pablocito Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 Maseczka bawełniana z dodatkiem lnu, gramaturą I materiałem powinny pasować do marynarki, natomiast kolor zdecydowanie granatowa z białym obszyciem dla odpowiedniego kontrastu ale organizator zapewnił wysoką ilość płynu antybakteryjnego 40%, dlatego maseczka tylko na wszelki wypadek Płyn dezynfekcyjny powinien mieć co najmniej 60%, więc wódka to pic na wodę. Wybrałbym jednak maseczkę w kolorze marynarki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertpm Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 Witam. Chciałbym prosić o pomoc w doborze garnituru. Mam kilka kandydatów z kategorii RTW do szlifów krawieckich. Mój wzrost to jakieś 181 cm. W klatce około 92-93. Biodra 88-89. Pas 82-83. Talia 76-77. Pierwszy to https://vistula.pl/garnitur-pagnini-soft-lantier w rozmiarze 176/92/78: Powiem co czuje. Długość rękawa wg mnie ok. Z kolei marynarka wydaje mi się chyba za krótka. Spodnie ok. Załamują się raz tylko z przodu Drugi ten sam co wyżej, ale w rozmiarze 182/92/78: Długość marynarki wydaje mi się ok. Rękawy do skrócenia. Z boku na wysokości barku trochę się marszczy. Marynarka wymaga taliowania, aby podkreślić sylwetkę. Spodnie do skrócenia i zwężenia w nogawce i wzdłuż łydki. Trzeci to https://milermenswear.com/produkt/granatowy-garnitur-phoenix-supreme. Tutaj rozmiarówka to jakiś chaos. Marynarka z zestawu 182/96/84, a spodnie z zestawu 176/92/80. Długość marynarki wg mnie ok. Wydaje się fajnie wytaliowana. Rękawy marynarki do skrócenia. Z boku marszczy się na wysokości barku. Z tylu tragedia po bokach pod pachami z materiałem. Oczywiście spodnie z rozmiaru marynarki nienadające się do noszenia. Za duże. Jeszcze zastanawiam się nad zamówieniem tego https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P6037.html w rozmiarze 46. Czytałem gdzieś, że ten model charakteryzuje się dłuższą marynarką i wytaliowaniem. Czy moje przemyślenia i spostrzeżenia na temat ww. garniturów są słuszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 https://dandycore.pl/2020/04/maseczki-dandycore-stylowy-sposob-ochrony.html/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 16 godzin temu, pablocito napisał: Płyn dezynfekcyjny powinien mieć co najmniej 60%, więc wódka to pic na wodę. Wybrałbym jednak maseczkę w kolorze marynarki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Koledze się pomyliło. 40% ma szczepionka przyjmowana doustnie, a do mycia rąk rzeczywiście 60% :) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 15 godzin temu, robertpm napisał: Witam. Chciałbym prosić o pomoc w doborze garnituru. Mam kilka kandydatów z kategorii RTW do szlifów krawieckich. Każdy z tych garniturów "jakoś" leży, wg mnie żaden nie leży ładnie. Nie podobają mi się mocne ramiona, w każdym z nich wyglądają na zbyt szerokie. Sprawdziłbym, jak wyglądać będzie marynarka z minimalną konstrukcją w ramionach, np. SuitSupply ma takie marynarki. Druga uwaga - jesteś bardzo szczupły i nie wiem, czy mocne taliowanie (ostatni garnitur) jest wskazane, wg mnie w talii wyglągasz zbyt chudo, co w połączeniu z bardzo szeroką i kwadratowo wyglądającą górą daje dość dziwny efekt "pakera". Oczywiście jest to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertpm Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 9 godzin temu, mosze napisał: Każdy z tych garniturów "jakoś" leży, wg mnie żaden nie leży ładnie. Nie podobają mi się mocne ramiona, w każdym z nich wyglądają na zbyt szerokie. Sprawdziłbym, jak wyglądać będzie marynarka z minimalną konstrukcją w ramionach, np. SuitSupply ma takie marynarki. Druga uwaga - jesteś bardzo szczupły i nie wiem, czy mocne taliowanie (ostatni garnitur) jest wskazane, wg mnie w talii wyglągasz zbyt chudo, co w połączeniu z bardzo szeroką i kwadratowo wyglądającą górą daje dość dziwny efekt "pakera". Oczywiście jest to kwestia gustu. Dziękuje za ocenę i opinie. W takim razie zamówię jeszcze z dwa modele z SuitSupply. Myślałem nad Manchester / Lazio. Przypuszczam, że w Lazio nie byłoby efektu „pakera”, o którym wspomniałeś. Miałeś na myśli jakiś konkretny krój z ich oferty mówiąc o minimalnej konstrukcji w ramionach? Drugie pytanie: Jak wypada rozmiarówka w SuSu? Patrząc na tabele rozmiarów i moje wymiary podane wyżej, obstawiałbym rozmiar 46 o ile rozmiarówka oddaje rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 W opisach marynarek jest podana konstrukcja. Zresztą SS nie stosuje dużych wypełnień. Rozmiar wybierz na podstawie pasujących marynarek i wymiarów ze strony SS. 48 na pewno będzie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertpm Napisano 19 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2020 W dniu 14.08.2020 o 23:31, robertpm napisał: Witam. Chciałbym prosić o pomoc w doborze garnituru. Mam kilka kandydatów z kategorii RTW do szlifów krawieckich. Ponawiam prośbę, tym razem z garniturami ze stajni SuSu. Wszystkie są w rozmiarze 46. Lazio 1: Lazio 2: Washington 1: Washington 2: Co czuje: We wszystkich opcjach z pewnością spodnie do skrócenia. W Washington górny guzik marynarki jest idealnie na linii talii. W Lazio powyżej. Wydaje mi się, że we wszystkich opcjach trochę zbyt dużo mankietu koszuli wystaje; albo rękaw marynarki minimalnie za krótki albo koszula powinna być minimalnie krótsza w rekawie albo to moje przewrażliwienie na tym punkcie. Na plecach na linii łopatek mamy marszczenia - pewnie przez wadę kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 20 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2020 W modelach Lazio powinieneś spróbować rozmiarów Long. Te są zdecydowanie za krótkie. Nie wiadomo jak to będzie z longami, jeśli chodzi o umiejscowienie guzika (SuSu lubi dodać po prostu kilka cm na dole bez przesuwania guzika). Washington, przez to, że jest dłuzszym modelem i bardziej slimowanym, leży według mnie o wiele lepiej (Lazio wydaje się zbyt obszerne). Mankiet koszuli jest zbyt szeroki i rozpycha rękawy marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolw Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Panowie co sądzicie o tej marynarce? Chyba jest zbyt wąska w ramionach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Nie, ma zbyt betonowe ramiona. Do tego te jedno rozcięcie z tyłu marynarki wskazuje, że tej marynarce należy się zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolw Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 5 minut temu, Nawrot napisał: Nie, ma zbyt betonowe ramiona. Do tego te jedno rozcięcie z tyłu marynarki wskazuje, że tej marynarce należy się zwrot. O co chodzi z tym jednym rozcięciem ? Czemu to dyskfalifikuje marynarkę ? 😲 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Bo odstaje, przez co tyłek wydaje się wielki jak stoisz bokiem. Chyba, że będziesz jeździł na koniu, to wtedy ok. Jeśli mam Cię jeszcze przekonywać do zwrotu, to jeszcze: za wąska klapa, brzydka ta kieszonka na piersi, a przede wszystkim - jest za krótka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolw Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 2 minuty temu, Nawrot napisał: Bo odstaje, przez co tyłek wydaje się wielki jak stoisz bokiem. Chyba, że będziesz jeździł na koniu, to wtedy ok. Jeśli mam Cię jeszcze przekonywać do zwrotu, to jeszcze: za wąska klapa, brzydka ta kieszonka na piersi, a przede wszystkim - jest za krótka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringokwasny Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Witam. Proszę o poradę. Jestem fryzjerem/barberem proszę o wskazówki dla laika od czego zacząć kompletowanie szafy. Idealnie dla mnie byłoby gdyby moje potencjalne ubrania zdradzały „dobry smak” i przyciągały klientów a zarazem byłyby skromne żeby nie przyćmiewać ich stylizacji. Teraz najczęściej w pracy nosze jeansy i mainstreamowe koszule plus brogsy albo sztyblety. Dodam, ze mechaniczny zegarek i dobre buty mam już ogarnięte teraz pora na wyższy etapSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperro35 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 19 godzin temu, gringokwasny napisał: Witam. Proszę o poradę. Jestem fryzjerem/barberem proszę o wskazówki dla laika od czego zacząć kompletowanie szafy. Idealnie dla mnie byłoby gdyby moje potencjalne ubrania zdradzały „dobry smak” i przyciągały klientów a zarazem byłyby skromne żeby nie przyćmiewać ich stylizacji. Teraz najczęściej w pracy nosze jeansy i mainstreamowe koszule plus brogsy albo sztyblety. Dodam, ze mechaniczny zegarek i dobre buty mam już ogarnięte teraz pora na wyższy etap W garniturze chcesz klientów strzyc? 