musa19 Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2016 Dnia 27.08.2016 o 17:54, Tanatos70 napisał: Uwierz lub nie, ale dopiero przeglądając zdjęcia zwróciłem na ten przybytek uwagę Wierzę, ja też zwróciłem na to uwagę dopiero przeglądając zdjęcia A pamiątki z Budapesztu świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 Ktoś (najchętniej z Wwy) chciałby się podłączyć do zamówienia u Vass'a? Dostałem info o rabatach i darmowej wysyłce dla zamówień od 3 par. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 @R50 Napisałem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Czy ktoś z was widział może tył plain oxford od Vass'a? Chciałbym bardzo się dowiedzieć czy na pięcie jest przeszycie, czy jest to gładka kula. Vass robi piękną kulę pięty i gdyby w tych butach była gładka to jest to "must have". Rzućcie proszę okiem na zdjęcia z wakacji bo w internetach nic nie znajduję. (zdjęcie: Ascot Shoes - ebay) Gdyby ktoś miał wątpliwość o co chodzi, to piękna, gładka, kula pięty Vass'a wygląda tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Jest gładka kula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Ogłoszenie o wspólnym zakupie przerzucone do ogłoszeń o wspólnych zakupach: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3928-tablica-ogłoszeń-wspólne-zakupy/?page=18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Godzinę temu, Embassy of Elegance napisał: Jest gładka kula. To prawdopodobnie ten sam model: (http://www.claymoorslist.com/2015/05/laszlo-vass-review.html?doing_wp_cron=1476707180.6450870037078857421875) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 14 minut temu, Wodzu napisał: To prawdopodobnie ten sam model: (http://www.claymoorslist.com/2015/05/laszlo-vass-review.html?doing_wp_cron=1476707180.6450870037078857421875) Dziękuję!!! To dokładnie ten model. Pięknie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 @Whitesnake Mógłbyś napisać jak Twoim zdaniem wypada jakość Vass w stosunku do C&J? Widziałem, że chwaliłeś kiedyś kopytu U, a także Tetbury jako bardzo wygodne. To ta sama półka, czy Vass jest wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 1 minutę temu, blondaas napisał: @Whitesnake Mógłbyś napisać jak Twoim zdaniem wypada jakoś Vass w stosunku do C&J? Widziałem, że chwaliłeś kiedyś kopytu U, a także Tetbury jako bardzo wygodne. To ta sama półka, czy Vass jest wyżej? Bardzo podobna półka. Vass ma piękne kopyta i szczegóły wykończenia swoich butów, choć potrafi je całkiem zepsuć słabym wykonaniem. C&J ma lepsze skóry (bardziej mięsiste) i zawsze jest perfekcyjny, ale ma standardowe kopyta i brak fajerwerków w stylu, czysta kula pięty. Trudno mi je porównać, bo lubię i jedne i drugie, tylko za co innego W kwestiach technicznych: kopyto U Vass'a jest węższe i trochę krótsze od 348 C&J. Jeśli ktoś ma przeciętnie szeroką stopę, buty na kopycie U proponuje brać +0.5. Jeśli ktoś ma problemy z szerokością np. w Yanko 915, stanowczo odradzam buty na kopycie U - nie wejdzie w nie, nawet jeśli weźmie numer większe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Na podstawie bardzo małej próbki (3x C&J i 1x Vass) powiedziałbym, że Vass robi ładniejsze buty, a C&J wygodniejsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Na podstawie bardzo małej próbki (3x C&J i 1x Vass) powiedziałbym, że Vass robi ładniejsze buty, a C&J wygodniejsze Piękne podsumowanie. :). Mam nadzieje, ze kopyto F bedzie połączeniem tych zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Jak wypada kopyto U względem 915 Yanko lub 742 AS na długość, szerokość (w palcach) i w podbiciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 18 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Niemoc na skutek zmasowanego ataku jakichś wrednych bakterii mnie zmogła, a zamówione w trakcie wakacyjnego pobytu w Budapeszcie trzewiki w międzyczasie dotarły. Jako że wyjść w nich za bardzo na razie nie mogę to... na razie zdjęcia "luzem" . Najpierw jednak nawiążę do wcześniejszej dyskusji- ja osobiście postawiłbym Vassa odrobinę wyżej niż podstawową linię c & j (jest jeszcze linia handgrade, która nie jest niestety egzemplifikowana w mojej małej kolekcji). Powiedziałbym, że c & j zamyka średnią półkę, vass zaś otwiera wyższą. Dla mnie najistotniejsze są genialne kopyta, które zapewniają świetne dopasowanie i wygodę przy zachowaniu wrażenia smukłości (stopę mam umiarkowanie szeroką, ale z bardzo wysokim podbiciem). Nic przy nich nie muszę kombinować z rozmiarem, pasuje mój własny . Skóry są bardzo dobrej jakości choć np. scotch grain robi na mnie lepsze pierwsze wrażenie w modelu islay (c & J)- jest bardziej miękka, choć o słabiej zaznaczonym ziarnie. O stopniu możliwej personalizacji nie będę już się rozwodził. No dobra, to taka moja krótka, wysoce subiektywna opinia. Niech przemówią nowe trzewiczki (kopyto P2- New Peter) : 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 @Tanatos70 Jeśli mogę zapytać - czy posiadasz jakieś buty Yanko, Berwick czy Loake? Jeśli tak to w jakie kopyta celujesz? Byłem w tym roku w Budapeszcie, nosiłem się z zamiarem sprawienia sobie butów Vassa, niestety względna kompatybilność z moją stopą zaczynała się od kopyta P2, które nie do końca pasowało mi się podobało (chorowałem na buty, na których chyba wzorowane były buty pokazywane na początku tego wątku przez Whitesnake'a, jednak na moją stopę były bardzo niekomfortowe...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 35 minut temu, Tanatos70 napisał: Niech przemówią nowe trzewiczki (kopyto P2- New Peter) : Piękne buty! Próbowałeś może kopyta U? Ciekaw jestem twoich wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 22 minuty temu, Avallach napisał: @Tanatos70 Jeśli mogę zapytać - czy posiadasz jakieś buty Yanko, Berwick czy Loake? Jeśli tak to w jakie kopyta celujesz? Byłem w tym roku w Budapeszcie, nosiłem się z zamiarem sprawienia sobie butów Vassa, niestety względna kompatybilność z moją stopą zaczynała się od kopyta P2, które nie do końca pasowało mi się podobało (chorowałem na buty, na których chyba wzorowane były buty pokazywane na początku tego wątku przez Whitesnake'a, jednak na moją stopę były bardzo niekomfortowe...). Berwicków ani Loake nie posiadam, Yanko mam jedną parę- trzewiki na kopycie 960. Są O.K., ale jak dla mnie lepiej wyglądają na zdjęciach niż na moich nogach . Przymierzałem kiedyś jakieś oksfody na kopycie 962, ale to zupełnie nie moja bajka. Powiem tak: dwa lata temu nie zdecydowałbym się może na Vassa. Miałbym obawy, czy takie, w miarę ścisłe dopasowanie się sprawdzi. Teraz jestem starszy i mądrzejszy (o wiele obuwniczych zakupów ) i wiem, że o to włąśnie w tej zabawie chodzi. Te luźniejsze mnie tak nie kręcą, wolę "ciaśniejsze" . I nie chodzi mi tu o jakieś męczarnie przy próbach rozchodzenia tylko o dobre dopasowanie. Takie buty lepiej (proporcjonalniej) prezentują się na stopach, ładniej się łamią i... przyjemniej się patrzy na swoje obute stopy podczas np. no nie wiem- kazania w kościele (w sensie,że siedzę w ławce, wyciągam nogi i sobie z lubością kontempluję nie roniąc nic ze słów księdza) . Dobra rozpisałem się, a chodzi o to, że może po Loakach i Berwickach przyzwyczaiłeś się do (zbyt) obszernych kopyt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Jakie to skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 7 minut temu, Whitesnake napisał: Piękne buty! Próbowałeś może kopyta U? Ciekaw jestem twoich wrażeń. Qrcze, zabij mnie, bo nie pamiętam . Wydaje mi się, że tak (na pewno nie przymierzałem niczego na kopycie K, bo nie jest zupełnie w moim stylu). Jeżeli tak, to mogło być jednak te 0,5 numeru większe i mogło mi z jakichś powodów nie leżeć. W każdym razie nie rozważaliśmy go przy wyborze butów do zakupu, więc coś musiało być nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 @Tanatos70 Dzięki za odpowiedź. Z Loake'ami - zapewne masz rację. Ale z Yanko używam 960,961 i 962 i wszystkie trzy są okej, jeśli idzie o dopasowanie. U Vassa miałem wrażenie, że kopyto P2 jest ciaśniejsze niż wymienione przeze mnie kopyta Yanko, ale możliwe, że to tylko wrażenie, albo stopy były jakieś opuchnięte po 2 tygodniach w podróży... No nic, następnym razem jak będę w Budapeszcie, zrobię drugie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 3 minuty temu, R50 napisał: Jakie to skóry? Antic cognac i odpowiednik w scotch grain. "Regularne". W sklepie, całe z gładkiego antic cognacku i na pojedynczej podeszwie (bardziej eleganckiej ) wyglądały tak : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 20 godzin temu, Friedman napisał: Jak wypada kopyto U względem 915 Yanko lub 742 AS na długość, szerokość (w palcach) i w podbiciu? Podbijam, bo mogło umknąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 4 godziny temu, Friedman napisał: Podbijam, bo mogło umknąć . U jest węższe i trochę krótsze. Jeśli ktoś odbiera Yanko 915 jako boleśnie szczupłe, to powinien zapomnieć o kopycie U. Jeśli czuje się komfortowo w 915 to do U musi dodać 0,5 na długości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Panowie, proszę o pomoc. Alfred Sargent na 724 i 1966, C&J 341 w rozmiarze 7,5 - rozumiem, że Vass 41,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 11 minut temu, musa19 napisał: Panowie, proszę o pomoc. Alfred Sargent na 724 i 1966, C&J 341 w rozmiarze 7,5 - rozumiem, że Vass 41,5? Zależy od kopyta. Kopyta U i K są bardzo wąskie, szczególnie w palcach. Pewności nie mam, ale dla U i K rozmiar powinien chyba być ten sam, co 1966 od AS. Ale takie np. kopyto Budapest czy Peter są szerokie... http://www.vass-shoes.com/en/howtoorder#text-2 Najlepiej napisać do Vassa, podać wymiary swoich stóp i oni doradzą konkretny rozmiar dla konkretnego kopyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi