Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Dnia 12 sierpnia 2016 o 23:33, Midlife-Crisis napisał: No to proponuję wstępne ćwiczenie dla odbioru muzyki tego kompozytora (Steve Reich): 1. Nie należy patrzeć, tylko słuchać. 2. Każdy nowy głos wyobrażamy sobie jako odgłos stukania dzięcioła w drzewo. 3. Zaczana jeden dzięcioł, po jakimś czasie dołącza drugi, trzeci itd. 4. Ile dzięciołów można się doliczyć? 5. Słuchamy po raz drugi i porównujemy z wizualizacją. Ćwiczenie z programu umuzykalniania dzieci w wieku przedszkolnych. Proszę nie brać tego zbyt osobiście, ćwiczenie nadaje się na każdy wiek. Miłej zabawy! haha, pięknie napisane kradnę ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 17 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2016 Festiwal Muzyki Celtyckiej w Będzinie już w ten weekend, więc powoli wchodzę w klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Philip Glass <3 również dziś w NOSPRe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Dnia 18. August 2016 o 10:37, poszetka.com napisał: Philip Glass <3 również dziś w NOSPRe @poszetka.com serdeczne dzięki za spontaniczną pomoc w zorganizowaniu biletów na koncert inauguracyjny festiwalu Tauron. Świetny koncert, wspaniała architektura i akustyka NOSPRu. Słowem udany wieczór (licząc zakupy w poszetce to i popołudnie) w Katowicach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalipo Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Wczoraj trafiłem na ten zespół i się zachwycam cały czas. O dziwo są z Polski. Nic o nich wcześniej nie słyszałem. Elektronika, głównie z naciskiem na ambient, ale są też jakieś wpływy post-rockowe w stylu Godspeed You! Black Emperor czy Labradford i trip-hopowe, lekkie Portishead, może Massive Attack. Z tego, co się orientuje to wcześniejsze krążki chodziły w stronę spoken wordu, rapu, nawet jakiś kwaśny progrock się tam pojawiał. Nie wierzę, że takie rzeczy mają tak mało wyświetleń, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2016 Dnia 19 sierpnia 2016 o 10:47, Midlife-Crisis napisał: @poszetka.com serdeczne dzięki za spontaniczną pomoc w zorganizowaniu biletów na koncert inauguracyjny festiwalu Tauron. Świetny koncert, wspaniała architektura i akustyka NOSPRu. Słowem udany wieczór (licząc zakupy w poszetce to i popołudnie) w Katowicach, Dziękuje Do usłyszenia w temacie krawatów na wymiar oraz przyszły koncertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Przesłuchując dzisiaj YouTube'a wpadłem na takiego wesołego pana z fajnymi rękawiczkami, chyba właśnie takich będę szukał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Moje ostatnie odkrycie. Płyta w drodze, warto wspierać takich twórców. Niechęć - Metanol, mam nadzieję, że za jakiś czas będę mógł posłuchać na żywo. https://www.youtube.com/watch?v=h4ORNejH0yc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 a tu inna "starsza" wersja Blacksmith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Dla mnie bomba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 doskonały kompan słonecznej pogody: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Dzisiaj chodzi za mną ten kawałek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 A za mną ten kawałek ze względu na deszczową pogodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2016 Nowe odkrycie. Miodzio: https://www.youtube.com/watch?v=I25pxwKVyTs&index=2&list=PLyjgTtz3s3inGU8CbeqhaHzcAxWK2dgE4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2016 10 listopada w klubie Hybrydy koncert Sampha, uczta dla uszu - będę tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 29 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Szanowni Państwo: metalowa płyta roku: zespół Thermit z Poznania, album Saints. Wczoraj byłem na koncercie w progresji i zmiażdżyli na żywo. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 utwór Johanna Sebastiana Bacha skomponowany na organy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Dnia 12.08.2016 o 10:48, poszetka.com napisał: Na rozpoczęcie festiwalu w sali NOSPRU (podobno najlepsza akustyka w PL) Piotr Orzechowski wybitny polski pianista jazzowy, absolwent Berklee College of Music i laureat pianistycznego konkursu Montreaux Jazz Solo Piano Competition w 2011 roku. W Katowicach zaprezentuje się wraz z orkiestrą NOSPR pod batutą Alexandra Humali, z którą przedstawi własne interpretacje utworów Music for 18 Musicians Steve'a Reicha, Tirol Concerto Philipa Glassa oraz Koncertu na klawesyn Henryka Mikołaja Góreckiego Orkiestrą dyrygował będzie Alexander Humala, młody białoruski dyrygent, który na koncie ma współpracę z najwybitniejszymi orkiestrami na świecie z London Sinfoniettą i Orkiestrą Symfoniczną z Hajfy na czele. Jest dwukrotnym laureatem Wielkiej Nagrody Prezydenta Republiki Białorusi (w 2010 i 2012 roku), uznawanej na Białorusi za najbardziej prestiżową i wysoce cenioną nagrodę dla młodych muzyków. Na co dzień pełni funkcję głównego dyrygenta i dyrektora artystycznego Białoruskiej Pańswowej Capella Sonorus. Całkiem przyjemnie się słucha, tylko wymaga niestety niezłego sprzętu (przynajmniej dobrych słuchawek) w przeciwnym razie powstanie wrażenie, że słychać jakieś pobrzękiwanie i poświstywanie. I oczywiście, że "nie rozumiem takiej muzyki" A co tu rozumieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Jakoś mnie ostatnio naszło oraz coś nowszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 @Kostek, niby wszystko fajnie, ale coś mi się nie 'spina'... ...Nie ma to jak klasyka potem też było nieźle: ...albo też: dla każdego coś dobrego (dla mnie kolejność 'fajności' - jak załączone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 W mojej opinii - najlepsze wykonanie tej symfonii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi