paparazzo Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Pierwsze rękawiczki od Pana Cz.J. w kolorze koniakowym (bez dodatkowych materiałów w środku) dość szybko się rozeszły. Moja narzeczona zamówiła z tej samej skóry ocieplane najbardziej jak się dało. Dopasowane rewelacyjnie. W prezencie mikołajkowym znalazłem pod poduszką czarne bez podszewki (bez dodatkowych materiałów w środku) wg wymiarów. Podobno zaznaczano u Pana Cz.J, że poprzednie się rozeszły. Przy odbiorze czarnych Pan Czesław zaznaczył, że 'te nie mają prawa się rozejść'. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Panie Paparazzo, w stopce piszesz Pan Prowadzisz blog/stronę o modzie i szukasz fotografa? Umów się na bezpłatną sesję zdjęciową. to ja się pytam gdzie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Panie Paparazzo, w stopce piszesz Pan Prowadzisz blog/stronę o modzie i szukasz fotografa? Umów się na bezpłatną sesję zdjęciową. to ja się pytam gdzie zdjęcia Jak to Szewc bez butów chodzi Szewcem nie jestem a buty akurat wczoraj odebrałem Co do zdjęć - słuszna uwaga uzupełnię Przyznam jednak, że zdjęcia modowe łatwiej wykonuje się mając do dyspozycji modelkę/modela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Dwa tygodnie temu zamówiłem parę brązowych rękawiczek u pana Jamrozińskiego. Mistrz sam zaoferował dostawę przesyłką poleconą (za drobną dopłatą). Dzisiaj odebrałem przesyłkę. Efekt na zdjęciu poniżej. Z góry przepraszam za jakość mych zdjęć. Nie mam ani talentu, ani zacięcia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Zapraszamy czasem do CMDNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Kolejne zamówienie dziś złożone. Niestety czas oczekiwania sporo się przedłużył w stosunku do poprzednich rękawiczek. Ale jest szansa że odbiorę rękawiczki w wigilię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Wstawiam obiecane wcześniej zdjęcia koniakowych. Rozeszły się w przeciągu tygodnia (może to efekt braku jakiejkolwiek podszewki): Obecnie wyglądają tak: Co ciekawe, z wymiarów dla tych rękawiczek Pan Cz.J. uszył czarne ale mając wiedzę, że poprzednie są obecnie dużo za duże. Moje zdziwienie było duże gdy okazało się, że w ogóle mam problemy z założeniem nowych czarnych: Po założeniu okazało się, że są... idealne. Długie palce i nisko osadzony kciuk dokładnie obszyte sa skórą. Nie ma wolnych przestrzeni. Również obwód w nadgarstku jest dokłanie taki jak go sobie wyobrażalem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Ciąg dalszy: Dla porównania szyte z tych samych danych koniakowe: Zamawiając pierwsze byłem w tej kwestii niedoświadczony. Mimo wskazanych różnic kolejne rękawiczki i tak zapewne zamówię u Cz.J. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Trzeba tylko p. Czesława nakierować na ładniejsze zatrzaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Jeden zatrzask od początku mi szwankuje, muszę chyba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 W tych bordowych chyba machasz łopatą Też mam z tej skóry, ale starzeją się wolniej. Też na początku uszyłem bez podszewki, ale mocno barwiły od potu, więc poprosiłem o jej doszycie. Dobrze wiedzieć, jak będą wyglądać w przyszłości. Dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 Pierwszy bespoke u Pana Czesława i na pewno nie ostatni - identyczny model, tylko w wersji "lżejszej" już się robi Wygoda - dokładnie to, czego oczekiwałem. Ciepłota - dokładnie to, czego oczekiwałem. Dopasowanie - jak dla mnie świetne. Koszt - akceptowalny. Czerwone netki jako kaprys zamawiającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Jaki jest mniej więcej czas na wykonanie zamówienia? Czy w pracowni są gotowe rękawiczki do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Są od ręki takie, które na wielu leżą jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Mam dwie pary z cienką podszewką i, w mojej ocenie, sprawują się bezbłędnie. Może nie wyglądają już jak spod igły, ale nie przypominają też przetartej szmaty. Komfort użytkowania, mimo delikatnych naciągnięć w kilku miejscach pozostał na wysokim poziomie. Pytanie do zamawiających (kiedyś i ostatnio) - czy ceny u P. Jamrozińskiego znacznie wzrosły od zeszłego sezonu? Pytanie to natury praktycznej - wkrótce wybieram się do Warszawy i chyba znów odwiedzę pracownię przy Marszałkowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cergi Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 ~160 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Byłem dzisiaj w zakładzie, została zdjęta miara z dłoni, wybór skóry itp. Rękawiczki za około 3 tygodnie zostaną mi przesłane do Tychów. Dodatkowo dogadałem się z Panem Januszem że mam powoływać się w przyszłości na nr. strony jego notatnika z miarą mojej dłoni i następne zamówienia będę mógł przeprowadzać "zdalnie" ze Śląska, taka uwaga dla ludzi spoza Warszawy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 7 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2014 Prośba do wybierających się w najbliższych dniach do pracowni. Byłbym wdzięczny za informację o tym, czy jest dostępna skóra w kolorze koniakowym (whisky/tan/jasny brąz - jak zwał tak zwał, mniejsza), a jeśli nie, to czy jest szansa, że się pojawi i kiedy może to nastąpić? Wybieram się do stolicy w najbliższych tygodniach i chciałbym zamówić parę rękawiczek w wyżej wspomnianym kolorze. Dopytałbym osobiście, ale z Krakowa trochę daleko. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 7 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2014 Koniaku aktualnie nie było na stanie, Pan Jamrozinski ma za to skórę która wyglada podobnie, nazywa ją rudy brąz. Sam zdecydowałem sie na rękawiczki z tej skóry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 20 Luty 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Dzisiaj rano doszła przesyłka od Pana Jamroźińskiego, jestem zachwycony, ładna skóra, porządne wykonanie i bardzo wygodne, 50km zrobione (ładnie trzymają się kierownicy). Jeszcze ciepłe zdjęte z dłoni jak poszły do zdjęcia 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Dzisiaj rano doszła przesyłka od Pana Jamroźińskiego, jestem zachwycony, ładna skóra, porządne wykonanie i bardzo wygodne, 50km zrobione (ładnie trzymają się kierownicy). Jeszcze ciepłe zdjęte z dłoni jak poszły do zdjęcia Świetnie wyglądają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Też się skusiłem, w końcu upały lekko zelżały:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Sekret, coś czuję, że zestaw będziesz miał tak skoordynowany, że nie jeden uczestnik Piiti będzie się mógł powstydzić przy Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Gdzież bym śmiał sie porównywać z bywalcami Pitti:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Kolego Sekret, jeszcze Ci potrzeba paska od zegarka obszytego granatową nitką, z aplikacją ze strusia. Już widzę te zdjęcia I ja też mam dwie pary od Pana Jamrozińskiego, czarne i brązowe, obie zapinane na zatrzask, leżą znakomicie. Chętnie zrobię jeszcze parę irchowych żeby zadać szyku. Świetny rzemieślnik, świetna cena, świetny wyrób, gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi