Jump to content

Producenci butów: Vass

Whitesnake
 Share

Recommended Posts

Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał:

. Generalnie polecam wszystkim dołączyć do kolejnego zamówienia za rok :) 

Eeee tam, za rok. Jak każdy z nas "wywali" w tym wątku swoje nowe nabytki, to zbierzemy grupę wcześniej ;-). Ja np. już mam pomysł na kolejne, takie bardziej fikuśne trzewiczki i poza tym chcę przeważyć w "kolekcji" vassy nad krokietami (na razie jest 5-4 dla "Angoli") :D.

12 godzin temu, KIERMAN napisał:

kopyto P2 wygląda niesamowicie płasko, szczególnie w modelu 1040. :shock:
R50, czy faktycznie w okolicach palców i przedniej części stopy jest tak płasko?? 

Bo to normalny rozmiar, a nie jakis tam mikrus :). Nie jest to codzienny obrazek, bo najczęściej fotografuje się buty w rozmiarze ok 42. 

• Upvote 1

Buty są bardzo ładne. Z tego, co widzę, szew z pięty nie jest przesunięty do wewnątrz, tylko wyeliminowany całkowicie. Natomiast jeśli chodzi o kolor, to moje przemyślenia z użytkowania dwóch par granatowych loafersów są takie, że ciemny granat jest kolorem specyficznym i że lepiej kupować buty brązowe w różnych odcieniach (lub buty czarne na okazje eleganckie).

16 minut temu, Wodzu napisał:

Wiecie może, czym Vass usztywnia pięty?

Według informacji ze Styleforum usztywnienie zarówno nosków jak i pięt jest skórzane (bardzo rzadka rzecz w RTW, większość nawet bardzo drogich marek używa celastiku do usztywnienia nosków) : http://www.styleforum.net/t/130044/the-ultimate-vass-footwear-thread-pictures-reviews-sizing-etc/13620

• Upvote 2

3 godziny temu, mosze napisał:

... lepiej kupować buty brązowe w różnych odcieniach (lub buty czarne na okazje eleganckie).

To prawda. Granat, tym bardziej "museum calf", nie jest kolorem dla pierwszej, drugiej czy nawet trzeciej pary butów. Ta ma być taka "niby formalna'. Brązowych na wieczór nie założę, a nie zawsze zależy mi na wrażeniu "black tie". Po zrobieniu lustra, z granatowym, dwurzędowym pinstripe, robi się subtelna sprezzatura "dla wtajemniczonych" ...i dla kobiet, bo im nic nie umknie. ;)   

Na marginesie: Lustro na tej skórze wychodzi pierwszorzędne i robi się je z łatwoscią.

• Upvote 3

Dnia 18.12.2016 o 02:47, R50 napisał:

Płasko? Wszystkie klasyczne kopyta Vassa mają wysokie bądź bardzo wysokie toe boxy. Na trzecim zdjęciu wyraźnie widać po zewnętrznej części butów uformowaną linię kopyta, która wyznacza "strome" ściany.
Widać to też na zdjęciu porównawczym: http://www.vass-shoes.com/en/howtoorder#text-2

Mistrzu ile dałeś za 1006? I Jakbyś mógł porównać z 960 Yanko. Jaki rozmiar nosisz? 

56 minut temu, whale napisał:

Gratuluję Panowie wspaniałych butów.

Mogę tylko w swym zachwycie spytać - kiedy kolejne zamówienie? :)

Pozdrawiam

Myślałem o połowie roku, ale jeśli zbiorą się chętne osoby, to mogę pomóc w organizacji - nawet, jeśli sam niczego nie zamówię.

• Upvote 8

2 godziny temu, R50 napisał:

Myślałem o połowie roku, ale jeśli zbiorą się chętne osoby, to mogę pomóc w organizacji - nawet, jeśli sam niczego nie zamówię.

Rozumiem, że danie "lajka" jest jednoznaczne z deklaracją o przystąpieniu do kolejnego projektu (jak pisałem wcześniej- ja kolejny pomysł już mam) :-D