Aver Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Poleciłbym też wymienić muchę na wiązaną (słabo widzę po zdjęciu, ale na taką mi nie wygląda). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Marynarka leży bardzo ładnie, ale wydaje się za krótka - z tego zdjęcia nie sposób jednak ocenić proporcji. Spodnie faktycznie mocno się marszczą; nie znam przyczyny, mogą to być np. rozbudowane łydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Zastanawiam się czy spodnie trochę za długie nie są. Slimy, ale trochę luzu jest. Kalasony spokojnie jeszcze na siebie zarzucę. Zwężane głownie poniżej kolan. Trochę mnie to nadmierne marszczenie irytuje. Ale w zasadzie to w każdym spodniach, poza jeansami, mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Za długie i wydają się być również zbyt wąskie szczególnie w okolicach łydki - spodnie mogą się w tym miejscu zatrzymywać i podciągać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Ja bym zwrócił uwagę na to co się dzieje z kieszeniami które, wydaje się, przypominają żagiel katamaranu. Jako żywo przypomina mi to krój spodni znanej na forum szwalni, gdzie przody spodni mają niemożliwie wąskie biodra, które zbyt szybko się kończą tzn. zbyt wysoko. Powoduje to na poziomie kroku i kieszeni przedstawiany przez Ciebie efekt. Dół zawiń z 5 cm i zerknij na spodnie w lustrze bokiem zwracając uwagę na tył. To tam widać czy spodnie są w miarę dopasowane do Twojej sylwetki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daddy cool Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 @BrotherM krótko - za wąskie i za długie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 @zixart @Dapi @Daddy cool Sugerowalibyście po prostu przejście ze slimów na regulary? W pasie i tak na mnie wiszą, ale używam regulatorów bocznych, więc w połączeniu z paskiem jest ok. Pełny przysiad (ATG) to bez problemowo w nich robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Macie rację to ze względu na rozbudowanr nogi spodnie nie układają się ładnie. Czy ktoś z Was ma pomysł aby rozwiązać ten problem kupując garnitur RTW? Czy pozostaje jedynie szycie na miarę? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 8 godzin temu, Dapi napisał: Ja bym zwrócił uwagę na to co się dzieje z kieszeniami które, wydaje się, przypominają żagiel katamaranu. Jako żywo przypomina mi to krój spodni znanej na forum szwalni, gdzie przody spodni mają niemożliwie wąskie biodra, które zbyt szybko się kończą tzn. zbyt wysoko. Powoduje to na poziomie kroku i kieszeni przedstawiany przez Ciebie efekt. Dół zawiń z 5 cm i zerknij na spodnie w lustrze bokiem zwracając uwagę na tył. To tam widać czy spodnie są w miarę dopasowane do Twojej sylwetki Ok, poszedłem za radą i póki co tylko podwinięcie mankietu. Chyba nawet wiecej jak 5 cm. Zgodnie z zasadą: wąskie nogawki=krótkie spodnie. Siedząc oczywiście spodnie dość wysoko podwija, w każdym razie odsłania kostkę. Natomiast nie powiem, by spodnie były jakieś za wąskie. W udach nie cisną. Przy obecnym podwinięciu, tył idzie zwykle dość gładko. Pomarszczenia głównie poniżej kolan. Inna sprawa, czy to był dobry pomysł mając w łydkach 42-43 cm wybrac spodnie o nogawce ok 18,5 cm, ale przy takim podwinięciu to siłą rzeczy ona robi się szersza. Czy może nadal to za wąskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Dużo lepiej. Albo ci się opierają na łydce albo jeszcze są za długie. Wąskie spodnie wysoko podchodzą przy siedzeniu. Nie ma tyle zapasu na "ruchomość" podobnie jak z wąskimi rękawami koszuli. Każdy po swojemu, po jakimś czasie określa kompromis pomiędzy dopasowaniem i komfortem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Dzisiaj zadebiutuje w tym temacie Szukałem kurtki typu parka i wypatrzyłem ją w Bytomiu. W sumie parka to klasyka a więc uznałem, że pytanie można zadać na tym forum. Potrzebuję teraz Waszego spojrzenia. Został tylko rozmiar XL i zastanawiam się, czy nie jest za duża na mnie. Pod kurtką mam grubszy sweter. Sama kurtka mi się podoba, dlatego mam dylemat. Cena myślę ze akceptowalna i wypełnienie z pierza\puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Ja wszystkie spodnie garniturowe poszerzam w lydkach. Jeśli nie są bardzo opiete i jest zapas materiału to powinno pomóc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Wygląda OK (jak na grubą, zimową parkę oczywiście). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albinek Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Witajcie mam problem otóż jaką koszule dobrać do swetra ze zdjęcia i jaki krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Np. takie jak na zdjęciu. Ew krawat bordo, zieleń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 @elvis185, a ja uważam, że jest za duża albo fason Ci nie leży... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Dnia 22.01.2017 o 23:12, Koval napisał: @elvis185, a ja uważam, że jest za duża albo fason Ci nie leży... Zgadzam się z @Koval, według mnie też wygląda na za dużą.@BrotherM w Twoich spodniach, tak na oko, problem leży w biodrach, o czym pisał Dapi - wyglądają na ciasne i przydałoby się chyba również nieco podnieść je przodem (tak jakbyś upiął szpilką nadmiar materiału tuż pod pasem). Przy obecnym podwinięciu wciąż się nie wygładzają, czyli albo trzyma je łydka, albo są nieco za długie by leżały całkiem gładko. Z drugiej strony, jeśli podwiniesz/skrócisz jeszcze bardziej, spodnie podskoczą jeszcze wyżej przy siadaniu. Ja bym jednak sprawdził front, bo to on może być cichym sprawcą problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Dnia 22.01.2017 o 23:12, Koval napisał: @elvis185, a ja uważam, że jest za duża albo fason Ci nie leży 6 godzin temu, Meander napisał: Zgadzam się z @Koval, według mnie też wygląda na za dużą.@BrotherM Dzięki Panowie @Koval, @lubo69,@Meanderza odpowiedzi. Jednak wydaje mi się, że mogła by być bardziej dopasowana - jest sporo luzu. Niestety to trochę taki kwadrat, zszyty tylko na bokach. W sobotę dowiem się u krawca, czy jest szansa zwezic - może coś pomoże. Jak nie, to będę pewnie zwracał. Szukam uniwersalnej kurtki, tzn. na zimę, ale żeby wyglądała estetycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 @Meander Tak, masz rację z tymi biodrami. Zauważyłem to w momencie, gdy zacząłem wkładać do kieszeni rzeczy, które zwykle nosze (portfel i telefon do prawej), a to też sprawia, że mi materia ściąga z tyłu (wyczuwalne naciągnięcie materiału tuż w kroku bliżej pośladków). W lustrze też widać nieco marszczenie się materiału pod pośladkami. Co mnie o tyle dziwi, że w pasie mam luzu trochę, a w udach sam raz, gdy w biodrach trochę za ciasno. Ja bym to widział tak, iż nieco skrócić nogawki (o ok 4 cm - na zdjęciu jest 5,5 cm), rozszerzyć nogawki o ok. 0,5 cm i poszerzyć w biodrach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Po zdjęciach, nie sposób do końca ocenić, ale to co zaproponowałeś jest jakimś rozwiązaniem. Natomiast poszerzanie nogawki o 0,5cm nie przyniesie zbyt wymiernego efektu, a będzie dość kosztowne (jeśli chciałbyś to zrobić na całej długości). Poszerzyłbym raczej od kolana w dół o 1cm i spróbował wypuścić w biodrach po 1cm na stronę, bez zmiany obwodu w pasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Godzinę temu, Meander napisał: Po zdjęciach, nie sposób do końca ocenić, ale to co zaproponowałeś jest jakimś rozwiązaniem. Natomiast poszerzanie nogawki o 0,5cm nie przyniesie zbyt wymiernego efektu, a będzie dość kosztowne (jeśli chciałbyś to zrobić na całej długości). Poszerzyłbym raczej od kolana w dół o 1cm i spróbował wypuścić w biodrach po 1cm na stronę, bez zmiany obwodu w pasie. Ok. Zdecydowałem się na 1 cm poszerzenia nogawek oraz skrócenia spodni o 4,5 cm. W biodrach 2 cm w obwodzie. PS Poprawki wprowadza producent, wiec póki bezkosztowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Kurtka jak kurtka. Jak jest w p***u zimno i nie ma się auta to coś ciepłego na siebie narzucić trzeba. Ale krój faktycznie ci nie leży, trochę dziwnie to wygląda w dolnych partiach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Jak kiedyś na tym forum napisał ktoś mądry przy okazji bodaj dyskusji o czapkach, bywają takie okoliczności przyrody, że wszystkie prawdy objawione o dopasowaniu i KME można sobie w ucho wsadzić. Ta kurtka nie wygląda na taką która wytrzymałaby minus 25, więc zapas na wełniany cardigan warto mieć; te wystające sznurki też się czasem przydają. Co do estetyki, kupiłbym coś z mniejszą ilością szwów i mniej świecące, ale dziwnym trafem takie modele lubią mieć ceny czterocyfrowe zaczynające się od dwójki lub trójki. No a jeśli - czego nie podejrzewam - na plecach kurtki rzeczywiście widnieją bałwanek i renifer z filmu Frozen, wtedy przychylam się do opinii xkozla. Jeśli założysz tę kurtkę, nikt Cię na ulicy nie zawstydzi, wręczając dwa złote, bo widać nosisz ciuchy po starszym bracie. Jeśli Ci za luźno i nie wierzysz w layering, kup rozmiar mniejszy. A jeśli wchodzisz do forumowej poradni stylistycznej, caveat emptor! Tu znawców wielu, każdy ma inne zdanie, a ponoć i monitor przekłamuje;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essie Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Panowie, proszę o opinię co do poniższego garnituru oraz uwagi, co można zrobić by go poprawić, ewentualnie czy go po prostu nie zwrócić. Po pierwsze, spodnie dziwnie układają się z tyłu (z przodu, w kroku, na zdjęciu z marynarką też coś mi nie gra). Czy to jest likwidowalna wada, czy krawiec nie będzie w stanie tego poprawić? Spodnie w pasie są ok. Na zdjęciu do prawej kieszeni włożyłem metkę więc proszę się nie sugerować wyglądem tej strony Spodnie na pewno chciałbym delikatnie zwęzić i skrócić. Marynarka. Pojawia się fałda przy kołnierzyku, ale właściwie mam tak z większością marynarek, więc nie jest to dla mnie zaskoczeniem... Przy szlicach materiał się dziwnie układa - z czego to wynika i czy da się poprawić? Kolejne pytanie - czy z rękawami krawiec sobie poradzi? Brzydko wyglądają, szczególnie przy lewym tworzy się załamanie i występuje marszczenie materiału. Zastanawiam się także na wymianą marynarki na dłuższą (wiązałoby się to jednocześnie ze skróceniem rękawów od góry, gdyż mają przecięte dziurki na guziki). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Jeżeli chodzi o marynarkę to na pewno powinna być dłuższa, ale może uda się bez skracania rękawów od góry, proponuję przymierzyć. Może do skrócenia będzie niewiele i nie zaburzy to proporcji przy guzikach. Co do fałdy poznańskiej - nie jest duża, krawiec powinien sobie z tym poradzić. Co do szliców tu nie jestem pewien, wygląda trochę jakby ciągnęło się od bioder. Może zobacz jak będzie to wyglądało w tej dłuższej marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi