś tak zaprzestałem procederu. :) 

Opublikowano

Drugie podejście do poszukiwań niedrogiej marynarki do codziennych chinosów i jeansów. Tym razem poszedłem za radą i przeglądnąłem MD na allegro. Oto co mnie zainteresowało i prosiłbym o opinię, albo o wskazanie drogi, jeśli poniższe propozycje nie są trafione

1. http://allegro.pl/massimo-dutti-marynarka-szara-bawelna-len-46-i5318469275.html

2. http://allegro.pl/massimo-dutti-nowa-marynarka-granatowa-46-i5384566476.html

Opublikowano

Druga chyba ok, ale z tego zdjęcia ciężko się zorientować. Pierwsza ma udziwnione kieszenie.

A nie będzie zbyt elegancka na codzienne wyjście?

Co rozumiesz przez udziwnione kieszenie w tej pierwszej?

Opublikowano

Z kieszeniami cofam, źle spojrzałem - kieszenie są normalne.

Ta granatowa to raczej rzeczywiście marynarka garniturowa, nie blezer. Wszystko zależy od Twojego stylu i dodatków; wielu z nas nosi takie marynarki na co dzień.

Opublikowano

Jestem dopiero na początku przygody z nieco bardziej eleganckim stylem, na etapie koszuli, chinosów i brogsów :) Dlatego mam wątpliwości co do takiej marynarki jak ta granatowa, mimo, że pewnie byłaby idealna na wieczorne wyjście. Na początek szukam czegoś luźniejszego. Rozumiem, że ogólnie obie są w porządku?

Opublikowano

Ta szara jest bardziej casualowa, ale szukałbym dalej. Tą jodełkę połączyć ładnie z chinosami to już pewna umiejętność w doborze faktury i koloru. Popatrz za jakimiś modelami z nakładanymi kieszeniami. 

Opublikowano

Z tego co patrzę to aktualnie w moim rozmiarze na allegro z nakładanymi kieszeniami od MD znalazłem jedynie coś takiego, ale kolor mi raczej nie odpowiada:

http://allegro.pl/marynarka-massimo-dutti-rozm-46-nowa-bawelna-braz-i5405162394.html

Poczekam jeszcze i spróbuję znaleźć coś innego.

A jaka jest jakość lnianych i bawełnianych marynarek od Mango? Warto w ogóle się nimi interesować? Na jakie inne marki warto zwrócić uwagę?

Opublikowano

A jaka jest jakość lnianych i bawełnianych marynarek od Mango? Warto w ogóle się nimi interesować? Na jakie inne marki warto zwrócić uwagę?

Jak kiedyś Styleman napisał na forum: jedyne dobre mango, to owoc :)

Miałem w rękach jedną marynarkę tej firmy i niestety nie mam dobrych wspomnień. Jak zależy Ci na czasie, to możesz poszukać czegoś w Peek&Cloppenburg lub Royal Collection, czasem na wyprzedażach trafiają się w miarę sensowne. 

Choć MD na Allegro to chyba obecnie najlepsza relacja jakości do ceny.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Elegancki Mężczyzna, ale lepiej, zamiast na stronę (o którą swego czasu była tu niezła burza :P ), udać się do sklepu stacjonarnego w Warszawie obok Dworca Centralnego. W cenie, jeśli dobrze pamiętam, ok. 60-70 zł dostaniesz krawat, który nie będzie poliestrowy.

Opublikowano

Panowie,

Kupilem ostatnio koszule u Millera i wszystko byloby super (bardzo dobrze dopasowana, dobry material i wykonczenie), gdyby nie to, ze wylogi sa tak masywne, ze wychodza poza klapy marynarki i sa ogolnie po prostu zbyt duze, szczegolnie do mojej stosunkowo drobnej twarzy.

Zatem czy da sie zmniejszyc wielkosc wylogow kolnierza w koszuli?