😉 Ja bym doradził zakup 2-3 koszul OCBD żeby było z klasą, ale zarazem wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Dokładnie tak. Zostawiłbym jeansy i zainwestowałbym w lepsze koszule, OCBD byłyby idealne. Jak ma być bardziej "sartorialnie" to może dołożyć kamizelkę do tego? Zamienić spodnie na butwbutonierce-grade* "garniturowe". * - czyli takie "gacie z bajerami", wysoki stan, zakładki, boczne regulatory, you name it 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringokwasny Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Dziekuje za nawigację. Śpieszę do TM Levin więc.Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperro35 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 16 minut temu, gringokwasny napisał: Śpieszę do TM Levin więc. Warto sobie jeszcze zobaczyć ofertę charles tyrwhitt 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Bliżej są Poszetka, Osovski, Lancerto(?) i parę innych;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringokwasny Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Bliżej są Poszetka, Osovski, Lancerto(?) i parę innych;)Nie dla mnie niestety. Jedyne co w okolicy to tm lewin. To jeszcze poproszę o poradę z kąd chinosy kupić i jaki zapachSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperro35 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 44 minuty temu, gringokwasny napisał: Nie dla mnie niestety. Jedyne co w okolicy to tm lewin. To jeszcze poproszę o poradę z kąd chinosy kupić i jaki zapach Ja sobie cenie chino dockersa i SuSu, ale to bardzo subiektywna opinia. Co do zapachu to jest już tak indywidualna kwestia, że trzeba to dobrać samemu. Ja mogę tylko poradzić, że dobrze jest jeżeli zapach koresponduje z Twoim stylem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 4 godziny temu, gringokwasny napisał: i jaki zapach Jak to jaki? Barbershop YSL Rive Gauche, AdP Colonia Essenza lub Tom Ford Beau de Jour na przykład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Jak to jaki? Barbershop YSL Rive Gauche, AdP Colonia Essenza lub Tom Ford Beau de Jour na przykład. RG i BdJ genialne, chociaż nie znam RG w tej nowej edycji (do dziś mam 1/3 flakonu sprzed 10 lat) i BdJ po degradacji do niższej linii (podobno bez zmian i fajnie, że zdegradowali, bo to jeden z trzech najlepszych fordów). Od siebie dorzucę Penhaligon's Bayolea, to dla odmiany nie fougere. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 W dniu 27.08.2020 o 14:16, gringokwasny napisał: Witam. Proszę o poradę. Jestem fryzjerem/barberem proszę o wskazówki dla laika od czego zacząć kompletowanie szafy. Idealnie dla mnie byłoby gdyby moje potencjalne ubrania zdradzały „dobry smak” i przyciągały klientów a zarazem byłyby skromne żeby nie przyćmiewać ich stylizacji. Teraz najczęściej w pracy nosze jeansy i mainstreamowe koszule plus brogsy albo sztyblety. Dodam, ze mechaniczny zegarek i dobre buty mam już ogarnięte teraz pora na wyższy etap Sent from my iPhone using Tapatalk Proponuje koszule z oksfordu i do tego fajne kamizelki, może jakieś w kratkę księcia Walii, pepitkę albo coś w ten deseń? Będziesz wyglądał elegancko, ale w stylu subiekta kupieckiego, ekspedienta albo własnie golibrody. Czyli nie ryzykujesz, że zaprezentujesz się lepiej od swojego klienta (bardzo poważny błąd!).Dodatkowo kamizelka nie ogranicza ruchów i nie jest w niej gorąco. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi