Johnny Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Mr. Vintage pokazywał ostatnio na swoim blogu zestaw z podobną marynarką w kratę z jeansami: Ubierz tą marynarkę z jeansami a sam się przekonasz czy pasuje czy nie. Zawsze możesz zrobić zdjęcie do oceny w wątku CMDNS. Nie bój się eksperymentować. Nie wszystko musi od razu wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 @Johnny: domyślam się, że pytanie od rozkompletowanie padło w związku z planami zakupu garnituru Skala trudności zgrania tej marynarki z jeansami jest duża, bo wymaga trafienia z pasującymi odcieniami niebieskiego. W mojej ocenie zbyt duże ograniczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Mr. Vintage pokazywał ostatnio na swoim blogu zestaw z podobną marynarką w kratę z jeansami: Zwróć proszę uwagę na materiał. Ta marynarka z Tallindera to bardziej flanela (?) niż gładka wełna z SuSu. Przydałyby się też nakładane kieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Tak, wiem. Ale tkanina jest matowa więc być może pasowałaby. Wszystko zależy jakie jeansy się do niej dobierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 A co myślicie o rozkompletowaniu tego garnituru? Dałoby radę wziąć spodnie od szarej Havany albo jasne chinosy w kant? http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-check/P4821.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Ten model jest wykonany z lnu, więc myślę, że może się udać, szczególe z chinosami. Nie jestem pewien, czy len będzie grał z wełną, ale to pewnie zależy od splotu/faktury konkretnej wełny. EDYCJA: Coś źle przeczytałem. Garnitur wykonany jest z mieszanki lnu i wełny. W każdym razie uważam, że zdekompletowanie może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
splasz Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Cześć, Szukam jakichś w miarę eleganckich butów na upały, lżejszych niż brogsy. Co sądzicie o butach Vistula Cyprus? Dzięki promocji można je teraz kupić za ~350 zł: http://vistula.pl/buty/buty,id-74374 A może macie jakieś inne propozycje? Boat shoes mnie nie przekonują, optycznie znacznie skracają stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Dobry kierunek, niedobry przystanek - te buty są połączeniem boat shoes i driving mocs. Sugeruję mokasynki, mogą być driving mocs, ale trwalsze będą na podeszwie częściowej (nie na koreczkach); mogą być tassel loafers. Budżetowo - Massimo Dutti na wyprzedażach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
splasz Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Dzięki za opinię. Rzeczywiście te buty to taka hybryda. A co sądzicie o tych mokasynach od Pier One? Potrzebuję czegoś na trwalszej podeszwie niż same "kulki", bo dużo chodzę. https://www.zalando.pl/pier-one-mokasyny-tan-pi912ca0c-o11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Według mnie, musi być zabezpieczony przód podeszwy, bo to właśnie to miejsce ulega największemu ścieraniu (przynajmniej w moim przypadku). Chodzi mi o coś takiego: http://www.herringshoes.co.uk/herring/bolzano_driving-moccasin/navy-nubuck 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 W tk maxx sporo mokasynów jest zazwyczaj. Jak masz u siebie w mieście to zajrzyj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgadzam się, przód powinien być dobrze zabezpieczony, bo inaczej d'mocksy nadają się tylko do pokonywania tras dom-samochód, samochód-dom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Jeszcze jedna uwaga. Jeżeli dużo chodzisz, to zastanawiam się, czy w ogóle kupno driving mocs to dobry pomysł. Te buty nie należą do wygodnych, głównie ze względu na szczątkową podeszwę. Czuć nierówności pod stopami. Może jednak kierunek loafersów byłby lepszy, są w miarę eleganckie, a jednak lżejsze niż pełne buty sznurowane. Pod kątem wygody, z tego rodzaju butów, dla mnie najlepsze są buty żeglarskie, bo dodatkowo mogą mieć amortyzowaną wkładkę pod piętą, szkoda, że je odrzucasz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Panowie, zakupowe garnitur w MD, zastanawiam się tylko czy nie jest za duży - od razu widzę nogawki i rękawy do skrócenia, zastanawiam się tylko czy ramiona i talia są dobre? Z góry dziękuje za odpowiedzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Niewiele widać, ale spróbuj rozmiar mniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Spróbuje zrobić z lepszym światłem pózniej - problem jest taki ze to najmniejszy rozmiar Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Cześć, jak według Was leży ta marynarka? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Nie podobają mi się rękawy. Dół jest rozpychany przez koszulę a na górze marszczenia, ale ogólnie na 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 W ramionach, klatce i talii pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Założyć skarpetki +10 sekund, założyć buty +10 sekund. Oczekujesz, że ktoś poświęci na odpowiedź pewnie minutę lub więcej, gdy Tobie nie chciało się nawet poświęcić nawet głupich 20 sekund na lepszą prezentację swojej osoby. Na plus - pytałeś o marynarkę, ale założyłeś spodnie. Brawo! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 założyć buty +10 sekund. W 10s to chyba japonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 W 10s to chyba japonki. Nie wiem, nie byłem w Japonii wiec nie ręczę za Japonki, ale Polki zakładają w 10 sekund. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Polki rozbierają nawet w 5 sekund, ale Japonki rzeczywiście mają mniejsze dłonie i potrzebują troszkę więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Nie wiem, nie byłem w Japonii wiec nie ręczę za Japonki, ale Polki zakładają w 10 sekund. Jeśli dla kogoś japonki i Japonki to to samo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Nie wiem, nie byłem w Japonii wiec nie ręczę za Japonki, ale Polki zakładają w 10 sekund. Również nie byłem i nie wiem, ale wiem, że japonki pisane z małej litery to na pewno nie mieszkanki Japonii tylko rodzaj lekkiego obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi