yacoob Napisano 4 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2020 Dzięki @Żorż Ponimirski, mnie też klapy wydają się zbyt "młodzieżowe". Co do spodni, niestety tak mam ze zdecydowaną większością spodni garniturowych RTW - nieproporcjonalnie rozbudowane uda przy relatywnie niedużym obwodzie pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2020 13 minut temu, yacoob napisał: Co do spodni, niestety tak mam ze zdecydowaną większością spodni garniturowych RTW - nieproporcjonalnie rozbudowane uda przy relatywnie niedużym obwodzie pasa. Też tak mam, dlatego wybieram albo spodnie z zakładkami, które zwężam poniżej kolan, albo biorę np. o rozmiar większe (54 zamiast 52) i zwężam lekko w pasie i poniżej kolan. Trochę nieudanych zakupów przebolałem zanim do tego doszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ovidius Napisano 5 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2020 Kupiłem nową marynarkę, ale leży jakoś dziwnie - gorzej niż zazwyczaj. Nie jestem pewien, z czego to wynika. Da się ją jakoś poprawić czy lepiej ją zwrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2020 Jakoś strasznie wysoko jest punkt zapięcia; jeśli zdjęcie nie przekłamuje, to jest bez sensu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ovidius Napisano 5 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2020 Nie przekłamuje, faktycznie jest za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Zwrócić. Fatalnie leży i ma złe proporcje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszPt Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 W ogóle jakaś taka "kwadratowa". Pozbawiona proporcji. Też proponuję oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Czołem Panowie, prośba o szybką konsultację co do płaszcza. Jest to rodzimy Bytom, podszewka wiskoza 100%, skład: wełna 60%, kaszmir 10%, poliester 30%. Wiadomo, że skład mógłby być lepszy, ale też cena robiła dużą robotę - kosztował 479 zł przy wszystkich rabatach, przecenach, itd. Mogę go natomiast jeszcze oddać i trochę się waham czy dobrze leży, tzn. czy nie jest za szeroki w ramionach (ale wydaje mi się, że nie) albo w talii (też mi się wydaje, że nie - jeżeli mam marynarkę pod nim, jak na większości zdjęć, to mam komfort ruchu i trochę luzu; w dwóch zdjęciach gdzie mam golf bez marynarki oczywiście tego luzu jest więcej, ale chyba nie wygląda to źle). Z koniecznych przeróbek krawieckich widzę "karczek", ale to prosta sprawa, ewentualnie jeżeli uznacie, że za szeroka, można spróbować przeszyć guziki pewnie (nie ćwiczyłem tego w dwurzędowym płaszczu, ale zakładam, że da się to zrobić podobnie jak w jednorzędowym?), pytanie jest takie - czy w tej cenie, przy tym składzie, biorąc pod uwagę jak leży - zostawiać czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Panowie, jak leżą te płaszcze. Są to dwa różne modele- jeden z Poszetki, drugi ZackRoman. Na zdjęciach wyglądają identycznie ale jeden jest szary drugi powiedziałbym niebieskoszary. Rękaw wiadomo, że do skrócenia (zakładam że po skróceniu układałby się znacznie lepiej. Przepraszam za jakość zdjęć córka robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 @adamW mam wrażenie, że oba są przeznaczone na osoby o wyższym wzroście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 wg mnie oba wyglądają słabo - o jakiś rozmiar/dwa za duże zwłaszcza porównując do zdjęć i płaszcza @marianoitaliano gdzie tylko coś z tyłem jest nie tak przy rozporku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Dzieki za opinie. Niestety jestem niski (zapewne kolega z plaszczem wyzej jest duzo wyzszy- strzelam 180+). Mysle ze w mniejszy rozmiar raczej sie nie wcisne, chyba ze po poszerzaniu prze krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Czołem Panowie, prośba o szybką konsultację co do płaszcza. Jest to rodzimy Bytom, podszewka wiskoza 100%, skład: wełna 60%, kaszmir 10%, poliester 30%. Wiadomo, że skład mógłby być lepszy, ale też cena robiła dużą robotę - kosztował 479 zł przy wszystkich rabatach, przecenach, itd. Mogę go natomiast jeszcze oddać i trochę się waham czy dobrze leży, tzn. czy nie jest za szeroki w ramionach (ale wydaje mi się, że nie) albo w talii (też mi się wydaje, że nie - jeżeli mam marynarkę pod nim, jak na większości zdjęć, to mam komfort ruchu i trochę luzu; w dwóch zdjęciach gdzie mam golf bez marynarki oczywiście tego luzu jest więcej, ale chyba nie wygląda to źle). Z koniecznych przeróbek krawieckich widzę "karczek", ale to prosta sprawa, ewentualnie jeżeli uznacie, że za szeroka, można spróbować przeszyć guziki pewnie (nie ćwiczyłem tego w dwurzędowym płaszczu, ale zakładam, że da się to zrobić podobnie jak w jednorzędowym?), pytanie jest takie - czy w tej cenie, przy tym składzie, biorąc pod uwagę jak leży - zostawiać czy nie ?Na moje oko laika leży całkiem ok. Nie widzę powodu, dla którego taki „kurtkopłaszcz” miałby przylegać jak garniturowa marynarka. Nie bawiłbym się w odsuwanie guzików w dwurzędówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Panowie, jak leżą te płaszcze. Są to dwa różne modele- jeden z Poszetki, drugi ZackRoman. Na zdjęciach wyglądają identycznie ale jeden jest szary drugi powiedziałbym niebieskoszary. Rękaw wiadomo, że do skrócenia (zakładam że po skróceniu układałby się znacznie lepiej. Przepraszam za jakość zdjęć córka robiła Moim zdaniem to nie są płaszcze na Twoją figurę. A oprócz tego nie podoba mi się to wszycie rękawów. Jest pretensjonalne i udziwnione. Wiem, wiem: con rolino, czy jak to zwał, włoskie krawiectwo, sprezzatura, mama mia, carbonara i co tam jeszcze. Nie podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 @adamW Poszukałbym (a w sumie nawet szukam płaszcza z raglanowymi rękawami, odchodzą wtedy takie cuda w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 15 minut temu, pablocito napisał: Moim zdaniem to nie są płaszcze na Twoją figurę. A oprócz tego nie podoba mi się to wszycie rękawów. Jest pretensjonalne i udziwnione. Wiem, wiem: con rolino, czy jak to zwał, włoskie krawiectwo, sprezzatura, mama mia, carbonara i co tam jeszcze. Nie podoba mi się. Za czym sie wobec tego rozgladac z moja budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 57 minut temu, djmakus napisał: o jakiś rozmiar/dwa za duże Patrzymy na te same zdjęcia? Na długość owszem, ale w obwodach imo leżą dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Za czym sie wobec tego rozgladac z moja budowa?No i tu mnie masz, bo krytykować to potrafię, ale żeby coś mądrze doradzić to ciężko. Ale coś co nie jest zbyt wcięte w talii, nie ma tych falban z tyłu. Coś po prostu prostszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 3 godziny temu, adamW napisał: Panowie, jak leżą te płaszcze. Są to dwa różne modele- jeden z Poszetki, drugi ZackRoman. Na zdjęciach wyglądają identycznie ale jeden jest szary drugi powiedziałbym niebieskoszary. Rękaw wiadomo, że do skrócenia (zakładam że po skróceniu układałby się znacznie lepiej. Przepraszam za jakość zdjęć córka robiła Ten niebieskawy lepiej ale coś dziwnego dzieje się z rękawami (i nie chodzi o długość). Masz pod spodem marynarkę? Wygląda trochę jakby płaszcz nie leżał swobodnie tylko było ciasnawo. Jak możesz, to zrób jeszcze zdjęcia z rozpiętym płaszczem i czymś innym pod spodem (np. swetrem). Uwagami o długości się nie przejmuj. Taką właśnie powinien mieć płaszcz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Uwagami o długości się nie przejmuj. Taką właśnie powinien mieć płaszcz.Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie polemizował z uznanym krawcem (bez krzty sarkazmu oczywiście), ale czy w ogóle istnieje coś takiego jak uniwersalna długość płaszcza dla każdego? Czy nie jest tak, że skoro Kolega jest niski, powinien optycznie się wydłużać jednorzędowymi dyplomatkami o krótkim (niepopularnym na Forum) kroju, aby wystające bardziej spod płaszcza nogi sprawiały wrażenie dłuższych niż w rzeczywistości? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 9 minut temu, lubo69 napisał: Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie polemizował z uznanym krawcem (bez krzty sarkazmu oczywiście), ale czy w ogóle istnieje coś takiego jak uniwersalna długość płaszcza dla każdego? Czy nie jest tak, że skoro Kolega jest niski, powinien optycznie się wydłużać jednorzędowymi dyplomatkami o krótkim (niepopularnym na Forum) kroju, aby wystające bardziej spod płaszcza nogi sprawiały wrażenie dłuższych niż w rzeczywistości? Ogolnie odradzasz dwa rzedy czy po prostu odradzasz taka dlugosc? Co do dlugosci to nie czuje sie w takiej dlugosci dobrze- jesli bym zostawil ktorys z plaszczow na pewno chcialbym go skrocic przed kolano aby mnie nie skracal. Mam jednorzedowe dyplomatki SuSu, okolo 10cm krotsze i wg dlugosc jest ok w stosunku do mojego wzrostu (z kolei nie podoba mi sie jak one leza na wysokosci tylka i ponizej). @Ernestson, plaszcze byly mierzone na marynarke. W swetrach nie chodze wiec w zasadzie bez sensu byloby mierzenie na swetr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Ogolnie odradzasz dwa rzedy czy po prostu odradzasz taka dlugosc?Jedno i drugie - zresztą sam sobie odpowiedziałeś, pisząc o płaszczach SuitSupply:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Jeśli oceniać po zdjęciach, moim zdaniem długość płaszcza jest idealna, a jego skrócenie spowoduje zaburzenie proporcji (np. kieszenie będą zbyt blisko końca płaszcza). Być może długość do połowy łydek mogłaby niekorzystnie wpłynąć na odbiór sylwetki u niskich osób. No ale to ocena na podstawie zdjęć. Zdjęcia z przodu i z tyłu są robione aparatem znajdującym się na różnej wysokości, w dodatku będącym zbyt blisko Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 @MarianoItaliano Wg mnie leży dobrze (pewną kanciastość ramion w "oficjalnym" płaszczu można wybaczyć), ale wygląda na krótki. Jeśli Ci to nie przeszkadza, bierz. @adamW Ramiona w obu płaszczach są bardzo brzydkie, brrr, aż mnie odrzuca. Dlaczego, nie wiem. Poniżej jest ładnie. Ramiona do dużej korekty (ale czy to ma sens, bo może nie wyjść) lub szukaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 17 minut temu, mosze napisał: Ramiona w obu płaszczach są bardzo brzydkie, brrr, aż mnie odrzuca. Dlaczego, nie wiem. Poniżej jest ładnie. Ramiona do dużej korekty (ale czy to ma sens, bo może nie wyjść) lub szukaj dalej. Pewnie gdybym byl szczuply wcisnalbym sie w mniejszy rozmiar i zakladam ze z ramionami byloby znacznie lepiej. Ale nie jestem 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi