kwitek Napisano 19 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Bardzo ciemny szary, mniej więcej może jak ten tutaj: http://sklep.vistula.pl/product-pol-100 ... ntier.html (choć nie mam zaufania do wierności kolorów na moim laptopie...). Marynarka jest bez połysku. Czy połysk wykluczałby nieformalne połączenia ze spodniami nie od pary? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Dziękuję za wszystkie rady. Zakupiłem dziś granatowe chinosy do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 A gdzie kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 W H&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Odpięte guziki kołnierzyka typu button-down i krawat. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Na pierwszym zdjęciu jest jeden z użytkowników styleforum, niedawno pisałem z nim na temat fałdek na ramieniu w okolicach kozerki, miałem dokładnie taki sam problem w jednej z marynarek. Co do samej idei koszul BD do garnituru - ja osobiście unikam ale np. w USA jest to dość popularne. Co do drugiego zdjęcia - aż mnie uderzyło podobieństwo do jednego z moich garniturów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Odpięte guziki kołnierzyka typu button-down i krawat. Co o tym sądzicie? [/img] O ile koszula BD i krawat nie razi mnie tak bardzo (znam zasady), to moim zdaniem odpiety kolnierzyk z krawatem wyglada niechlujnie - nie widze w tym nonszalancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgadzam się, powinny być zapięte. Co do kołnierzyków button down to bardzo lubię, szczególnie jeśli są w takich stylizacjach ( Sartoria Partenopea ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Zadziwiające, stylizacja ze zdjęcia, często wstawianego na forum, Mariano Rubinacciego z niezapiętymi kołnierzykiem button-down uznawana jest za wzór ( zapewne dlatego że to Rubinacci ), a w przypadku zwykłych ludzi to już niechlujstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Ta zielona kreacja jest moim zdaniem idealna. Hmm może czas zastanowić się nad jakąś marynarką w takim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Zadziwiające, stylizacja ze zdjęcia, często wstawianego na forum, Mariano Rubinacciego z niezapiętymi kołnierzykiem button-down uznawana jest za wzór ( zapewne dlatego że to Rubinacci ), a w przypadku zwykłych ludzi to już niechlujstwo Jezeli odnosisz sie do mojego wpisu, to nawet nie zauwazylem na tamtym zdjeciu rozpietych guzikow, bo moja uwage zwrocil czekoladowy garnitur Luki, na ojca niestety tylko rzucilem pobieznie okiem - musialem teraz sprawdzic jak to wyglada i moim zdaniem wyglada to niechlujnie. Nie znaczy to, ze ktos jest zle ubrany - mi sie to po prostu nie podoba, ale w zestawieniu z dopasowanymi ubraniami, ciekawymi kolorami i fakturami, trudno odmowic im stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Nie podoba mi sie, Po to je stworzono aby byly zapiete. Taka moja sugestia. Zgadzam sie w pelni, jest mnostwo roznych rodzajow kolnierzykow bez guzikow, mozna wybierac i przebierac, jesli button-down to zapinamy. Wedlug mnie przynajmniej. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Zadziwiające, stylizacja ze zdjęcia, często wstawianego na forum, Mariano Rubinacciego z niezapiętymi kołnierzykiem button-down uznawana jest za wzór ( zapewne dlatego że to Rubinacci ), a w przypadku zwykłych ludzi to już niechlujstwo Jezeli odnosisz sie do mojego wpisu, to nawet nie zauwazylem na tamtym zdjeciu rozpietych guzikow, bo moja uwage zwrocil czekoladowy garnitur Luki, na ojca niestety tylko rzucilem pobieznie okiem - musialem teraz sprawdzic jak to wyglada i moim zdaniem wyglada to niechlujnie. Nie znaczy to, ze ktos jest zle ubrany - mi sie to po prostu nie podoba, ale w zestawieniu z dopasowanymi ubraniami, ciekawymi kolorami i fakturami, trudno odmowic im stylu. Janie, nie odnosiłem się do Twojego wpisu, a miałem na celu zwrócenie uwagi ogółu na nadmierne zapatrywanie się w Rubinaccich, których uważam za co najwyżej ubranych poprawnie, chociaż niestety ( ale tutaj to już moja subiektywna opinia ) po włosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 eye-lip, świetne zdjęcia! Zgadzam się. Takie łączenie wzorów to już ekstremalnie wysoka szkoła jazdy. Oczu oderwać nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Zadziwiające, stylizacja ze zdjęcia, często wstawianego na forum, Mariano Rubinacciego z niezapiętymi kołnierzykiem button-down uznawana jest za wzór ( zapewne dlatego że to Rubinacci ), a w przypadku zwykłych ludzi to już niechlujstwo Jezeli odnosisz sie do mojego wpisu, to nawet nie zauwazylem na tamtym zdjeciu rozpietych guzikow, bo moja uwage zwrocil czekoladowy garnitur Luki, na ojca niestety tylko rzucilem pobieznie okiem - musialem teraz sprawdzic jak to wyglada i moim zdaniem wyglada to niechlujnie. Nie znaczy to, ze ktos jest zle ubrany - mi sie to po prostu nie podoba, ale w zestawieniu z dopasowanymi ubraniami, ciekawymi kolorami i fakturami, trudno odmowic im stylu. Janie, nie odnosiłem się do Twojego wpisu, a miałem na celu zwrócenie uwagi ogółu na nadmierne zapatrywanie się w Rubinaccich, których uważam za co najwyżej ubranych poprawnie, chociaż niestety ( ale tutaj to już moja subiektywna opinia ) po włosku We wloskim stylu ujmuje mnie jego casualowosc czyli kolory, dopasowanie zahaczajace o przykrótkosc, lekkosc materialow i nonszalncja z jaka traktuje sie garnitury. Angielski dogmatyzm uznajacy za poprawne garnitury w kolorze grafitowym i navy z czarnym obuwiem w miescie nie do konca mnie kreci, szczegolnie w lecie. Szczegolnie jesli garnitur nie jest dla kogos obowiazkowy ze wzgledu na profesje. Wiem, ze to co mowie o angielskim stylu jest przestarzale i teraz inaczej nosi sie ulica (ta elegancka), ale jest to pewnego rodzaju uogolnienie tak jak przytaczany "styl wloski". Nigdy nie wzdychalem do Rubinaccich, ale moim zdaniem trudno jest im zarzucic brak elegancji i stylu, chociaz czesto jest przerysowany, ale czym innym jest wloski styl bycia jak nie stroszeniem piorek - taka jest troche srodziemnomorska kultura macho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgadzam się, powinny być zapięte. Co do kołnierzyków button down to bardzo lubię, szczególnie jeśli są w takich stylizacjach ( Sartoria Partenopea ): Fantastyczne kombinacje!!! ...Pierwsza z nich chcialbym miec (bez krawatu oczywiscie) Zdjecia powtarzam celowo, gdzy owe zestawienia kratek sa tego warte! Eye_lip dzieki za zwrocenie uwagi na Sartoria Partenopea. Nigdy o nich nie slyszalem a to, co zabaczylem na ich stronie uznaje za godne uwagi http://www.sartoriapartenopea.it/eng/home.htm Bedac kiedys w ktoryms z miast we Wloszech, gdzie znajduje sie ich sklep z pewnoscia do niego zajrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Jak to nie słyszałeś o nich, na pewno przy okazji Balthazara, tylko zapomniałeś , a kombinacje rzeczywiście są świetne, zdjęcia znalazłem gdzieś w sieci, z Pitti Uomo 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 24 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Też się podepnę i powiem, że te zestawy z Sartoria Partenopea są przepiękne. Ech, pomarzyć póki co i kompletować powoli tego typu zestawy trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francuz Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Kupiłem brązowe spodnie w kroju dopasowanym, podobnym do spodni typu chinos, z gładkiego materiału, które w domu przy dobrym dziennym świetle okazały się... oliwkowe wpadające lekko w brąz w zależności od światła. No i jestem w kropce. Pytanie: Jakie kolory pasują do oliwkowych spodni (buty, koszule, dodatki etc)? Pozdrawiam, Francuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Pytanie: Jakie kolory pasują do oliwkowych spodni (buty, koszule, dodatki etc)? Ja bym sugerowal brazy, ale raczej sprane, cos jakby pomieszanie szarosci i brazu. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Brązy, ale już nie beże i kremy, bo wtedy uzyskasz zestawienie w stylu iście mundurowym. Ja polecam również oberżynę, amarynt oraz ciemniejsze barwy żółte (bursztynowy, marchewkowy, oranż, szafran). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Pytanie: Jakie kolory pasują do oliwkowych spodni (buty, koszule, dodatki etc)? Ja bym sugerowal brazy, ale raczej sprane, cos jakby pomieszanie szarosci i brazu. Pozdrawiam, dsc. Biala koszula, brazowe buty ... Pasuje rowniez zielen ... ale w tym przypadku wazny jest odcien zieleni jak i odcien oliwkowego koloru spodni oraz struktura materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francuz Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Dziękuję za podpowiedzi. Brązowe buty już przetestowałem i lekko się gryzły. Spróbuje z innym odcieniem i zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam Francuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Dziękuję za podpowiedzi. Brązowe buty już przetestowałem i lekko się gryzły. Spróbuje z innym odcieniem i zobaczymy jak będzie.Do tego typu spodni pasują brązowe buty, ale moim zdaniem jedynie w opcji zamszowej. Polecałbym kremowe lub beżowe w celu zwiększenia kontrastu na który nie możemy sobie pozwolić przy okazji góry stroju ze względu na zajmowaną powierzchnię, czyli koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Zdjęcia robione telefonem, musicie mi wybaczyć jakość, ale po prostu potrzebuję Waszej porady. Ze względu na jakość nie wrzucam do CMDNS. Na zdjęciu po lewej mankiet koszuli na prawej ręce zapięty ciaśniej, na lewej luźniej, tak, że bez problemu mieści się pod nim zegarek. Wydaje mi się jednak, że w takim przypadku koszula sięga zbyt daleko (mankiet wchodzi już na dłoń od wewnętrznej strony). Na zdjęciu po prawej podciągnąłem nieco rękaw marynarki, żeby było widać dokąd sięga koszula na prawej ręce. Ja uważam, że rękawy marynarki należałoby skrócić o jakieś 5cm. Jakie są Wasze opinie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Sama fotka niestety nie wyszła dobrze - nie widać pasków na koszuli, nie widać dobrze materiału marynarki ani spodni. Nie jest to oczywiście garnitur. Spodnie tak naprawdę są szare w delikatną jodełkę. No i jakoś dziwnie stanąłem - takich krzywych ramion nie mam Jeszcze raz przepraszam, za jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi