Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 31 Marzec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Chociaż mogę chyba nazwać się weteranem CMDNS, temat w tym dziale forum zakładam z lekką tremą ponieważ to pierwszy garnitur z mojej pracowni, który pokazuję publicznie.Nie zważając na niewygody związane z codziennym użytkowaniem dwurzędówek, rozkochany w ich wyglądzie postanowiłem uszyć sobie kolejną Garnitur uszyto z dość cienkiej flaneli. Wypełnienie ramion jest bardzo delikatne, a rękawy najwęższe na jakie pozwoliła moja sylwetka. Pomimo, że nie podnoszę już ciężarów od około 2 lat, mój biceps w koszuli po zgięciu ręki i tak ma około 44 cm więc szczególną uwagę przykładam do obwodu rękawów niebezpiecznie lawirując na krawędzi.Długo rozmyślałem też nad rozkładem guzików, aby osiągnąć maksymalnie wyszczuplający efekt poprzez ułożenie ich w literę V o odpowiednich proporcjach i jestem z niego bardzo zadowolony.Zastosowałem także nowe rozwiązanie w spodniach, które konstrukcję pasa maja obszytą w całości ręcznie, "na miękko" bez taśmy gurtowej. Popłynąłem odrobinę ze skośnymi, dużymi reglami wyszytymi ręcznie jedwabnymi nićmi. W kolejnych parach spodni będę zdecydowanie bardziej subtelny w odniesieniu do tego detalu.Tkanina urzekła mnie dużymi odstępami pomiędzy prążkami oraz nietypowym wzorem prążka tzw. ropestripe, który z bliska wygląda tak " /////// ". 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 No no, jest się czym chwalić. Gratuluję i czekam na zdjęcia kolejnych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Dowód, że dobrze skrojona dwurzędówka to -10 kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Gratuluje garnituru. Wyglądasz jakbyś miał zagrać w Peaky Blinders [...]Nie zważając na niewygody związane z codziennym użytkowaniem dwurzędówek, [...] Jakie to niewygody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ciężko się siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 31 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Ciężko się siada Może nie ciężko, ale na pewno mniej komfortowo niż przy rozpiętej marynarce jednorzędowej. Dodatkowo jeśli noszący marynarkę trochę się przygarbi to poły marynarki mogą się mocno otworzyć. Dwurzędówka potrafi też podejść bardzo wysoko do góry w czasie tańca kiedy trzeba trzymać ramę (warto o tym pamiętać zamawiając np. smoking na wesele). Ogólnie są przepiękne, ale mniej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Z tego co mi wiadomo dwurzedowke przy siadaniu rozpinamy. Garnitur świetny, a co najważniejsze widać że bardzo dobrze się w nim czujesz. Edit: Z tego co widziałem Amerykanie rozpinają, nie mam pewności czy powinno się rozpinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Z tego co mi wiadomo dwurzedowke przy siadaniu rozpinamy. Hmmm... Człowiek się uczy przez całe życie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Hmmm... Człowiek się uczy przez całe życie. Właśnie się dokształcam, wychodzi na to że zdania są podzielone. Lepiej wygląda zapięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Na bardziej oficjalnej uroczystości (spotkanie biznesowe, obiad w gości) nie rozpinamy, w biurze dowolnie, ja rozpinam. Upierdliwe jest tylko ciągłe zapinanie, szczególnie jak ktoś często wstaje od biurka. Ja wtedy zapinamy na szybko tylko na zewnętrzny. Gratuluję, to jest 100% power suit. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 31 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 IMO rozpięta dwurzędówka wygląda bardzo źle, ale tak naprawdę nie rozpinam jej siadając bo gdybym za każdym razem miał uporać się ze wszystkimi guzikami włączając w to ten wewnętrzny, to mój dzień musiałby mieć pewnie kilkadziesiąt minut więcej. Wolę w tym czasie zapalić cygaro albo napić się whisky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Swietny garnitur Tomku! Powodzenia w rozwoju pracowni i zeby wszystkie kolejne realizacje, a zwlaszcza te dla klientow, byly tylko co raz lepsze. Czy moglbys zaprezetowac na zdjeciach te detale spodni, o ktorych mowiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 31 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Swietny garnitur Tomku! Powodzenia w rozwoju pracowni i zeby wszystkie kolejne realizacje, a zwlaszcza te dla klientow, byly tylko co raz lepsze. Czy moglbys zaprezetowac na zdjeciach te detale spodni, o ktorych mowiles? Dzięki Dodałem jeszcze jedno zdjęcia do pierwszego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Garnitur piękny 4inHand, z tego co mi się wydaję jesteś raczej niską osobą o szerokich barkach. Czy węższa nogawka nie wydłuża i wyszczupla sylwetki? Jeżeli tak to co wpłynęło na wybór stosunkowo szerokiej nogawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 31 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Garnitur piękny 4inHand, z tego co mi się wydaję jesteś raczej niską osobą o szerokich barkach. Czy węższa nogawka nie wydłuża i wyszczupla sylwetki? Jeżeli tak to co wpłynęło na wybór stosunkowo szerokiej nogawki? Jestem bardzo przeciwny "fobiom optycznym" (tak je nazywam:P). Można zatem założyć, że nogawka mnie pogrubia, a prążek wyszczupla więc efekty się zerują A tak poważnie to uważam, że jest prawdą, ze wiele zabiegów optycznych wyszczupla, ale konieczne jest stosowanie ich w kontekście i ze zrozumieniem, a nie na ślepo i zawsze. Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego nie noszę szerokich nogawek, możesz przeczytać mój art. na ten temat --> http://milerszyje.pl/upadek-trendow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego nie noszę szerokich nogawek, [...] Freud się uśmiecha... I link nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Szersza nogawka pozwala na uzyskanie zbliżonych do ideału, prostych linii spodni (kantów). Widać to wyraźnie na jednym ze zdjęć. Węższa nogawka załamuje się w kolanie - tym bardziej, im jest węższa i im nogi są bardziej umięśnione (uda, łydki). Proste linie na wąskiej nogawce mogą się udać tylko i wyłącznie wtedy, gdy nogi są, delikatnie ujmując, szczupłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Garnitur totalnie zaorał temat. Jest cudowny. Spodziewałem się granatowego, ale szarość też super. Swoją drogą pierwsze zdjęcie wygląda jakby było z jakiegoś artykułu za 20 lat opisującego Tomka Milera, który wykupił wszystkie destylarnie i, w którego garniturach chodzą wszyscy prezydenci świata. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Gratuluje garnituru. Wyglądasz jakbyś miał zagrać w Peaky Blinders Jakie to niewygody? Mi się skojarzyło z Al Capone:) Zdjęcia ogląda się jak kadr z filmu, mega respect!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Leży jak na miarę szyty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Tomek, szósty czy siódmy raz oglądam zdjęcia - rewelacja. Czy jest dostępne zdjęcie makro tkaniny (opisany efekt ropestripe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Piękna rzecz Męskich nie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Super, że zdecydowałeś się na wpis także tutaj, nie tylko na swoim blogu! Dwurzędówka - cóż, od pięciu minut oglądam zdjęcia, aby się do czegoś doczepić, i nie mam do czego. Znakomicie dobrany garnitur do Twojego typu sylwetki. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Fantastyczny garnitur! Po obejrzeniu Wilka z Wall Street zastanawiałem się, jaką definicję właściwie ma power suit. Poczytałem, dowiedziałem się, od tamtego czasu jeszcze wiele przykładów widziałem. Doszedłem do wniosku, że definicja to jedno, ale power suit roztacza niepowtarzalną aurę jak właściciel się w nim pewnie czuje. Twój jest absolutnie power! Podpinam się pod prośbę o zdjęcie tkaniny z bliska, wygląda fenomenalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 31 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Oto fotka tkaniny z bliska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi