Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie! Nie wiem czy jesteście użytkownikami serwisu SnapChat, ale muszę powiedzieć Wam, że ja dla niego zwariowałem. Jest prosty w obsłudze i bardzo szybki. Można powiedzieć, że to coś jak amatorska stacja TV nadająca na żywo prosto do Waszych telefonów. Myślę, że wielu z Was mogłoby zainteresować jak wygląda backstage wszystkich marek MS&S. Na SnapChacie pokazuje postępy projektów krawieckich, nowe whisky i niektóre elementy biznesu modowo-alkoholowego. Chętnych zapraszam - wystarczy zeskanować kod lub wyszukać mój nick w aplikacji :D

post-210-0-96715500-1446711910_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam też gratkę dla fanów alkoholi. Przyjechały dzisiaj do nas bardzo mocne etykiety win. Na zdjęciu tylko dwie, ale mamy tego dużo więcej.

post-210-0-19961700-1446734659_thumb.jpg

Ostatnio zwariowałem też dla butelki Glendronacha 24 yo Grandeur więc kupiłem sobie jedną do prywatnej kolekcji. Druga butelka czeka na półce w MS&S na swojego właściciela. Jest tylko 1180 butelek na świecie więc długo pewnie nie będzie czekać :D

post-210-0-68463600-1446734808_thumb.jpg

post-210-0-03552400-1446734822_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Panowie! Mam do Was prośbę :D Przygotowuję nową linię poszetek z irlandzkiego lnu i chciałbym, aby w każdym pudełku znalazła się infografika ukazująca jak składać poszetkę na kilka sposobów. Grafik zaproponował mi coś takiego. Chciałbym uprzejmie prosić o Waszą konstruktywną krytykę. Z góry dziękuję :)

post-210-0-31410300-1446744075_thumb.jpg

Opublikowano

Mam pytanie, które zrodziło się w trakcie przygotowania moich wkładek, a nie znalazłam do tej pory odpowiedzi. Wiele z tego typu instrukcji robionych jest wektorowo, co zrozumiałe. Często jednak dość mocno wygląd takich poszetek rozmija się z rzeczywistością, tzn. np. poszetki mają w rogach kąty proste lub niektóre odległości są grubo zaniżone. Przykładem jest TV fold. Brustasza ma przeważnie ok. 9-11cm. Wymiar gotowej poszetki musiałby wynosić 22 cm - to bardzo mało. 

Wiadomo, że takie infografiki są intuicyjne i nie stanie się żadna krzywda jak będą nierealne.. Czy graficy rysują z natury czy na czuja?

Ja obeszłam ten problem rysując każdy etap złożenia poszetki z natury. Zrobiłam chyba 8 złóżeń po 4-5 rysunków. Mam w wyniku tego bardzo dużo rysunków w archiwum, które może kiedyś się na coś przydadzą. 

Opublikowano

A może coś oryginalnego i "rzeczywistego"? Jak double puff, który jest fajnym patentem. 

- tv fold

- double puff / single puff (lniane puff, jedwanbne double)

- 4 rogi / pozorny nieład / odwrócony puff (różne nazwy tego samego) 

Opublikowano

Wiadomo, że takie infografiki są intuicyjne i nie stanie się żadna krzywda jak będą nierealne..

W zasadzie odpowiedź chyba jest w pytaniu. Niestety nie wiem w jaki sposób mój grafik to narysował, ale na pewno mamy to w krzywych i na pewno składaliśmy też prawdziwą poszetkę.

Opublikowano

@Capo @Pawlik

Mam wątpliwości co do złożenia typu puff w lnie. Jedwab w puffie daje pewną "pulchność". Takie 3D w porównaniu do lnu 2D :P

ALE z drugiej strony "inverted puff" doskonale tłumaczy temat... Dzięki za komentarze!

Opublikowano

Panowie! Mam do Was prośbę :D Przygotowuję nową linię poszetek z irlandzkiego lnu i chciałbym, aby w każdym pudełku znalazła się infografika ukazująca jak składać poszetkę na kilka sposobów. Grafik zaproponował mi coś takiego. Chciałbym uprzejmie prosić o Waszą konstruktywną krytykę. Z góry dziękuję :)

Także użyłbym puff/inverted puff fold w środku a na dole crown/4 mountains fold.

Kilka przykładów:

56e3f0320fe938ca3927fc1ae1656989.jpg

Opublikowano

Nie przerywając dyskusji i infografice poszetkowej, którą dzisiaj przerobimy zgodnie z pozytywną i bardzo konstruktywną krytyką forumowiczów (za którą bardzo dziękuję!), z przyjemnością informuję szanowynch kolegów, że właśnie odpaliliśmy dział koszul MTM w sklepie (również zgodnie z Waszym feedbackiem) i do końca tygodnie (do niedzieli) wszystkie koszule można zamawiać w nim w cenie 399 złotych.

Link do działu koszul MTM tutaj: http://sklepmiler.pl/pl/c/Na-miare/139

Link do forumlarza tutaj: http://pracowniamiler.pl/koszulemtm/koszula-biala/

Fedback dot. formularza również mile widziany :)

Oczywiście to co umieściliśmy online jest tylko niewielki fragmentem tego co możemy w rzeczywistości. Ofertę MTM rozbuduję, ale zanim zrobię to w ciemno, chcę zobaczyć jak internet na nią reaguje :)

post-210-0-53856000-1446802930_thumb.jpg

Opublikowano

Dorzucam jeszcze oficjalne zdjęcie kolekcji pasków razem z nowymi modelami. Od lewej:

- granatowy zamsz

- koniakowy

- mahoniowy

- czekoladowy

- onyksowa czerń

W ten weekend mamy dwie oferty:

1. Na każdy pojedynczy pasek 15% rabatu z kodem "pasek15"

2. Kup cztery paski i otrzymaj piąty pasek gratis z kodem "5gratis"

Zapraszam :D

post-210-0-66674300-1446803245_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Panowie! Nie wiem czy jesteście użytkownikami serwisu SnapChat, ale muszę powiedzieć Wam, że ja dla niego zwariowałem. Jest prosty w obsłudze i bardzo szybki. Można powiedzieć, że to coś jak amatorska stacja TV nadająca na żywo prosto do Waszych telefonów. Myślę, że wielu z Was mogłoby zainteresować jak wygląda backstage wszystkich marek MS&S. Na SnapChacie pokazuje postępy projektów krawieckich, nowe whisky i niektóre elementy biznesu modowo-alkoholowego. Chętnych zapraszam - wystarczy zeskanować kod lub wyszukać mój nick w aplikacji :D

attachicon.gifTomMilerSnapChat.jpg

Dodany, Snapchat w marketingu to świetny instrument. Niewielu go używa we właściwy sposób. Z niecierpliwością czekam na materiały. :D --> Misza_K

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam kilka uwag/pytań dotyczących zamawiania koszul MTM ;

- czy beda dokładniejsze opisy tkanin ( oxford , twill itp ) oraz ich cech , gramatur

- czy mozna będzie wybrać stopień taliowania a jak nie to opis jak to jest szyte bazowo

- czy jest opcja roznicowania długości rękawów ( jedna ręka dłuższa )

- czy jest mozliwosc rożnego obwodu mankietów ( grubszy zegarek )

Pozdrawiam

Adam

Opublikowano

Mam kilka uwag/pytań dotyczących zamawiania koszul MTM ;

- czy beda dokładniejsze opisy tkanin ( oxford , twill itp ) oraz ich cech , gramatur

- czy mozna będzie wybrać stopień taliowania a jak nie to opis jak to jest szyte bazowo

- czy jest opcja roznicowania długości rękawów ( jedna ręka dłuższa )

- czy jest mozliwosc rożnego obwodu mankietów ( grubszy zegarek )

Pozdrawiam

Adam

- Tak, mozemy dodać takie opisy, oczywiście OCBD to oxford. Reszta tkanin gładkich to twill. Uzupełnimy to po weekendzie. Sukcesywnie dodamy też więcej nowych tkanin. Mamy ich naprawdę sporo.

- Stopień taliowania określają wymiary. Jeśli z wymiarów zamawiającego wynika, że nie ma wyraźnej talii, nie może oczekiwać klepsydrowego kroju korpusa koszuli. Ogólnie staramy się szyć koszule dopasowane, ale z uwzględnieniem typu sylwetki. Na osoby bardzo szczupłe, bez problemu możemy uszyć koszule ultra-turbo-super slim ;) Zdecyodwanie odradzam takie dopasowanie panom o pełniejszych kształtach.

- Bez problemu - wystarczy wpisać w komentarzach do zamówienia albo zadzwonić/napisać.

- Osobiście zrobiłem to w jednej koszuli i właśnie przez to jej nie noszę. IMO na zegarek lepiej jest wybrać mankiet z wertykalnym układem guzików i rozpiąć ten niższy (mankiety M4 i M2) co pozwoli na rozkloszowanie mankietu. Niemniej, bez problemu możemy to zrobić. Trzeba dać nam znać w sposób jaki opisałem powyżej.

Opublikowano

Odnoście taliowania , to dobrze były by podać informacje o kroju . Jesli standardem jest dobre dopasowanie to potrzebna jest informacja na czym ten standard polega np. obwód pasa + 8 cm itp . Jesli ktoś nie jest już posiadaczem Państwa koszuli MTM , nie bardzo wie czego sie spodziewać ;) Mozna tez zrobic okienko wyboru - krój regular , slim , super slim , oczywiście z opisem .