tomek Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Warto zainwestować w większą liczbę koszul lepszej jakości, które nie niszczą się po paru praniach, a w przypadku braku czasu na pranie i prasowanie polecam korzystanie z usług pralni. Sam się do pralni przekonałem tym, że nie dość, że oszczędzają czas, to potrafią lepiej wyprać i wyprasować (pod warunkiem oczywiście, że się znajdzie solidną pralnię z perfekcjonistycznym podejściem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 18 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Na mojej skórze dzisiaj gości próbka Parfum d'Empire Ambre Russe. Zapach jest bardzo piękny, elegancki. Jak przystało na dom perfumeryjny Parfum d'Empire kompozycja jest bardzo złożona. Na samym początku dostajemy w nos alkoholowymi akcentami, ale są one przepiękne, nie jak w wielu perfumach, gdzie po psiknięciu po prostu czuć alkohol. Tutaj grają w jednej drużynie szampan i rum/wódka. Potem dochodzą mocniejsze akcenty - skóra, kadziło oraz miód i wanilia. Gdzieś w tle przebija się mocna herbata oraz cynamon. Całość nie do opisania, po prostu magiczna. Dość słodki zapach, ale według mnie w granicach pozwalających używać na co dzień. Zdecydowanie nie na temperatury powyżej 20 stopni. Będę miał problem na jesień z wyborem między zapachami Parfum d'Empire a Serge Lutens, bo są po prostu niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Drodzy (par excellence) koledzy! Pragnę gorąco podziękować za ten temat (i moja karta też). Hermes Terre jest niesamowity! Podpisano były użytkownik Hugo Bossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldboy63 Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 "nie mam czasu prać codziennie koszuli bo byłoby to głupotą i niszczyło samą koszule. Nie pozostaje nic innego jak wietrzenie koszuli lub używanie perfum" - napisał Kolega ...ale jaja - że się tak kolokwialnie i mało bespoke wyrażę co do zapachów; polecam; Donna Karan /ale nie DKNY - bo to słabsza linia/ - Fuel for Men. Problem - w Europie dostępne tylko u Harrodsa, bez możlliwości wysylki, ale za to dość tanio /ok 60 GBP/, Na wieczór - powszechnie dostępny, ale o walorach pachnidła niszowego - Gucci pour homme. no i mydło /wtedy nie trzeba się tak intensywnie wietrzyć, a i na pachnidle zaoszczędzimy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 "nie mam czasu prać codziennie koszuli bo byłoby to głupotą i niszczyło samą koszule. Nie pozostaje nic innego jak wietrzenie koszuli lub używanie perfum" - napisał Kolega ...ale jaja - że się tak kolokwialnie i mało bespoke wyrażę co do zapachów; polecam; Donna Karan /ale nie DKNY - bo to słabsza linia/ - Fuel for Men. Problem - w Europie dostępne tylko u Harrodsa, bez możlliwości wysylki, ale za to dość tanio /ok 60 GBP/, Na wieczór - powszechnie dostępny, ale o walorach pachnidła niszowego - Gucci pour homme. no i mydło /wtedy nie trzeba się tak intensywnie wietrzyć, a i na pachnidle zaoszczędzimy/ jakie jaja i jakie mydło ? Mógłbyś doprecyzować swoją wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Hermes Terre jest niesamowity! Niestety, nie na każdej skórze. Ze mną to było tak. Zakup Terre d'Hermes pod wpływem impulsu (pierwsze wrażenie) bez przynajmniej kilkugodzinnego noszenia na ciele (zakup lotniskowy) - błąd. Zakup 100ml EdT - duży(!) błąd. Konsekwencje błędu nr 1. Zapach, jakkolwiek może uwieść "od pierwszego niucha", jest porażająco (i przerażająco dla mojego niewprawnego nosa) prosty (żeby nie użyć innego słowa), rozwija się liniowo od mieszanki cytrusów do czegoś, co miało(?) uchodzić za zapach ziemi, a (na mnie przynajmniej) kończyło się zapachem zaplecza apteki. Na szczęście Ellena postawił, świadomie czy też nie, na minimalizm na każdym polu, także pod względem trwałości. Konsekwencje błędu nr 2. Terre chyba źle znosi upływ czasu - po ok. trzyletnim staniu w szafce i raczej rzadkim (z wymienionych wyżej względów) używaniu kompozycja stała się jeszcze bardziej nieznośna i zaczęła powodować miejscowe uczulenie(!) - skończyła jako drogi dezodorant do pomieszczeń stosowany przed dłuższymi wyjazdami... Mi brakuje w Terre d'Hermes wielu cech. Daleko im do przytłaczającej potęgi i trwałości zapachów Creeda, do złożoności choćby zwykłego Burberry London, czy też (po co szukać daleko - ten sam dom, cytrusowa nuta głowy lecz inny perfumiarz) unisexowego Concentre d'Orange Verte. Ogólnie zatem - co kto lubi. Zapachu nie odradzam, na skórze o innych cechach (lub dla innego nosa) może być świetny. Ja mam nauczkę (niestety, mało opłacalną finansowo): pierwsza buteleczka nowego zapachu - najwyżej trzydziestka. Ostatnio, testując i dając sobie odpocząć od wytrawnych zapachów, noszę YSL M7 Fresh, wspomniany wieczorno-zimowy Gucci Pour Homme i kompletnie niezobowiązujący, szepcząco-biurowo-mydlany D2 He Wood w wersji podstawowej. PS Czy ktoś może ma sprawdzone źródło próbek perfum? Chodzi mi konkretnie o Tabac Blond Carona. Nawiasem mówiąc perfumy o bardzo interesującej historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldboy63 Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 precyzuję... wyobraziłem sobie jak Kolega po dniu pracy zdejmuje koszulę i w trosce o jej "niezniszczenie", a także z powodu "braku czasu" - wystawia ją na balkon, taras, do ogrodu /w zależności od rodzaju posiadanej nieruchomości/. Koszulka się wietrzy i nabiera świeżej bryzy... Potem pozostaje już tylko wdziać garniak bespoke i ponownie zadawać szyku na salonach /może nawet stołecznych:)/. Ee tam - tak mi się śmiesznie pomyślało - bespoke - po prostu . Casual o zapachach pomyślałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 No pieknie,mydło góra..a tak poważnie z Hermesa to uwielbiam Rocabar juz od 5 lat,mało spotykany na innych.Zima Terre słuzy mi również..natomiast latem Boucheron pour Homme -klasyka.Oc mysle ze dojrzałem juz do Eau Savage Extreme,otatnio mnie nurtuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Mi Terre d'Hermes 'podjezdza' zdecydowanie kadzidlem, zapach mocny, zbyt mocny jak dla mnie. Po kilku minutach przygasa i jest znosniejszy, ale nie tego spodziewalem sie po owocowym zapachu, chociaz to pewnie wina Clinique Happy, do ktorego przywyklem. Wczoraj probowalem Chanel Pour Homme - zabija slodycza;) dosc przyjemny, ale dopiero po godzinie od uzycia, zupelnie nie na lato wedlug mnie, dostalbym chyba mdlosci w upale. Pozostajac w kregu nieniszowcow, probowal ktos Z by Zegna? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Kiedys spróbowałem ale to były lata temu i gusta inne,jakoś mi nie podszedł..moze dzis odczucia byłyby inne..natomiast bardzo na tak jest Essenza di Zegna,sam mam na wykonczeniu Intenso i jestem mile zaskoczony ,zapach na poczatku intensywny i mocny po chwili łagodnieje ,trzyma sie skóry ..nie ma tzw.ogona , na wiosne polecam..kiedys miałem Vetiver od Guerlaina na lato i pewnie teraz tez go kupie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2011 czy ktoś używa Frapin 1697? testuję próbkę z Missala. Zacny zapach i bardzo trwały - na mnie kilkanaście godzin. Skład dość złożony, a łatwo wyczuwalne są róża, wanilia i rum .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldboy63 Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Frapin... bardzo głęboka i fajna nisza. Dla mnie za slodki. Lubię Cuir /dawniej Cuir de Russie/ - LT Piver. Oczywiście we Francji taniej niż w Missali /ale maja chyba monopol u nas/ z rzeczy prostych trwałych i wyrazistych polecic mogę Carolinę Herrera for Men /na rynku już tylko w necie, Sephora i Douglas wycofały a niszowe nie sprzedają marki/. Zawsze - zielone Polo RL. no...wiele jest ciekawych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Jaki to Serge Lutens dokładnie, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Ja polecam Floris 89, ulubiony zapach Ian'a Fleminga, którego z oczywistych względów używał słynny agent Jej Królewskiej Mości. No89. powstał w 1955 roku a jego nazwa pochodzi od adresu butiku Floris: 89, Jermyn Street. Niezwykle popularny, No 89 jest odzwierciedleniem elegancji dżentelmenów z czasów arystokratycznej dzielnicy St James’s. Nuty głowy: Bergamotka, Pomarańcza, Geranium, Gałka Muszkatołowa, Przyprawy Korzenne Nuty serca: Jaśmin, Kwiaty Pomarańczy, Róża Nuty głębi: Drzewo Cedrowe, Drzewo Sandałowe, Wetyweria, Mech Dębowy, Piżmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Mój ulubiony temat spadł daleko w czeluści forum... nie może tak być Amouage Jubilation Men Wystarczy przeczytać co te perfumy w sobie mają, żeby się zachwycić - w nucie głowy między innymi pomarańcza, czarna porzeczka i kolendra. Nuty serca - miód, liść laurowy, cynamon, orchidea, goździki. Nuty bazy - paczula, opoponaks, mirra, drzewo cedrowe, piżmo, mech, ambra. Jednym słowem bogactwo. Ale to co czuć to naprawdę wspaniała kombinacja tych wszystkich składników. Zapach bardzo elegancki, ale im dłużej się z nim oswajam tym bardziej mam wrażenie, że jest w nim coś z zapachów fougere. Przynajmniej na mojej skórze. Niby typowy zapach na jesienne i zimowe dni, ale jakoś u mnie rozwija się w fajny świeży sposób. Moje zachwyty oczywiście traktujcie z przymrużeniem oka, bo jestem ogromnym fanem zapachów Amouage. Po pierwsze bardzo trafiają w mój gust, po drugie na mojej skórze genialnie się utrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem Duro Nasomatto. Jak dla mnie rewolucja po tradycyjnym Aqua di Parma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Jedyne co wąchałem z Nasomatto to Black Afgano i jestem pełen szacunku i uznania dla tego domu perfumeryjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Simon masz cala butelke tego Amouage, czy probke? Jesli to drugie to mozna spytac skad? rzucilem okiem na strone producenta i fakt, maja zestaw 6 probek, ale placic 45euro za 12ml mi sie nie usmiecha (zakladam, ze probki sa 2ml). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Ja jestem cały czas wierny perfumerii Quality Missala www.missala.pl Jeśli chodzi o zestaw 6 próbek, to wydaje mi się, że są to większe pojemności niż 2ml, ale nie jestem pewien. Z drugiej strony zestaw miniaturek, 6x7,5ml kosztuje 755zł Więc bardzo prawdopodobne, że próbki to jakieś 2,5ml-3,5ml. Prawda jest według mnie taka, że w tej cenie płacisz niestety więcej za samo ozdobne opakowanie, niż za perfumy. A że Amouage pozycjonuje się na markę luksusową, to ani im w głowie to zmieniać. Ja sam na początku miałem próbkę. Potem, przy okazji konkursu na stronie Perfumerii Quality Missala, udało mi się dostać wyróżnienie i zgarnąć 30ml właśnie Amouage Jubilation, z czego jestem piekielnie szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Simon masz cala butelke tego Amouage, czy probke? Jesli to drugie to mozna spytac skad? rzucilem okiem na strone producenta i fakt, maja zestaw 6 probek, ale placic 45euro za 12ml mi sie nie usmiecha (zakladam, ze probki sa 2ml). Pozdrawiam, dsc. Na stronie Quality jest informacja dotycząca zamawiania próbek: http://www.missala.pl/zamawianie-probek/ i tej konkretnej: http://www.missala.pl/index.php?id=3&pr ... -edp-100ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Dzieki za info, wychodzi na to, ze w Londynie jest flag store:) trzeba bedzie zawitac w jego progach w ciagu najblizszych kilku tygodni. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 No właśnie Ty możesz w UK korzystać z oferty butików takich firm jak Amouage czy Creed... w Polsce niestety nie można, bo ich nie ma. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2011 czy znacie perfumerię 4man? Obserwuję od kilku dni i widzę, ze mają ciekawe promocje. Ceny normalne też są konkurencyjne .. http://4man.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2011 Witam, Moje TOP10 to, 1. Kipling Parfumus Weil 2.Tempore Uomo - Laura Biagotti 3.Hermes - Terre d'hermes 4.L'instant de Guerlain 5.Gucci pour Homme ( brązowe) 6.Ferragamo pour homme 7. Opium YSL 8. Baldessarini ( klasyczne kolońskie) 9.Angel - Mugler 10. Olejek z Arabii Saudyjskiej ( niestety nie znam nazwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 15 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2011 czy znacie perfumerię 4man? Obserwuję od kilku dni i widzę, ze mają ciekawe promocje. Ceny normalne też są konkurencyjne .. http://4man.pl/ Po pobieżnym przejrzeniu wygląda na dużo droższe miejsce niż np.: http://modnezapachy.pl/ (czasami różnica cen jest aż zastanawiająca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi