eduardo Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Czy meerminy kopytem wypadają szerzej? Bo to jedyna marka, poza Berwick, która cenowo mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 @eduardo zdecydowanie większość meerminów to wąskie kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 czyli i tak zostaje mi Berwick, bo w cenie ~ 700 zł monków nie dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 RUI to dość obszerne kopyto. Nie mam porównania z Berwick, ale blisko mu do kopyta Loake 1639. Może nawet RUI nieco szersze jest.Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 W dniu 17.01.2020 o 12:50, eduardo napisał: czyli i tak zostaje mi Berwick, bo w cenie ~ 700 zł monków nie dostanę Są modele oznaczone jako Wide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_harry Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 Oznaczone. Dobrze powiedziane.W realiach nie jest już tak dobrzeSent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 https://www.peek-cloppenburg.pl/berwick/mezczyzni-buty-double-monk-strap-ze-skory-czarny-1087943_10/?size=45%2C0 jakaś dedykowana produkcja dla nich? Normalnie, jak mierzyłem w KB, mam rozmiar 42 lub 42,5. Tutaj, z tabeli, wychodzi 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Quote Opis wg producenta: 3637-K5/156 Wygląda to na "standardowy" model. Tabela rozmiarów ma adnotację Quote Uwaga: Niektóre marki mogą się różnić od wskazanych wymiarów, jednak stanowią one dobry punkt odniesienia. Więc wygląda na to że to taka poglądowa, niby "uniwersalna" tabela, nie odnosząca się do konkretnego modelu czy nawet marki butów. Pod spodem są tabele dedykowane dla poszczególnych marek (spoiler: dla Berwicka nie ma). W każdym razie, noszę ten model butów w rozmiarze 42 i mam trochę nawet luzu, tymczasem tabela sugeruje mi jeszcze pół rozmiaru więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avioxa Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Mam pytanie z gatunku tych, które są błahe ale nie daje mi ono spokoju. W obu butach Berwick po tygodniu użytkowania część wyściółki buta zaczęła się odklejać. Co z tym zrobić? Normalne / nienormalne, pierdoła / nie pierdoła. Męczyć sklep? Użytkuję pierwsze droższe buty i zadziwiło mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 pierdoła 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 W najbliższym czasie to się powiększy z milimetrów do centymetrów i też się nic nie stanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avioxa Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 3 godziny temu, flozbi napisał: W najbliższym czasie to się powiększy z milimetrów do centymetrów i też się nic nie stanie. Dzięki. Kleić czy nie? Śmigać do szewca czy można olać? Kiedy działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 Klej, bo jak się dalej oderwie i zroluje, to będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolR Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Witam wszystkich Kupiłem kilka dni temu buty: Berwick 3637 K3 Brown (2monk) Rozmiar uk9 = 43 = 28,4cm Moja stopa 28-28,2 Czy ktoś posiada taki model i ma odniesienie,bo szukam na stronie producenta rozmiarówki i magic nie ma nic... Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Możesz skonkretyzować czego tyczy pytanie (kupiłeś i czekasz na buty, kupileś i nie jesteś pewien czy są dobre?) i co oznacza długość która podajesz dla 9uk? U jednego producenta wkładka dla 9 uk może mieć 285 u innego 295 mm - wszystko zależy od kopyta etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolR Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 43 minuty temu, eye_lip napisał: Możesz skonkretyzować czego tyczy pytanie (kupiłeś i czekasz na buty, kupileś i nie jesteś pewien czy są dobre?) i co oznacza długość która podajesz dla 9uk? U jednego producenta wkładka dla 9 uk może mieć 285 u innego 295 mm - wszystko zależy od kopyta etc. Kupiłem i czekam aż przyjdą. Z strony miller oznaczenie 9uk to według nich 28,4cm I tegość G. Szukam oryginalnego oznaczenia producenta (berwick) a szczegolnie opinii ludzi ktorzy kupili taki model i wiedza co i jak.Ale nigdzie takiej informacji nie ma. Wszystko dokładnie w poście opisałem,nie rozumiem czego jeszcze chcesz wiedzieć i czemu ma to służyć:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Takie porównywanie długości stopy i wkładki to jest bardzo orientacyjne dobranie rozmiaru. Buty mogą nie pasować z wielu różnych powodów (szerokość stopy, podbicie, wystające kości itp.). Po prostu trzeba przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Kupiłem i czekam aż przyjdą. Z strony miller oznaczenie 9uk to według nich 28,4cm I tegość G. Szukam oryginalnego oznaczenia producenta (berwick) a szczegolnie opinii ludzi ktorzy kupili taki model i wiedza co i jak.Ale nigdzie takiej informacji nie ma. Wszystko dokładnie w poście opisałem,nie rozumiem czego jeszcze chcesz wiedzieć i czemu ma to służyć?Mi nie ma to służyć w niczym, chcesz pomocy to staram się zrozumieć w czym problem. Zwykle dla stopy 275mm odpowiednie jest 8.5uk czyli wkładka oo 285mm - ja tak mam w C&J, AS etc. ale tak jak pisał Mosze to orientacyjne. btw. Miler nazwisko ma Tomasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 Jeśli to coś wniesie do tematu, mając stopę długości 273 mm noszę Berwicki 3637 w rozmiarze 8 UK; i trochę żałuję że nie przymierzyłem 7,5 UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Toro Loco Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Trochę się naczytałem o skórze na spodach. Interesują mnie Berwick 3637. Jak z wymianą np na skórę z zelówką? Ktoś zajmuje się czymś takim, a może możliwe znaleźć szewca w okolicy, który umie to zrobić? Miałbym możliwość ogarnąć sobie włoska skórę na spody tylko pytanie czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Możesz jeszcze raz napisać co chciałbyś zrobić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Toro Loco Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Chodziło mi o problematyczność wymiany skórzanego spodu. Powiedzmy że chciałbym wymienić po jakimś czasie spody ale na takie z zelówką i interesowała by mnie sama usługa wymiany. Mam nadzieję że teraz jest jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Wymiana podeszwy niezależnie od tego czy to krupon czy krupon z gumą czy komando to koszt kilkuset zł (powiedzmy od 300 w górę). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Polecam zelowanie od razu po zakupie, koszt ok 50 zł i koniec problemów (przynajmniej na długi czas, zależny od jakości materiału i wykonania). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 26 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2020 Cześć! Posiadam Berwicki 3010 w rozmiarze 7,5. Rozchodzenie ich było katorgą ale na szczęście się udało i są mega wygodne. Teraz rozglądam sie za mokasynami, czy ktoś posiada ten model: https://macaronitomato.com/produkt/buty-berwick-8491-k6-brazowe/ i czy mógłby się wypowiedzieć na temat dopasowania? Mam wysokie podbicie i raczej szerszą stopę (najgorzej), przyszwa w moich 3010 się nie schodzi. Może ktoś ma porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi