lubo69 Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 No i fajnie.EUR 50 (plus niestety EUR 30 za przesyłkę). Naprawa u Vassa w Budapeszcie. Zelowanie, wymiana fleków, naprawa rantów i pękniętego szwu. Gratis nowe pudełko i woreczki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiarus Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 Znakomity renowator, jego biznes i warsztat. Bedo's Leatherworks - YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kierzyk Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 Jakby ktoś szukał szewca do podzelowania butów w Białymstoku. Buty Loake. Zakres usługi: -Przytwierdzenie fleka(odpadł po 4-5 wyjściach) -Zelowanie Jakościowo jest OK. Buty nie zostały uszkodzone na cholewce co nie jest w okolicy jakąś oczywistością przy pracy szewca. Cena za usługę atrakcyjna, 40zł. Szewc znajduje się na ul.Wincentego Witosa 34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Estetycznie ale bez rewelacji, zelówka została naklejona na podeszwę. Miejsce na zelówkę powinno być usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitanburbon Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 Nie jest źle, but naprawiony w standardzie.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zimmermann Napisano 18 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Chciałbym podzielić się relacją z malowania butów Gordon&Bros. Buty przeszły ze mną bardzo wiele i nie dbałem o nie zbytnio. Na zdjęciach nie wyglądają aż tak brzydko jak na żywo, więc nie byłoby mi ich szkoda wyrzucić, gdyby coś poszło nie tak. Tak wyglądały po dokładnym umyciu mydłem do skór: i po użyciu Tarrago Conditioner: Nic więcej nie potrafiłem zdziałać Conditionerem, więc po partyzancku usunąłem wykończenie benzyną ekstrakcyjną. Do malowania użyłem farby Tarrago Penetrating Dye w kolorze ciemny brąz. Nie zdawałem sobie jednak sprawy, jak bardzo ciemny będzie Dołączonym do farby pędzelkiem nałożyłem w sumie 4 warstwy farby i już wtedy wiedziałem, że będą bardziej czarne, niż brązowe. Tak się prezentowały zaraz po zakończeniu malowania (zdj. w sztucznym świetle) I następnego dnia, w świetle dziennym: I po odżywieniu skóry dwoma warstwami bezbarwnego kremu: Kolor określiłbym jako ciemna czekolada, ale bardzo ciężko to uchwycić na zdjęciach. Nie był to jednak kolor który chciałem uzyskać, więc w ramach eksperymentu nałożyłem 2 warstwy kremu w kolorze ciemnej wiśni, i dało to taki efekt: Ciężko w aparacie złapać to jak wyglądają w rzeczywistości, dlatego postaram się wrzucić w najbliższym czasie zdjęcia na JBMDNS żeby uchwycić je w słońcu na zewnątrrz. Ogólnie mówiąc nie jest to efekt jaki chciałem uzyskać, ale jestem w miarę zadowolony. Chyba za szybko nakładałem kolejne warstwy zamiast po każdej warstwie zaczekać i ocenić efekt po wyschnięciu farby 5 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERASTFandorin Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Witam Panowie potrzebuje pomocy co myślicie o tych białych butach ze zdjęcia da się to pomalować tak aby to wyglądało jak białe buty?. Kupiłem od kumpla za przysłowiowy 4pak piwa i próbowałem je obrobić poszedł aceton na to farba biała kapsy w zagięciach farba pękała więc zacząłem sukcesywnie malować to miejsce warstw było coraz więcej i farba nadal pękała więc dałem farbę akrylową niestety kolory zaczęły odbiegać od siebie więc poszła akrylowa na całe buty ale nadal wyglądało to tragicznie więc zacząłem już delikatniej zdejmować to szczoteczką z mydłem i wodą no i tak to wygląda jak na zdjęciach. Szkoda wyrzucać bo to zdecydowanie lepsza skóra niż np. w stan smith od adidasa. Zastanawiam się czym to zdjąć ?następne pytanie jaką farbę akryl już dać czy farbę do skór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Proponuję śmietnik dla tych butów, bo więcej wydasz na środki do renowacji niż są one warte. Ewentualnie do usunięcia wykończenia Renomat lub Decapant (o wiele mocniejszy, zmywa całe wykończenie), a do pomalowania farba Tarrago lub Saphir Tinture. Ale i tak lepiej je wyrzuć, bo w tym przypadku efekt jest mocno niepewny, nie tylko ze względu na słabą jakość skóry 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERASTFandorin Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 @zimmermann dzięki za opinie faktycznie to może być za droga zabawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Shoe Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 @zimmermann w tym przypadku sprawdzi się tylko i wyłącznie farba kryjąca np. Tarrago color dye - bit.ly/TarragoColorDye lub Angelus. Na pewno nie Tintura Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 @Wielki Shoe a to przepraszam, myślałem że sobie poradzi A tak z ciekawości, dalibyście radę uratować te buty które OP wrzucił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Shoe Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Oczywiście. Obawiam się tylko, że zabieg mógłby okazać się nieuzasadniony ekonomicznie. Koszt przemalowania w tym przypadku wyniósłby 269 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Może nie do końca obuwnicze pytanie, ale spróbuje zapytać. Potrzebuje dość mocno przyciemnić i postarzyć skórzaną pochwę od noża. Słyszałem, że dobry byłby do tego olej lniany. Ktoś może potwierdzić lub zaproponować coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Generalnie ok, może być też wosk typu palc i wazne aby po zaolejowaniu dosyć dobrze go potraktować suszarką do włosów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Panowie, gdzie w Katowicach wymienię podeszwę Dainite w butach? Mam Berwicki, które noszę od ponad 4 lat i podeszwa starła się na obcasach + na tych antypoślizgowych padach (w drugie parze są zjechane do gołego miejscami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Nie wiem czy w Polsce gdziekolwiek wymienisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Wielki shoe napewno coś pomoże, jedyny minus, że są z Warszawy ale może wysyłkowo da się to jakoś załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Rafał tego przypadkiem nie robi?Nie sądzę aby miał na stanie podeszwy dainite. Zresztą w berwicku taka operacja jest pewnie bez sensu bo będzie kosztowała tyle co jeden but. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Czyli zasadniczo czeka mnie zakup nowej pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 1 godzinę temu, B737 napisał: Czyli zasadniczo czeka mnie zakup nowej pary? W "Sklepszewski" są imitacje Dainite produkowane przez Itshide. Cena zelówek i fleków to 150pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 30 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2019 Ja bym na to kleił zwykłą zelówkę i fleki, bez świrowania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Oto mój następny projekt. Kupione na eBayu za 50E. Kto poznaje model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 3 minuty temu, xkoziol napisał: Żorż, nieeee.... Llllllllllllubię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hippe Napisano 11 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2019 Szybkie pytanie - mam oxfordy Berwick 3010, kolor 'Tan': https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTGtpn1FhPnAUeBb6dR7qzwjRH58ej9ANVF0kBFgHUvIk-D4uAy Jaki kolor Pommadiera Saphir polecacie? Miałem '03 Marron Clair', ale był jak dla mnie zbyt jasny. Wybór brązów jest ogromny: https://multirenowacja.pl/saphir-pommadier-50ml-krem-do-obuwia-butow.html Stąd ciężko mi na oko wskazać odcień o jeden stopień ciemniejszy. Żorż - te buty też wyglądają na Berwicki 3010;) EDIT: znalazłem paletę barw Saphir, może się komuś też przyda => klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 11 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2019 @hippe, ta paleta barw jest bardzo myląca. Kolory przedstawione na niej są o kilka odcieni ciemniejsze niż w rzeczywistości. Jeśli chcesz pójść o odcień wyżej to spróbuj cognac lub havana light. Jednak w tych przypadkach musisz się liczyć z lekkim patynowaniem skóry. Twój pierwszy wybór jest najbezpieczniejszy. Jeśli chodzi o moje buty to pudło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi