Paul Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Witryna salonu fryzjerskiego..pech..zamkniety był.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 piekny zestaw.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Świetny salon, jeśli kiedyś zagna mnie do Londynu to na pewno tak odwiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 @Kynio salon z Yorku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 @Kynio salon z Yorku.. Oj, faktycznie, moja wina, pisałeś o tym wcześniej. Tak czy inaczej, produkty typowo angielskie. Trzeba będzie w końcu wypróbować Trumpera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Wie ktoś, gdzie mogę w Warszawie, najlepiej w jakimś CH, dostać mydło do golenia w tyglu? W jakiejś w miarę przystępnej cenie na prezent. Albo cały zestaw, jak pokazany powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Takie zestawy, jak i mydła do golenia i miseczki do nich, bywają w sklepie ze szczotkami na Poznańskiej (omawianym w Przewodniku Miejskim). W centrach handlowych w Warszawie takich rzeczy raczej nie ma, choć jakiś zestaw tego typu mignął mi kiedyś w sklepie "Prezenty dla mężczyzn" w Złotych Tarasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Takie zestawy, jak i mydła do golenia i miseczki do nich, bywają w sklepie ze szczotkami na Poznańskiej (omawianym w Przewodniku Miejskim). W centrach handlowych w Warszawie takich rzeczy raczej nie ma, choć jakiś zestaw tego typu mignął mi kiedyś w sklepie "Prezenty dla mężczyzn" w Złotych Tarasach.Rzeczywiście, na Poznańskiej są w stałej ofercie bodajże 3 lub 4 takie zestawy. Najtańszy już od 300-350 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 dla zainteresowanych http://www.theenglishshavingcompany.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 W międzyczasie, jak to się ostatnio mawia u nas na forum, nabyłem drogą kupna pędzel i mydło firmy Muhle. Sam pędzel z czystym sumieniem mogę polecić. W porównaniu do poprzedniego (zwykły pędzel z drogerii) od razu czuć różnicę. I to dosłownie, bo przy pierwszym kontakcie z wodą włosie pachnie niemiłosiernie A tak na poważnie, to naprawdę czuć różnicę. Jest dużo delikatniejsze i w inny sposób absorbuje wodę. Samo mydło też całkiem fajne. Jakąś lepszą opinię będę mógł wydać jak troszkę więcej poużywam, póki co tylko kilka razy. Pachnie bardzo fajnie, to pewne. Wydaje się też lepiej nawilżać skórę podczas golenia, niż zwykłe żele. Chciałem w sumie wypróbować krem, ale tak gdzie kupowałem, akurat go nie było. W pobliskim Douglasie też niet, więc wziąłem mydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 4 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2011 Chodzi o ten "zwierzęcy" zapach? Jeśli tak to tym się nie martw, po kilku użyciach nic już nie czuć. Kupiłeś mydło o jakimś konkretnym zapachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 4 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2011 Tak, chodzi o ten zapach "przemoczonego sierściucha" - przed pierwszym użyciem dwa razy pomoczyłem w wodzie i jest dużo lepiej. Sam pierwszy kontakt pędzla z wodą był jednak niesamowity, bo pachniało tym potem naprawdę mocno. Kupiłem to z rokitnikiem, ale jest aromatyzowane cytrusami. Bardzo fajnie pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Pędzel za jakiś czas zwietrzeje - jeszcze zatęsknisz za sierściuchowym zapachem. Krem - nie wiem, czy w ogóle w Polsce da się kupić. Chyba, że też bywa na Poznańskiej. Ja kupowałem w angielskim amazonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Zobacz tutaj: http://www.sklep.lulua.pl/DLA-NIEGO/golenie/golenie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Krem - nie wiem, czy w ogóle w Polsce da się kupić. Chyba, że też bywa na Poznańskiej. Ja kupowałem w angielskim amazonie. Jeśli chodzi o kremy marki Muhle, to da się je kupić w Polsce. Jest kilka sklepów internetowych, bywają też czasem w Douglasie. Różnie z dostępnością, ale ogólnie rzecz biorąc da radę. EDIT: o, Kolega Kynio nawet podał jeden adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 A ja właśnie odkurzyłem starą maszynkę Gillette (jak na zdjęciu) z regulacją ostrza w 9 pozycjach. Ma prawdopodobnie ponad 30 lat. Pierwsze golenie zaryzykowałem z jakimiś Indyjskimi żyletkami. Nie polecam. Za to z Wilkinsonem idzie jak po maśle. Czy ktoś na forum wie co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Całkowicie nie potrafię się golić taką maszynką jaką pokazałeś, zawsze chodzę pocięty na twarzy jak psychopata. Co ciekawe brzytwą idzie mi całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Witajcie, Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. Tematem golenia interesuję się od kilku dni... przekonują mnie opinie innych nt. tradycyjnego golenia. Niestety pojawia się problem. Mam więc takie oto pytanie do Was, czy wiecie, gdzie w Poznaniu można dostać klasyczne maszynki do golenia, pędzle i inne przybory? Szukałem w popularnych drogeriach, niestety nie udało mi się nic znaleźć (poza Wilkinsonem Classic z Piotra i Pawła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j@zzband Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Witajcie, Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. Tematem golenia interesuję się od kilku dni... przekonują mnie opinie innych nt. tradycyjnego golenia. Niestety pojawia się problem. Mam więc takie oto pytanie do Was, czy wiecie, gdzie w Poznaniu można dostać klasyczne maszynki do golenia, pędzle i inne przybory? Szukałem w popularnych drogeriach, niestety nie udało mi się nic znaleźć (poza Wilkinsonem Classic z Piotra i Pawła). Chyba lepszy jest jednak zakup w Internecie. Polecam sklep: http://www.razors.pl/ pozdrawiam. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Dzięki. Zakup w Internecie, często bywa tańszy (tym bardziej, że zbliża się dzień darmowej dostawy), jednak zawsze dobrze byłoby zobaczyć towar na żywo, stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j@zzband Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Dzięki. Zakup w Internecie, często bywa tańszy (tym bardziej, że zbliża się dzień darmowej dostawy), jednak zawsze dobrze byłoby zobaczyć towar na żywo, stąd moje pytanie Obawiam się, że tego typu towary na żywo w Polsce trudno uświadczyć, Mnie się nie udało. Kupowałem w ciemno w Internecie. I jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 psu, a próbowałeś w sieciówkach z droższymi markami, typu Sephora czy Douglas? W tej pierwszej na pewno miewają mydła do golenia itp. oldskulowe środki. Może mają do nich też hardware? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Otóż tak, lepsze jakościowo produkty (jedynie pędzle!) znalazłem w sklepach Douglas. Znalazłem tam pędzle marki Muhle oraz HJM. Obie firmy pochodzą z Niemiec, i co ciekawe mają takie same opakowania. Ciekawostką również jest to, że pędzle podobne w wyglądzie, o identycznych opakowaniach znalazłem w Piotrze i Pawle. Są one tańsze, nadruk firmy jest jednak inny. Ostatnią już ciekawostką jest to, iż ceny w sklepie Douglas wydają się niższe niż na facetaria.pl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Otóż tak, lepsze jakościowo produkty (jedynie pędzle!) znalazłem w sklepach Douglas. Znalazłem tam pędzle marki Muhle oraz HJM. Obie firmy pochodzą z Niemiec, i co ciekawe mają takie same opakowania. Ciekawostką również jest to, że pędzle podobne w wyglądzie, o identycznych opakowaniach znalazłem w Piotrze i Pawle. Są one tańsze, nadruk firmy jest jednak inny. Ostatnią już ciekawostką jest to, iż ceny w sklepie Douglas wydają się niższe niż na facetaria.pl... Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale w Krakowie pędzle Muhle można dostać w perfumiarni Lulua na Kazimierzu, swoją drogą polecam. Maszynek i brzytew w sklepach stacjonarnych do tej pory nie uświadczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Otóż tak, lepsze jakościowo produkty (jedynie pędzle!) znalazłem w sklepach Douglas. Znalazłem tam pędzle marki Muhle oraz HJM. Obie firmy pochodzą z Niemiec, i co ciekawe mają takie same opakowania. Ciekawostką również jest to, że pędzle podobne w wyglądzie, o identycznych opakowaniach znalazłem w Piotrze i Pawle. Są one tańsze, nadruk firmy jest jednak inny. Ostatnią już ciekawostką jest to, iż ceny w sklepie Douglas wydają się niższe niż na facetaria.pl... Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale w Krakowie pędzle Muhle można dostać w perfumiarni Lulua na Kazimierzu, swoją drogą polecam. Maszynek i brzytew w sklepach stacjonarnych do tej pory nie uświadczyłem. Ja też nie wiem, z jakiego miasta jest kol. psu, ale szukał w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi