Ernestson Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Zgadzam się. IMHO brąz z czernią się gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Ok. W sumie i tak nie mam cienkiego brązowego paska. Dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Brązowe buty można nosić nawet do czarnego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Ok. W sumie i tak nie mam cienkiego brązowego paska. Dziękuję za poradę.A możesz portki w tym zestawie zmienić na granat?Chyba że granatowe dżinsy, ale to mi nie będzie pasować, bo chciałem krawat jutro ubrać. Niestety spodnie to najsłabszy punkt mojej szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bryksy Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Odnośnie kolorów butów do koloru spodni/garnituru. http://www.gilt.com/giltmanual/2010/09/how-to-match-your-suit-to-your-shoes/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjek Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Witam wszystkich forumowiczów Na forum wiele ciekawych tematów ale niestety nie znalazłem nic konkretnego na temat ubioru pana młodego, a mam kilka nurtujących mnie pytań: - co założyć by wyróżniać się jako pan młody? Chodzi mi głównie co zamiast tej świecącej białej kamizelki i muszona? Chcę kupić klasyczny garnitur wobec czego moja narzeczona twierdzi że tylko taka kamizalka i muszon będą mnie wyróżniać jako pana młodego... - jakie obuwie? - jaka marka garnituru? (nie mam pojęcia w czym wybierać bo jak do tej pory w życiu zakupiłem dwa garnitury - na maturę/studniówkę a później na obronę i były to niskobudżetowe zestawy - eleganckie i ładnie dopasowane ale jakość materiału pozostawiała wiele do życzena..., teraz chciałbym zainwestować w coś bardziej porządnego - ale w rozsądnej cenie ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Witam wszystkich forumowiczów Na forum wiele ciekawych tematów ale niestety nie znalazłem nic konkretnego na temat ubioru pana młodego, a mam kilka nurtujących mnie pytań: - co założyć by wyróżniać się jako pan młody? Chodzi mi głównie co zamiast tej świecącej białej kamizelki i muszona? Chcę kupić klasyczny garnitur wobec czego moja narzeczona twierdzi że tylko taka kamizalka i muszon będą mnie wyróżniać jako pana młodego... - jakie obuwie? - jaka marka garnituru? (nie mam pojęcia w czym wybierać bo jak do tej pory w życiu zakupiłem dwa garnitury - na maturę/studniówkę a później na obronę i były to niskobudżetowe zestawy - eleganckie i ładnie dopasowane ale jakość materiału pozostawiała wiele do życzena..., teraz chciałbym zainwestować w coś bardziej porządnego - ale w rozsądnej cenie ) Pozdrawiam Bardzo, ale to bardzo Ci się chyba nie chciało znaleźć. Kolega Marcel był widać w podobnej sytuacji co Ty. Zajrzyj pod ten link. viewtopic.php?f=1&t=680 Przeczytaj też wpis MT na blogu http://macaronitomato.blogspot.com/2011/03/slub.html BTW, co to jest muszon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 BTW, co to jest muszon?Muszon to taka mucha ze świecącymi diodami. Jak diody są wyłączone to wtedy jest to muszoff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjek Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 BTW, co to jest muszon?Muszon to taka mucha ze świecącymi diodami. Jak diody są wyłączone to wtedy jest to muszoff. Prawie Oczywiście chodziło mi o musznik, przepraszam za użycie tak kolokwialnego określenia i jak widzę mało popularnego @ +Immune+ - oczywiście widziałem ten temat (po Twoim poście przestudiowałem go bardziej dogłębnie) niestety nie rozwiewa on moich wątpliwości. Wpis na blogu odpowiedział na pytanie odnośnie obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Nie potrafię się dogadać z aparatem, żeby kolory były takie jak trzeba. Spodnie są granatowe, marynarka to też granat ale dosyć ciemny. Na zdjęciach wyszedł mi strasznie krótki tułów. To chyba wina tego, że za nisko ustawiłem aparat. Na zdjęciu pleców dziwnie stanąłem, ale tutaj też jest problem kiedy samemu nie patrzy się w obiektyw, żeby równo stanąć. W nawiązaniu do mojego pytania z zeszłego tygodnia viewtopic.php?p=18234#p18234 Na zdjęciu bez marynarki mam mankiety koszuli zapięte ciaśniej, przez co nie zachodzą aż tak bardzo na dłoń. Na zdjęciach w marynarce koszula jest zapięta luźniej, jej długość jest taka jak na zbliżeniach. Czy nie sięga zbyt daleko? Zrobiłem specjalnie zbliżenie od strony wewnętrznej dłoni, żeby było lepiej widać. Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Wyglądają na trochę za długie. Dobrą weryfikacją, czy nie są za długie, jest próba umycia rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Luźniej zapięte za bardzo na dłoń nachodzą. Mankiety powinny być zapinane na tyle ciasno, by po pierwsze zatrzymywać się na wysokości takiej, jaką masz na zdjęciach bez marynarki, a po drugie blokować się, tak aby podnoszenie ręki nie powodowało opadania mankietu. To mankiet powinien trzymać koszule. Położenie mankietu powinno wynikać z niego, a nie z długości rękawa. Rękaw koszuli powinien być o parę centymetrów dłuższy, aby własnie przy podnoszeniu ręki nie zmieniał swojej pozycji i odsłaniał gołych nadgarstków ( dlatego nie powinno się przesadnie skracać i zwężać rękawów koszuli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Proszę was o opinie w których spodniach lepiej? buty brązowe czy czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Spodnie leżą o niebo lepiej - to widać gołym okiem. Teraz poprawki marynarki - skrócenie rękawów i usunięcie fałdowania pod pachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Do tych ubrań oba kolory butów będą odpowiednie, choć większość forumowiczów lubi bardziej brązowe. Przy okazji, widać postęp w Twoich zestawach! Spodnie ładniej się układają, kolory są odpowiednio dobrane (do siebie nawzajem i do Twojej karnacji). Fajnie, że próbujesz klasycznych kompozycji - jak je opanujesz, przyjdzie czas na wyrobienie własnego stylu. P.S. Nie zapomnij o skróceniu rękawów tej marynarki, może też o wytaliowaniu. Poza tym, prezentuje się ona w porządku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Dzięki za opinie Panowie. No rękawy przy luźniejszym zapięciu przejdą test mycia rąk jak najpierw wyciągnę ręce przed siebie maksymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Witam wszystkich forumowiczów Na forum wiele ciekawych tematów ale niestety nie znalazłem nic konkretnego na temat ubioru pana młodego, a mam kilka nurtujących mnie pytań: - co założyć by wyróżniać się jako pan młody? Chodzi mi głównie co zamiast tej świecącej białej kamizelki i muszona? Chcę kupić klasyczny garnitur wobec czego moja narzeczona twierdzi że tylko taka kamizalka i muszon będą mnie wyróżniać jako pana młodego... - jakie obuwie? - jaka marka garnituru? (nie mam pojęcia w czym wybierać bo jak do tej pory w życiu zakupiłem dwa garnitury - na maturę/studniówkę a później na obronę i były to niskobudżetowe zestawy - eleganckie i ładnie dopasowane ale jakość materiału pozostawiała wiele do życzena..., teraz chciałbym zainwestować w coś bardziej porządnego - ale w rozsądnej cenie ) Pozdrawiam Dr Kilroy niedawno pisał na szarmant.pl o stroju na ślub. Najpoprawniejszy jest żakiet na dzień i smoking na wieczór http://www.szarmant.pl/twoj-dress-code-na-slub Dużo zdjęć żakietów jest tutaj: http://www.szarmant.pl/krolewski-slub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Poszetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Obie poszetki ładnie akcentują. Marynarki wyglądają na zbyt duże, w drugiej jest też za krótki rękaw. Ale jest progres! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 W drugiej za długie rękawy koszuli, a w pierwszej natomiast za długie rękawy marynarki i to conajmniej o 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Jaka kolor marynarki pasuje do koszuli z drugiego zięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Najpoprawniejszy jest żakiet na dzień i smoking na wieczór Wg mnie to jeżeli zakłada się w dzień żakiet, to wieczorem zakłada się frak. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Abstrahując od długości rękawów imho źle wygląda taka koszula bez krawata. Ja osobiście jeżeli nie zakładam krawata wybieram koszulę button down.Równierz doszedłem do tego wniosku. Bynajmniej nie dzieją się cuda z kołnierzykiem. Koszula ma miękki kołnierzyk. ps. Bardzo podoba mi się kolor koszuli ale nie umiem do niej nic dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 @BazukaJoy Dobrze wiedzę, że kolor tej drugiej koszuli to oliwkowa zieleń albo khaki? Jeśli tak, to ciężko będzie cokolwiek wybrać. Może beżowa albo nawet biała do stylizacji a'la safari, ale byłoby to ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 @BazukaJoy Dobrze wiedzę, że kolor tej drugiej koszuli to oliwkowa zieleń albo khaki? Tak to taki kolor. Tą marynarkę kupowałem jak byłem 10 kg grubszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi