Czapla Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Dzisiaj na swoim facebooku Tomek Miler podał informację, że otworzył pracownię krawiecką. Na pewno napisze coś więcej na forum jak się tutaj pojawi. Jestem ciekaw ile z jego ostatnich garniturów/kamizelek/płaszczy było wykonane "u siebie", jak będzie poziom cenowy itd. Przyznać się, kto już złożył zamówienie na swoje bespoke u Tomka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post 4inHand Posted March 6, 2015 Popular Post Report Share Posted March 6, 2015 Wieści naprawdę szybko się roznoszą No cóż, jest to prawda. Mam pracownię już od końca zeszłego roku, ale na początku nie ujawniałem się z tym ponieważ robiłem próbne przeszycia na siebie i znajomych. Wszystkie rzeczy, które na sobie ostatnio pokazałem oprócz smokingu i żakietu wyszły spod ręki pracowników (nie podwykonawców) mojej pracowni. Garść informacji: - Pracownia nie będzie nazywać się Gentleman's Choice i będzie miała komunikację oddzielną od sklepu GC i Manufaktury Miler. - Jesteśmy już otwarci i choć nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy, zamówiono u nas już kilkanaście garniturów i płaszczy więc jak w każdej dobrej pracowni (już teraz) jest kolejka. - Pracownia mieści się w siedzibie mojej firmy na ul. Podgórnej 4 w Poznaniu. Chciałbym żeby miała format światowy dlatego (po otwarciu) klientów obsługiwać będziemy nie w zakładzie, a w specjalnie przygotowanym na te potrzeby zamkniętym VIP roomie na terenie naszych sklepów (formuła jest prosta i bezprecedensowa w Polsce --> 2 piętra = 2 sklepy = whisky + ubrania ), który zapewnia prywatność i możliwość zrelaksowania się. Tak, będzie w nim whisky i koniak - Koordynuje każde zamówienie co jest IMHO pewną zaletą ponieważ oprócz doświadczenia w krawiectwie zebranego zarówno jako klient jak i wykonawca, posiadam certyfikowaną przez bezlitosną krytykę Internautów, a także faktyczną aktywność biznesową, wiedzę o tym co naprawdę działa na korzyść wizerunku zamawiającego, ... a co nie. - Chcę mieć wyraźny "house style". Jak łatwo się domyślić inspiruje mnie Anglia. - Technikalia: mnóstwo tkanin (również vintage), włosianka, płótno, ręczne pikowanie, jedwab, ręcznie obszyte wszystko. - Żeby sprzedawać tanie garnitury bespoke trzeba iść gdzieś na skróty. Nie mam tego w planach. Oto kilka zdjęć 24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Podziwiam szczerze za odwagę w całym projekcie i życzę sukcesów:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Tomku, wielu, wielu sukcesów! Trzymam oba kciuki za powodzenie Twoich planów! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blekit Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Powodzenia! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Tomek, powodzenia, trzymam kciuki! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arsen Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Trzymam rownież kciuki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Papiernik Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Powodzenia i wielu sukcesów! NIe sądzę, że szybko wyjdę poza "lokalne" podboje krawieckie, ale... może? Super! Edit: ale nawet jak bespoke w planach nie będzie, to kiedyś na whisky zajrzę! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreatywny Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Gratuluję i życzę powodzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machiavelli Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Cudowna wiadomość. Z produktów oferowanych w Pańskim sklepie jestem niezmiernie zadowolony i mam nadzieję, że w przyszłości będę także miał okazję wypróbować nową usługę. Tymczasem jak pozostali, życzę powodzenia i trzymam kciuki za pełen sukces przedsięwzięcia! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Również gratuluję Do Poznania mam dużo bliżej niż do Warszawy i nie wykluczam, że w najbliższej przyszłości do was zajrzę. Oczywiście domyślam się, że końcowa cena garnituru zależy od wielu różnych czynników, ale czy mógłbyś zakreślić czysto orientacyjnie widełki za tzw. podstawę ? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Gratuluję odwagi i życze sukcesów!!!! Chętnie poznam odpowiedz na pytanie zadane przez WH. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Tomku, jesteś jednym z najstarszych stażem użytkownikiem forum (nr rej. 210!) i członkiem Stowarzyszenia BwB od samego początku. Cieszy to, że przez te 4 lata z nami przekułeś pasję w biznes. Trzymamy kciuki! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Dziękuję wszystkim za miłe słowa Na tym etapie nie odpowiem publicznie na pytania o cenę. Mogę powiedzieć wprost, że chcę grać w pierwszej lidze i stawiam na najwyższą jakość, a nie najniższe ceny. Wiem, że to wymijająca odpowiedź i przepraszam za to. Jedno jest pewne, wizyta u nas celem sprawdzenia oferty w przypadku konkretnego zamówienia nie kosztuje nic Warto dodać także, że podpisałem (na razie unilateralnie) umowę o członkostwie wspierającym BWB. Po bilateralnym podpisaniu, będę mógł zaoferować osobom związanym z forum rabat również na usługi krawieckie więc zainteresowani forumowicze z pewnością będą mogli u mnie szyć na preferencyjnych warunkach. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Piękna sprawa Tomek! Trzymamy kciuki! Respect! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Tomek, gratuluję fajnej inicjatywy, życzę sukcesu, mam nadzieję, że sklep i pracownia będą obowiązkowym punktem w przewodnikach po Poznaniu . Tymczasem liczymy na porządne fotorelacje z pierwszych projektów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlakeCarrington Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 KLASA! Gratulacje i powodzenia. BC 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekM Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Jeżeli nie jest to tajemnica to będę wdzięczny za odpowiedź dlaczego zdecydowałeś się na pozostawienie trzech oddzielnych marek. Trzymam kciuki i życzę powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Jeżeli nie jest to tajemnica to będę wdzięczny za odpowiedź dlaczego zdecydowałeś się na pozostawienie trzech oddzielnych marek. Trzymam kciuki i życzę powodzenia! Jeszcze nie podjąłem ostatecznych decyzji dot. brandingu. MM na pewno będzie oddzielna. Co do reszty nie wiem. Mam jeszcze kilka asów w rękawie dot. oferty GC, ale ujawnię je dopiero przy okazji otwarcia sklepu w Poznaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakow Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Mam jeszcze kilka asów w rękawie dot. oferty GC, ale ujawnię je dopiero przy okazji otwarcia sklepu w Poznaniu A ujawnisz, kiedy planowane otwarcie sklepu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 A ujawnisz, kiedy planowane otwarcie sklepu? Oczywiście jak najszybciej Myślę, że zajmie to jeszcze około miesiąc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Wybacz, że wrócę do tematu cen. Chciałbym tylko zapytać czy coś się zmienia w stosunku do cen, które obowiązywały poprzednio, z podwykonawcami? Poza tym, gratuluję. Świetnie obserwować jak biznes napędzany pasją rozwija się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Wybacz, że wrócę do tematu cen. Chciałbym tylko zapytać czy coś się zmienia w stosunku do cen, które obowiązywały poprzednio, z podwykonawcami? Poza tym, gratuluję. Świetnie obserwować jak biznes napędzany pasją rozwija się. Tak zmienią się z uwagi na zmianę nakładu pracy ręcznej, sposobu wykończenia i całkowitą zmianę wkładów i dodatków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Przywieźli lustro do przymiarek 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Papiernik Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Lusto jest przegenialne "Think big" Myślałeś o jakimś drugim, mniejszym "przenośnym", co by można było łatwo zobaczyć swoje plecy? Może to oczywista oczywistość i w ogóle niepotrzebnie pytam, bo nie byłem nigdy w atelier krawieckim z wyższej półki - ale to zawsze moja bolączka, że bez wykręcania szyi do lustra nie mam jak obejrzeć pleców. Z reguły proszę kogoś o zrobienie zdjęcia telefonem. Lekkie lustro do ustawienia jako drugie na oko rozwiązałoby ten problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts