MrAeonam Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 40 minut temu, ciasteczkowy napisał: Który płaszcz? Jak pisałem w innym wątku, pierwszy poważny płaszcz. Wybaczcie głupie pozy, chyba nie umiem w samowyzwalacz;) Jak z grubością drugiego płaszcza? Bardzo ciepły? Sam zastanawiam się nad tym modelem, tylko granatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 [mention]ciasteczkowy [/mention] Nr1 ze względu na kolor. Rękawy do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Od wielu lat mam tylko jeden, kamelowy płaszcz szczerze mówiąc niespecjalnie odczuwam jego „nieuniwersalność”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 @ciasteczkowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Kamelowy jest bardzo ładny, ale mnie się na przykład gryzie z czarnymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Jest jeszcze granatowy ( jeśli dobrze się domyślam że to Bytom ) 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 58 minut temu, pablocito napisał: Kamelowy jest bardzo ładny, ale mnie się na przykład gryzie z czarnymi butami. Moim zdaniem nic tu się nie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Od wielu lat mam tylko jeden, kamelowy płaszcz szczerze mówiąc niespecjalnie odczuwam jego „nieuniwersalność”. Kolega pewnie miał na myśli okazje formalne typu wesele, pogrzeb. Pod tym kątem zdecydowanie granatowy jest lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Ja nie mówię, że czarnych butów nie można założyć do kamelowego płaszcza, tylko że mi osobiście się to gryzie. Nie na ślubach i pogrzebach, tylko w ogóle. Próbowałem i źle się z tym czułem. A książę Karol, cóż, kto księciu zabroni?. Poza tym szare, czy grafitowe spodnie neutralizują efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Ja bym się zastanowił co masz w szafie i na jakie okazje chcesz mieć ten płaszcz. Z jednej strony zawsze warto mieć granatowy płaszcz, a z drugiej, jeżeli nie masz tak dużo formalnych rzeczy i chciałbyś go nosić np. z jeansami tak jak na zdjęciu, to jednak brałbym kamelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Mnie się zdarza nosić granatowy garnitur, czarne buty i rękawiczki do takiego płaszcza i wygląda to według mnie bardzo ładnie. Zdjęcia wstawiłem nie dlatego, że to książę a po prostu ilustracyjnie. Cóż, kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Na pewno bardzo ładnie i ja to wszystko piszę przez kompleksy, że mógłbym mieć kamelowy płaszcz, ale zawsze jak przychodzi co do czego, to kupuję szary, albo granatowy, bo mi się wydaje, że kamelowy jest mało uniwersalny i taki ekstrawagancki. Jest tak, jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 W dniu 24.11.2020 o 21:28, ciasteczkowy napisał: Który płaszcz... Skoro pytasz o poradę to wg mnie dwurzędowy kamelowy, ale po skróceniu rękawów. Jasny, lekki kolor pozwala na większą swobodę stylizacji niż granatowy. Wyobrażam go sobie nawet z białymi sneakersami. Granatowy zanadto "dodaje powagi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 Jak z grubością drugiego płaszcza? Bardzo ciepły? Sam zastanawiam się nad tym modelem, tylko granatowym.Trudno powiedzieć, nie miałem nigdy wcześniej płaszcza, trzydzieści z hakiem lat zim chodziłem w kurtkach. Nie jest jakoś super gruby, chyba nie ma dodatkowego ocieplenia. Teraz, gdy na termometrze są 1-2 stopnie, to w podkoszulku, wełnianym swetrze i płaszczu nie jest mi zimno, ale przesadnie ciepło również nie. Zaznaczam jednak ze najlepiej się czuję w lnianej koszuli i temperaturze 25-30 stopni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Wyobrażam go sobie nawet z białymi sneakersami. Ja sobie mogę wiele rzeczy wyobrazić i to oczywiście też, ba nawet z japonkami, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Proszę o ocenę garnituru Washington SuSu. Czuję się w nim naprawdę komfortowo. Spodnie w pasie są idealne, nogawki do skrócenia. Ale co z marynarką i z tym marszczeniem z tyłu? Nie przejmować się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 @domixon czy ten garnitur nie jest za długi? Patrzę na pierwsze zdjęcie i mam wrażenie że marynarka sięga sporo poniżej lini pośladków. Wiem, że washington jest dłuższy... A może to kwestią zdjęcia? Zszyte szlica mogą trochę optycznie zniekształcić zarówno długość marynarki, jak i jej ułożenie, szczególnie w niższych partiach. Poza tym wydaje mi sie, że masz wadę postawy, bo "kufer" odstaje od reszty ciała, a nadwagi nie widzę. Z przodu leży bardzo ładnie - tylko rękawy marynarki są za krótkie (koszuli zresztą też). Czy da się te faldy w tylnej części marynarki zlikwidować, to niech się wypowiedzą osoby, które mają wiedzę o krawiectwie. Dla mnie tragedii nie ma, bo to garnitur z wieszaka, a dodatkowo mogłoby pomóc w tym względzie usunięcie zszycia szliców (wiem - wtedy nie zwrócisz już garnituru). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Moim zdaniem jak na RTW leży naprawdę przyzwoicie i nie uważam, że jest za długi. Perspektywa zdjęcia może to sugerować. Zgadzam się odnośnie skrócenia spodni i wydłużenia rękawów. Odnośnie korekty pleców musi wypowiedzieć się ktoś bardziej doświadczony, ale pomogłoby zdjęcie w lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Czy to jest prawidłowa długość marynarki? Przymierzam się do zamówienia drugiej marynarki od Spier & Mackay i mam do wyboru albo 1cm dłuższą (neapolitan cut jest dłuższy o 1cm od standardowej), albo o 3,5cm dłuższą. Marynarka ma nakładane kieszenie, więc będzie pewnie gorzej ze skracaniem. Oczywiście wiem że plecy źle wyglądają, ale niestety waga poleciała lekko w górę i trzeba to zrzucić żeby wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Moim zdaniem długość jest ok. Na pewno nie za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 6 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2020 Zakupiłem w outlecie SuSu czarną smokingową marynarkę z aksamitu. Zastanawiam się nad dobraniem do niej spodni, aby stworzyć zestaw wieczorowy o obniżonym stopniu formalności. Myślę, żeby zamiast standardowych smokingowych spodni z lampasem zamówić czarną wełnę w jodełkę Co myślicie o takim połączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2020 Głosuję na NIE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 6 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2020 @MarcinJarosz, moim zdaniem to nie będzie wyglądać dobrze. Zresztą każda kombinacja, poza klasycznym smokingiem (spodnie i marynarka z tej samej tkaniny, z zachowaniem charakterystycznych dla nich cech) będzie "na siłę". Nawet połączenie czarnej marynarki smokingowej z granatowymi lub białymi spodniami źle wygląda. Jeśli nie masz do tej marynarki spodni od kompletu, to odpuść/odeślij. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 6 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2020 Chodziło mi po głowie coś takiego: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 6 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2020 Ani to bonżurka, ani smoking. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi