michasacuer Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Szerokie, miałem na myśli za szerokie Dzięki za linki, nigdy nic nie zamawiałem z zagranicy i mam lęki ale sprawę przemyśle. Jeszcze kwestia wzoru, co byście mi polecili? A jak z asortymentem polskich sklepów? Dzięki za odzew Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Nie ma się czego bać, teraz raczej ludzie maja lęk przed kupowaniem czegoś w salonie w Polsce, że drożej, ograniczony wybór i brak opinii innych użytkowników od razu pod produktem Cytuj
el-biczel Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 http://theknottery.com/ - całkiem przyjemne krawaty. Mam kilki knitów i bawełnianych - jak za tę cenę noszą się bardzo dobrze. Krawatów jedwabnych nie testowałem, ale jeśli trzymają ten sam poziom to powinno być ok. Cytuj
michasacuer Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Panowie, chodzi mi o to że ja się niczego nie boje jeśli chodzi o zakupy, chcę na to przeznaczyć 100zł i w takim przedziale chciałbym się zmieścić, jedynym moim zmartwieniem jest wzór na jaki sobie moge pozwolić w przypadku wcześniej przedstawionego wam garnituru, paski, kropki itp, co by lepiej się prezentowało, jak uważacie? Pytam się o to samo od kilku postów, może jestem lekko natarczywy ale się na tym nie znam, mogę się kierować tylko swoim gustem, a nie wiem czy jest on odpowiedni Co dobrze by wyglądało przy takim garniaku? Cytuj
lubo69 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Poza tym, czego się już dowiedziałeś, raczej więcej się nie dowiesz, bo to tak jakbyś pytał, czy lepsza jest zupa pomidorowa, czy ogórkowa. Jeżeli to nie będzie krawat w identyczne prążki jak garnitur, jeżeli nie będzie biały, srebrny, żółty, wściekle jaskrawy, jeżeli nie będzie w ogromne, krzykliwe wzory - kupuj co chcesz, co Ci się podoba; już zresztą napisałem. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Michał, chyba niższej półki już nie ma (pomijam jakieś bazarki, tesco itp.), imo szkoda (nawet tych) pieniędzy. Moim zdaniem w tej cenie jest to bardzo dobra oferta. Mam chyba 2 krawaty Lantiera i jeden Vistuli i nie uważam, że jest to tragiczna jakość. Oczywiście trzeba dotykiem wymacać czy to się nadaje, bo są skrajne różnice jeśli chodzi o jakość tkaniny. Nie wiem jak jest z jedwabnymi krawatami, ale dzianinowe Vistula zamawia u tego samego podwykonawcy co Suit Supply, Uniqlo, Matinique, TM Lewin. Cytuj
el-biczel Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 No same marki premium. Jest czym się chwalić. Z tego co ostatnio widziałem w Vistuli to jest to tragedia jakich mało jeśli chodzi o krawaty. Cytuj
roland Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Moim zdaniem w tej cenie jest to bardzo dobra oferta. Mam chyba 2 krawaty Lantiera i jeden Vistuli i nie uważam, że jest to tragiczna jakość. Oczywiście trzeba dotykiem wymacać czy to się nadaje, bo są skrajne różnice jeśli chodzi o jakość tkaniny. Nie wiem jak jest z jedwabnymi krawatami, ale dzianinowe Vistula zamawia u tego samego podwykonawcy co Suit Supply, Uniqlo, Matinique, TM Lewin. Michale jesteś w stanie wymienić półkę niższą od jedwabnych krawatów Vistuli? Oczywiście nie sięgaj proszę po Tesco czy poliestrowe Reserved. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Panowie, ja nie twierdzę, że Vistula ma super krawaty i że to półka premium, ale padło pytanie o krawat do 100 zł. Ja zaproponowałem dwie opcje, a wy zaproponowaliście zagraniczne sklepy, gdzie przesyłka do Polski kosztuje tyle samo co krawat. Ma to sens przy zakupie jednego krawata? @Roland: Wólczanka, Zara, Kastor, Próchnik, Lancerto, Lavard. PS. Polecam jeszcze TK Maxx i wciąż trwające wyprzedaże w multibrandach typu Van Graaf i P&C. 5 Cytuj
mosze Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja bym poszedł na 100% w używki z Allegro, ale nie wiem, czy to jest droga dla kolegi - trzeba się trochę orientować, przede wszystkim znać sprzedawców, którzy mają czysty i oryginalny towar. Cytuj
mosze Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Panowie, nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale zaryzykuję ;D Za miesiąc wybieram się na wesele. Jako iż znudziły mi się krawaty jednolite kolorystycznie, gładkie postanowiłem jakoś zaszaleć. [...] Podobają mi się wzory kwieciste, kropki itp., w tej materii chciałbym po prostu zaszaleć ;D Jeśli moglibyście mi coś doradzić będę wdzięczny Ile by chciał wydać na krawat? Do 100zł, nie więcej Jedna uwaga: zaszaleć można na randce z dziewczyną, zakładając piękny krawat w kwiaty czy stare samochody. Na ślub i wesele nadają się jedynie krawaty "formalne", czyli dyskretne, nie wychodzące przed orkiestrę, o stonowanym wzornictwie i kolorystyce. Cytuj
White Haven Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja z budżetówki polecam Bytom (z tym, że stacjonarnie - te materiały trzeba pomacać, bo różnice są spore). Mają sporo ciekawych, klasycznych wzorów, a cenowo na obecnej przecenie wychodzi ok 60 zł za krawat. Cytuj
constantin Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Miałem w ręku poszetki z "Bytomia" materiał beznadziejny....(czyt. jedwab) Cytuj
michasacuer Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Hah przeciez nie chodziło mi o żadne kaczuszki czy inne pierdoły dotychczas używałem tylko krawatów gładkich, jednokolorowych, droższych lub tańszych (wlasnie do tej stówy) i postanowiłem zainwestować w coś bardziej wyróżniającego się. Nie pamiętam ale chyba podkreśliłem gdzies ze myślę o paskach, kropkach jak i również kwieciste wzory ale nie mam pojęcia jak fachowo je nazwać Pare krawatów z oferty Vistuli mi podeszły i co by nie było, wezmę któryś z nich. Dlaczego? Bo nie jestem koneserem a podobają mi się, po ludzku Bardzo dobrze czuje sie w garniturze i nakładam go kiedy tylko mogę jednak chce przeznaczyć na ten wydatek 100zł a używki mnie nie interesują. Poza tym na pewno nie poznam sie na dobrym czy zlym materiale po dotyku, nie mam doświadczenia Cytuj
blueloafers Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Jesli chodzi o wzory i kolory to ja bym sie skupil na takich (zdj z Drake's i Viola Milano): Cytuj
mr.vintage Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 "W tej cenie" może i tak ale nie o tym mówiłem. Ja opieram to na własnych własnych doświadczeniach (te są raczej pozytywne), a nie tylko na cenie. A mam w szufladzie kilkadziesiąt krawatów innych marek, również znacznie droższych. Dodam tylko, że nadal nie padły tu inne propozycje krawatów do 100 zł. Pomińmy zagraniczne sklepy, gdzie trzeba zapłacić za przesyłkę 50-70 zł i sam krawat wart jest tyle samo. 7 Cytuj
blueloafers Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Panowie, chodzi mi o to że ja się niczego nie boje jeśli chodzi o zakupy, chcę na to przeznaczyć 100zł i w takim przedziale chciałbym się zmieścić, jedynym moim zmartwieniem jest wzór na jaki sobie moge pozwolić w przypadku wcześniej przedstawionego wam garnituru, paski, kropki itp, co by lepiej się prezentowało, jak uważacie? Pytam się o to samo od kilku postów, może jestem lekko natarczywy ale się na tym nie znam, mogę się kierować tylko swoim gustem, a nie wiem czy jest on odpowiedni Co dobrze by wyglądało przy takim garniaku? Cytuj
tkowalcz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Na wyprzedaży w poszetka.com ze zniżką forumową (zdaje się 5%) możesz się zamknąć w granicy 120zł: http://www.poszetka.com/Przecena-sdiscount-pol.html Wiem wiem, poszukiwania mitycznych krawatów poniżej 100zł nadal trwają... Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Za 100 można pójść do krawca i popytać o większe ścinki z materiałów bawełnianych lub wełnianych i oddać do uszycia krawat w zakładzie jak np na Solcu. Oryginalnie i tanio Cytuj
pan em Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Witam, kompletuje zestaw jak poniżej: - granatowa marynarka - błękitna koszula - chinosy miodowe / beżowe? - pasek i buty brązowy nubuk 1. Za jakimi krawatami się rozejrzeć a jakich unikać? 2. Czy taki mocny miodowy kolor chinosów będzie ok? Czy może raczej zastanowić się na czymś bardziej stonowanym? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
blueloafers Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja bym stawial na bezowe/khaki ktore beda bardziej uniwersalne 1 Cytuj
mosze Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Wg mnie każdy z nich jest ok, kieruj się własnym gustem i wyczuciem. Cytuj
michasacuer Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Dzięki za wszystkie rady, myślę nie ma co wywolywać jakieś burzy, dajcie temu spokój, wybór już padł (jeśli kogoś mocno ciekawi: http://vistula.pl/krawaty/krawat,id-65337 albo http://vistula.pl/krawaty/krawat,id-65336, jeszcze pomyślę )Jeszcze jedno pytanie, czy mam się śpieszyć z decyzją tzn. do dzisiaj jak pisze na stronie czy to jest tylko promocja na te "more&more" a przecena jeszcze trochę się utrzyma? Obiecuję że po tym pytaniu z takimi błachymi problemami już tu nie wrócę ;DDzięki za pomoc i pozdrawiam @Down Szaleństwo to pojęcie względne, nosiłem tylko krawaty jednolite, tak więc powyższy w pewnym stopniu jest szaleństwem Cytuj
lubo69 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 postanowiłem jakoś zaszaleć Zaszalałeś Trudno wyobrazić sobie bardziej konserwatywne krawaty. Ale oczywiście są BwB-approved i wybór bardzo dobry (w sensie koloru i wzoru, bo w dyskusję jakościową nie chcę się tu wdawać). Edit: zdaje się, że tego drugiego krawata już nie ma, co poniekąd jest odpowiedzią na Twoje drugie pytanie. Cytuj
giacco Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 I gratuluję wyboru krawatów:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi