gregx Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Panowie jak myślicie czy takie buty http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-544.html ze względu na swoją formalnośc beda pasować do chinosów? Podstawowe przeznaczenie to oczywiście garnitur, ale chciałbym również z nich korzystać przy mniej formalnych stylizacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Moim zdaniem nie. Może pomyśl nad monkami? Do mniej formalnych garniturów i chinosów jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Mam te buty. Zgadzam się z przedmówcą, że do bawełnianych chinosów tak średnio. Monki to świetny pomysł, ewentualnie mogłyby być też takie: http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-561.html http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-517.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Moim zdaniem nie. Może pomyśl nad monkami? Do mniej formalnych garniturów i chinosów jak znalazł. Monki już mam. Teraz chcę kupić brązowe buty do chinosów i garnituru, ale o większym stopniu formalności niż monki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Chinosy są na tyle nieformalne, że podnoszenie im rangi formalności butami jest nawracaniem rzeki kijem. Możesz wybrać cap-toe ze zdobieniem brogue, albo full-brogue - jednak czy będą "formalnie" bardziej od monków wyglądać, to pewnie zdania będą podzielone. Ja stosuję taką zasadę, że jak potrzebuję formalności, to dobieram takie środki, aby było formalnie. Jeśli nie jest ona wymagana, to nie mam oporów z zakładaniem monków do jednolitego garnituru. W tę stronę: mniej formalne dodatki (buty, krawaty, koszule, skarpetki etc.) do bardziej formalnych garniturów, a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Chinosy są na tyle nieformalne, że podnoszenie im rangi formalności butami jest nawracaniem rzeki kijem. Możesz wybrać cap-toe ze zdobieniem brogue, albo full-brogue - jednak czy będą "formalnie" bardziej od monków wyglądać, to pewnie zdania będą podzielone. Ja stosuję taką zasadę, że jak potrzebuję formalności, to dobieram takie środki, aby było formalnie. Jeśli nie jest ona wymagana, to nie mam oporów z zakładaniem monków do jednolitego garnituru. W tę stronę: mniej formalne dodatki (buty, krawaty, koszule, skarpetki etc.) do bardziej formalnych garniturów, a nie odwrotnie. Jak najbardziej się zgadzam. Miałem wątpliwości czy te brązowe oksfordy nie są zbyt formalne do chinosów (jak się okazuje uzasadnione) Oczywiście najprostszym rozwiązaniem byłoby kupienie i jednych i drugich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Mam te brazowe 544, nosze do chinosow, wygladaja OK. Czarne odpadaja oczywiscie, ale brazowe sa nieformalne z definicji i z chinosami sie nie gryza. Co smieszne, mam poczucie dysonansu, kiedy do chinosow zakladam polbrogsy Loake Strand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Ja też noszę brązowe oxfordy do chinosów. Czarnych raczej bym nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Sporo zależy od tego, jakie to są chinosy. Weźmy dwa skrajne przypadki: granatowe, zaprasowane w kancik chino (buty pasują) i pastelowe zielone/błękitne bez kantu (buty nie pasują). No i pozostaje kwestia kopyta, grubości podeszwy itp., bo brązowe oksfordy z nakładanym noskiem mogą wyglądać bardzo różnie. Tego modelu Shoepassion nie widziałem na żywo, więc trudno mi powiedzieć czy pasuje do chino. Charles II raczej bym do chinosów nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Sporo zależy od tego, jakie to są chinosy. Weźmy dwa skrajne przypadki: granatowe, zaprasowane w kancik chino (buty pasują) i pastelowe zielone/błękitne bez kantu (buty nie pasują). No i pozostaje kwestia kopyta, grubości podeszwy itp., bo brązowe oksfordy z nakładanym noskiem mogą wyglądać bardzo różnie. Tego modelu Shoepassion nie widziałem na żywo, więc trudno mi powiedzieć czy pasuje do chino. Charles II raczej bym do chinosów nie założył. Ja dzisiaj założyłem do dżinsów, ale to tylko na krótkie rozchodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Co sądzicie o takim zestawieniu? Hit czy kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Trochę oczopląs, zbyt podobny rozmiar wzorów. Co do tych SP, to dokładnie te buty noszę do chino i wg mnie jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Wg mnie wzory sa zbyt zblizone wielkoscia. Lepiej gladki krawat lub zastosowac wieksze wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Tak sobie, tzn. nie mam zdecydowanego zdania. Jednak zawsze warto dodać do zestawu marynarkę, z jedną może "zagrać", z inną - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Zgadzam się z przedmówcą. W oczy nie kole, ale i nie zachwyca. Myślę, że po dodaniu jednolitej marynarki było by lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Sporo zależy od tego, jakie to są chinosy. Weźmy dwa skrajne przypadki: granatowe, zaprasowane w kancik chino (buty pasują) i pastelowe zielone/błękitne bez kantu (buty nie pasują). No i pozostaje kwestia kopyta, grubości podeszwy itp., bo brązowe oksfordy z nakładanym noskiem mogą wyglądać bardzo różnie. Tego modelu Shoepassion nie widziałem na żywo, więc trudno mi powiedzieć czy pasuje do chino. Charles II raczej bym do chinosów nie założył. I to jest wlasciwe okreslenie kwestii Charles II ze swoim angielskim kopytem do chinosow na pewno nie pasuje. Te SP 544 sa jednak bardziej nieformalne, maja okragly nos i fajny perelkowy scieg (?) na podeszwie i do spokojnych chino (nawet bez kantow) pasuja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 I to jest wlasciwe okreslenie kwestii Charles II ze swoim angielskim kopytem do chinosow na pewno nie pasuje. Te SP 544 sa jednak bardziej nieformalne, maja okragly nos i fajny perelkowy scieg (?) na podeszwie i do spokojnych chino (nawet bez kantow) pasuja. No widzisz, każdy ma swoje poczucie estetyki Mi z kolei ostatnio mało pasują chinosy, które obecnie widać na co drugiej stylizacji w CMDNS - na rzecz mieszania zestawów z różnych garniturów, spodni wełnianych, sztruksowych i jeansowych (w sezonie zimowym). To mi się tak z czasem zrobiło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dzień dobry, Mam problem z tym swetrem. Kupiony w SH bez przymierzania. Wełna jagnieca 80%. Nosić czy oddać nizszemu bratu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Według mnie długość rękawów jak najbardziej okej. Jeśli chodzi o długość całkowitą to to już raczej sprawa osobistych preferencji. Teraz jest moda na krótsze swetry (często do paska), choć ja nie jestem jej wielkim zwolennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Nosić, z przyjemnością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Dobrze, że nie przymierzałeś. Jeszcze byś go nie wziął i była by wielka szkoda leży bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5000 Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Panowie, co sądzicie o tym wiązaniu krawata? Dodatkowo pytanie czysto teoretyczne. Czy w niesymetrycznym wiązaniu 4inHand łezka powinna być symetrycznie pośrodku czy po którejś ze stron? Czy tak jak się zawiąże? Bo po zdjęciach w tym wątku widać, że raczej łezka jest niesymetrycznie lub losowo umiejscowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Dla mnie bardzo ładnie zawiązany, a łezka jest jak wyjdzie, niekiedy centralnie, niekiedy z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 @Marcin5000 - chyba z tego krawata więcej byś nie uzyskał - wydaje mi się, że jest on dość wąski, co determinuje znacznie kształt węzła. Mam parę węższych krawatów i przed wyrzuceniem na śmietnik ratuje je podwójny 4inHand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Jako że w mojej szafie od dłuższego czasu leży koszula dżinsowa, postanowiłem się nią pobawić. Co Panowie sądzicie o takim połączeniu (na dole koniakowe, skórzane brogsy, czerwono niebieskie skarpetki i jasno szare chino)? Oczywiście wiem, że to co najwyżej smart-casual natomiast zastanawiam się... No wiecie przecież, czemu jest to kontrowersyjne. Najbardziej rażą mnie guziki - chociaż bardzo ładnie nawiązują do butów - i "mdłe" połączenie koszuli z marynarką - choć poszetka i jasne spodnie w pewnym stopniu niwelują efekt. Odważne, ale dopuszczalne czy zwykły kicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi