Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Korzysta ktoś z By Vilain? planuję zamówić, tylko czy jego jakość rzeczywiście przebija inne, biorąc pod uwagę 3 x mniejszą ilość niż odpowiedniki?

Jeśli ktoś się zastanawiał nad zakupem By Vilain - zamówiłem i już do mnie dotarł (wersja Dynamite) - bardzo fajnie się układa średniej długości włosy, trzyma mocno, struktura jest "piaszczysta" i przede wszystkim nadaje włosom matowy wygląd. Tu wizualizacja układania

Opublikowano

Przejrzałem wątek i zdaje się, że nikt jeszcze o tym nie wspominał.

Podczas ostatniego strzyżenia Pani Fryzjerka zaproponowała mi przycięcie włosów trymerem wzdłuż linii przedziałku. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do tego pomysłu, ale ostatecznie dałem się namówić i dołączyłem do grona "panów, którzy chwalą sobie to rozwiązanie" :)
Przedziałek jest jak zabetonowany, zawsze w tym samym miejscu. Włosy idealnie się układają - gorąco polecam :)
Opublikowano

Ja też polecam. Mam tak sypkie i śliskie włosy, że naturalny przedziałek to lipa.

Trzeba tylko uważać by go nie poserzyć, bo wtedy brzydko to wygląda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja również mam wygalany przedziałek ale brzytwą :), jedynie co 3 miesiąca trzeba porzucić wygalanie na jakiś czas, żeby nie był na szerokość "dwóch palców" :),

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

A co powiecie Panowie na temat wosku?

Używam takiego firmy taft i w moim przypadku (włosy gęste, średniosztywne, średnia długość, przedziałek na boku) trzyma fryzurę o wiele lepiej, niż wszelkiego rodzaju pasty, nawet utrwalane lakierem.

post-6789-0-56959500-1453424027_thumb.jp

Opublikowano

Ja ostatnio testowałem Uppercut Deluxe Pomade i Imperial Barber Products Classic Pomade. Obie mogę z czystym sercem polecić. Druga z pomad zapewnia najlepszy "hold" ze wszystkich specyfików jakie używałem. Uppercut trzyma trochę gorzej (ale wciąż w pełni satysfakcjonująco), ale nadrabia genialnym zapachem. Obie nie obciążają zbyt mocno włosów i bardzo łatwo się zmywają. Po tych doświadczeniach nie mam zamiaru wracać do niczego co można kupić w Rossmanie, po prostu nie ma porównania. Planuję jeszcze przetestować American Crew Pomade - ktoś ma jakieś doświadczenia?

Opublikowano

@blekit.Używałem różnych pomad: Uppercut, Baxter of California, Bluebeards revenge i miałem zamiar wypróbować American Crew, jednak przez pomyłkę zamówiłem American Crew Forming Cream i od tej pory używam tylko tego produktu. Nic lepiej nie trzyma mojej fryzury (dł włosów ok 10 cm), krem nadaje lekki połysk i pogrubia, nie zlepia i nie obciaża włosów, nie powoduje że są sztywne jak po pomadzie, bardzo łatwo się zmywa i starcza naprawdę na długo.