Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę nie uznawać tego za atak, bo nie to jest moim celem, ale na jakich zasadach można cokolwiek skrytykować w dziale ogłoszeń rzemieślników? Pytam, gdyż tak z pamięci z mojej bytności na forum przypominam sobie ucięte/wydzielone dyskusje z: 1) EXOEXE - portfel 2) Buty Vass (czy ich cena odpowiada jakości) 3) przed chwilą ASDF (cena/jakość produktu polskiego). 

Dodatkowo gdzieś widziałem komentarz moderatora (lub admina, nie pamiętam dokładnie), by traktować ten dział trochę jak ogłoszenia w gazecie - podoba się/interesuje to zaglądam, nie podoba się/nie interesuje - idę dalej, zostawiając w spokoju. 

Pytam, ponieważ na tle powyższych szybko uciętych i wydzielonych stamtąd dyskusji znacznie odstaje "żarówiasty" temat o książce Granville'a, w którym niektórzy delikatnie mówiąc zrobili sobie rodeo z krytyki zarówno dzieła jak i osoby autora.

Zaznaczam przy tym, że książki nie czytałem i nie oceniam ani jej ani autora, chodzi mi tylko o techniczną spójność zasad, jakie panują na tamtym forum. 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć.

Mam problem polegający na braku wyświetlania się filmów, wklejanych przez Użytkowników w postach, jako odnośniki do YouTube. Problem występuje zarówno w pracy, jak i w domu (tak więc na dwóch różnych komputerach i dwóch różnych przeglądarkach). Czy dotyczy to tylko mnie ?

Opublikowano

xkoziol:

Według tej strony https://support.mozilla.org/pl/questions/967760 można to zrobić tak:

To permanently disable:
1. In the address bar, type "about:config" and press Enter. 2. Click the "I'll be careful, I promise!" button. 3. In the search field, type "block_active". 4. Set the value for the one search result ("security.mixed_content.block_active_content") to "false".

( nie mam firefox, nie sprawdzałem czy działa)

Na chrome na stałe można to wyłączyć, dodając w wierszu poleceń flagę --allow-running-insecure-content źródło:

https://support.google.com/chrome/answer/1342714?hl=pl

http://www.chromium.org/developers/how-tos/run-chromium-with-flags

Opublikowano

Od jakiegoś czasu często nie działa mi w Safari 8.0.2 funkcja "idź do pierwszego nieczytanego posta".

Problem pojawia się w dłuższych, wielowątkowych postach. W krótkich zazwyczaj wszystko działa.

Pojawia się taki komunikat:

post-5506-0-99777200-1420795840_thumb.jp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w Safari na OS X i iOS pojawia się taki komunikat jak powyżej, także gdy próbuję  namierzyć konkretny post poprzez wyszukiwarkę . Czasami też zdarza się, że nie mogę otworzyć wątku klikając tradycyjnie w jego temat, muszę wówczas ręcznie modyfikować link i usuwać z niego ostatnią część.

Opublikowano

Czy Panowie administratorzy nie mogliby wprowadzić zasady w wątkach "ekshibicjonistycznych", że pokazanie zdjęcia wymaga jego opisu? 

4 razy wchodzę na ten sam wątek:

1. post - [ZDJĘCIE BUTÓW]

2. post - "Jakie to buty?"

3. post. - "G&B"

4. post - "pięknie dziękuję"

Zwykła strata czasu i łechtanie ego pokazującego zdjęcie.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Mamy podpisaną umowę partnerską z KMZiZ i zgodnie z finalnymi ustaleniami umowy powstał dział zegarkowy na forum ( w którym automatycznie dodawane są przez rss treści z chronosa24, a dział na naszym forum będzie moderował ze strony kmziz, redator Tomek Kiełtyka) Docelowo dział będzie miał inną nazwę, Admin niebawem zmieni na neutralną - Subforum Miłośników Zegarków, a KMZiZ z Chronosem są w trakcie ustaleń docelowej nazwy działu. W ramach umowy na kmziz też ma powstać, dział związany z męską elegancją.

Tutaj było szerzej:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2673-umowa-o-wsp%C3%B3%C5%82pracy-z-klubem-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegar%C3%B3w-i-zegark%C3%B3w/