Marek2011 Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 To jest dziwne. No może w domu, jak nikt nie widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Koszmar. Cos jak odpustowe koszule z podwójnymi, różnokolorowymi kołnierzykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 W porównaniu z http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-67018 to nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Podobny poziom przaśności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 wesele kuzynki w październiku. Garnitur jak na zdjęciu + biała koszula + biała lniana poszetka + ... podwójne czarne monki zgra się/wypada? Edit: +oczywiście krawat, chyba granatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Ja bym wymienił krawat na bardziej uroczysty, poza tym ok Tylko wtedy to zostaje sam garnitur z powyższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Jak to mówią, fret not, już spieszę by Cię zaopatrzyć w link z radami, które od kanonu są tak dalekie, jak to tylko możliwe: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/modny-pan-mlody-nie-tylko-w-czerni,90199.html Mam wrażenie, że dzięki takim pomysłom, coraz trudniej jest być eleganckim i "normalnym"....adidasy do ślubu...to nie awangarda, to chyba jednak brak szacunku do samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsz Napisano 14 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Panowie, co myślicie? Nie przesadziłem z wzorami? Dla rozjaśnienia - marynarka w jodełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Marynarkę słabo widać, ale wydaje się OK. Natomiast kolorystycznie, wg mnie, wyglądałoby ładniej z jaśniejszą marynarką (jasny bądź średni szary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 15 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Z wzorami wg mnie nie przesadziłeś. Bardzo ładnie układa się kołnierzyk koszuli. Dobór kolorów zestawu jest jednak tak poprawny, że aż trudno coś o nim powiedzieć więcej niż to że jest poprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 16 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Panowie, co myślicie? Nie przesadziłem z wzorami? Dla rozjaśnienia - marynarka w jodełkę. Dla mnie git, choć raczej, jak to kolega Awopiotr zauważył, do bólu poprawny. Kolorystyka i wzory kolorystyką i wzorami, ale popracuj nad łezką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Proszę Was o radę. Zamówiłem garnitur w rozmiarze takim, jaki podpowiadał mi size advisor. Skrócić tylko rękawy oraz spodnie i będzie dobry, czy potrzebuje jeszcze jakiś przeróbek ? Czy może odesłać i w przyszłości zamienić na rozmiar mniejszy ? Z góry przepraszam za jakość zdjęć, jeśli będzie potrzeba to pożyczę lepszy aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Jaki to model? Moim zdaniem nalezałoby wymienić na rozmiar mniejszy, jest chyba zbyt szeroki w ramionach i klatce piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Moim zdaniem marynarka jest po prostu zbyt duża. Oprócz rękawów, jest także sporo za długa (na oko o około 5cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Jest to model lazio, rozmiar 44. W takim razie będzie trzeba odesłać i poczekać ewentualnie na rozmiar 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Sprawdź dokładnie, bo ja mam wrażenie, że ona jest za duża o co najmniej 1,5 rozmiaru... Najlepiej zapytać po prostu o długość rękawów od ramienia, od pachy oraz długość całkowitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Prawdopodobnie masz rację, bo mam około 167 cm wzrostu i dosyć krótkie ręce, więc ciężko kupić coś na mnie, tak żeby obyło się bez większych poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Suit supply ma chyba ciągle darmową opcję zwrotu, więc nie ma co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 W takim razie odsyłam, dziękuje wszystkim za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 skracanie rękawow może byc problematyczne, bo SS przecina dziurki w standardzie i mozna nie trafić z długością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Odesłanie to dobra decyzja. Poprawki nie załatwiłyby sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 SS ma rozmiar S (short); oprócz mniejszego rozmiaru warto rozważyć tę wersję, będzie krótsza. PS. Co do uwag, że jest zbyt obszerna w ramionach i klacie, to koledzy mają chyba rentgen w oku, może kolega jest po prostu odpowiednio zbudowany (sylwetka V)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 koledzy mają chyba rentgen w oku Zawsze chciałem o tym napisać. Pomijam sytuacje oczywiste, gdzie marynarka zwisa z jednego ramienia, ale takie na szczęście już nam się prawie nie zdarzają. Ileż razy już widziałem na forum zdjęcie, gdzie według mnie wszystko jest OK, a pod nim osiem postów, że za duża w barkach, w klatce i za luźna 0,8 cm nad czwartym prawym żebrem. Skąd Wy to wiecie z pozowanych zdjęć nieznanych Wam osób w różnych warunkach oświetleniowych? Jak sobie przypomnę, że mój krawiec, fachowiec który na tym zęby zjadł, musi popatrzeć, dotknąć, przesunąć zanim się wypowie, czy według niego za duża i o ile... Wczoraj w telewizji widziałem jakiegoś amerykańskiego generała, który na oko miał mundur za szeroki w barkach o osiem rozmiarów w stosunku do głowy, a on pewnie po prostu takie bary miał... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 PS. Co do uwag, że jest zbyt obszerna w ramionach i klacie, to koledzy mają chyba rentgen w oku, może kolega jest po prostu odpowiednio zbudowany (sylwetka V)? Akurat w tym przypadku przy każdej z wypowiedzi jest dodane "moim zdaniem", więc nikt z kolegów nie jest swoich osądów 100% pewny. Tak jak kolega Mosze, proponuję wymienić na rozmiar 23 lub 24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamstt Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Wzrostu tak jak wcześniej pisałem mam około 167, w klatce 85, w talii 73. Więc jestem raczej drobnej postury Ogólnie to gdy przeglądałem się w lustrze to wydawało mi się że marynarka jest dobra w ramionach, nigdzie nie tworzyły się zagniecienia, tylko prosta linia. Spodnie to standardowo były na mnie za szerokie. Jest to mój pierwszy poważniejszy garnitur, więc nie mam za dużego doświadczenia w tej kwestii. Na razie zamówiłem kuriera do zwrotu, w przyszłości gdy znów bedą mieli wszystkie rozmiary to zamówię inny, krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi