sirscruffy Napisano 25 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2018 On 7/3/2018 at 11:07 AM, Krzysiek_W said: będę powtarzał jak mantrę - wymyślacie perfumy, a tu super budżetowe i bardzo ładny zapach jest Aspen Coty Spróbuj Rasari Egra. Budżetowe, ale klasę wyżej w tej samej niszy, co Aspen Coty (chociaż bliżej mu do GIT Creeda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 On 11/15/2016 at 10:37 PM, tordal said: Na to właśnie liczę A tak na poważnie, to uwielbiam zapachy z jakimś pierwiastkiem dymu czy też spalenizny (Black Tourmaline od Durbano, Bois d'Ascese od Naomi Goodsir, Fumidus właśnie czy generalnie zapachy do BeauFort London z Vi et Armis na czele). A City on Fire ma podobnież akord spalonej zapałki, więc jestem ciekaw do jakiego stopnia siarka będzie dominować w tej mieszance Dla miłośników hardkoru polecam jedną z perełek Lului - Bass od Ephemery (zapach spalonego odkurzacza) Dotarlem wlasnie do Twojego posta i kupuje probki. Bardzo ciekawe niszowe perfumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 Wrzucam tu bo może akurat ktoś potrzebuje uzupełnić zapachy. Na smyk.com spora wyprzedaż, jakiś Benetton z 90% rabatem (nie znam zapachu), albo np. ciekawy zegna za 1/4 ceny https://www.smyk.com/ermenegildo-zegna-zegna-uomo-woda-toaletowa-50ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 10 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Wrzucam tu bo może akurat ktoś potrzebuje uzupełnić zapachy. Na smyk.com spora wyprzedaż, jakiś Benetton z 90% rabatem (nie znam zapachu), albo np. ciekawy zegna za 1/4 ceny Jest sporo ciekawych promocji (np. Bulgari Aqua Atlantique dla milosnikow Diora Sauvage), ale uwazajcie na lepsze marki. Widze, ze np. Terre d'Hermes zostaly przecenione z wzietych z kosmosu 580zl na calkiem niepromocyjne 280zl. Odnosnie Zegna Uomo, mialem nieprzyjemnosc przebrnac przez 100ml osobiscie - kiepska trwalosc, sztuczna nuta fiolka, nic ciekawego 😕 Za to bardzo ciekawe zapachy Lalique widze w swietnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 36 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Za to bardzo ciekawe zapachy Lalique widze w swietnych cenach. Cena świetna, ale większość sklepów ma obecnie podobną i niższą, pod tym względem ten sklep nie ma cen konkurencyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Tak w temacie tanich perfum drobny tip Zwracajcie uwagę na dynamiczne ustawianie cen. Dla przykładu iperfumy organiczne wyszukanie na ich stronie: https://www.iperfumy.pl/dior/dior-homme2014-perfumy-dla-mczyzn/ z porównywarki cen te same iperfumy: https://www.iperfumy.pl/dior/dior-homme2014-perfumy-dla-mczyzn/p-487359/?utm_medium=srovnavac&utm_source=ceneo&utm_content=CHDHPFM_APAR10 503,50 vs 471 zł. A to i tak tylko marne 30 zł. Nawet ponad 100 da się trafić;) EDIT: Tak wiem, że gdzie indziej jest jeszcze taniej:) Akurat miałem "pod ręką" ten przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Wasz zapach pod krawat/koszulę na zimowe miesiące to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Dzień, wieczór? Biuro, spotkanie? Uniwersalny? Z racji tego, że uwielbiam nuty cytrusowe w każdym połączeniu aktualnie do biura używam Lalique Equus EDP. Na wieczorne wyjścia Chanel Egoiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 10 minut temu, Cineos napisał: Dzień, wieczór? Biuro, spotkanie? Uniwersalny? Twój wybór, ciekawią mnie wszystkie opcje 10 minut temu, Cineos napisał: Lalique Equus EDP. O Panie, jeden z najlepszych zapachów jakie miałem, choć u mnie to raczej wiosna/lato. U mnie pod koszulę zarezerwowany jest Acqua di Parma Oud i na wieczór lub na święta itp. Dior Homme Intense. Jeśli lubisz Egoiste, to spodoba Ci się Creed Royal Oud, tylko flaszka kosztuje tyle co niezłe buty ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Wasz zapach pod krawat/koszulę na zimowe miesiące to ? proponuję jednak używać go na skórę gdzie będzie zapach "pracował" - wypuszczenie chmury pod koszulę nie ma zbytnio sensu. No chyba że będziesz się zaraz rozbierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Teraz, Krzysiek_W napisał: proponuję jednak używać go na skórę gdzie będzie zapach "pracował" - wypuszczenie chmury pod koszulę nie ma zbytnio sensu. No chyba że będziesz się zaraz rozbierał Użyłem skrótu myślowego: "pod koszulę" = do elegantszych ubrań/okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 U mnie "pod krawat/koszulę" na dzień jest to Chanel Platinum Egoiste. Na wieczór Dior Homme Parfum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Back Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 13 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Wasz zapach pod krawat/koszulę na zimowe miesiące to ? Parę pierwszych, które przychodzi mi do głowy (bo w praktyce to i tak zależy, na co mam akurat ochotę) Valentino Uomo Intense, Tom Ford Noir Extreme, Dior Ambre Nuit. Mniej zimowo Prada L'homme i Amouage Reflection Man. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Red Vetyver Montale Hermes Terre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 7 godzin temu, kichanadeta napisał: Red Vetyver Montale Hermes Terre Czytałem, że ten pierwszy to bardzo bliskie odwzorowanie tego drugiego, też tak uważasz ? Tak w ogóle Terre do elegantszych ubrań super wybór, tylko nowe wersje to już nie ta moc co kiedyś. Próbowałeś wersję Pure Parfum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Są bardzo podobne, ale nie takie same. Terre jest 'grzeczniejszy', bardziej wygładzony. Do garnituru mam głównie Platinum Egoiste i Tom Ford Oud Wood. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Obecnie do garnituru w zasadzie wszystko co mam mi pasuje (na czele Atkinson's Big Bad Cedar, AdP Colonia Quercia, Serge Lutens Serge Nior i 'szpilki', w cieplejsze dni Zegna Mediterrean Neroli i TF Noir). Bez garnituru też się sprawdzają, w czasie wolnym lubię używać Atelier Cologne Orange Sanguine i z niebieskiej serii Acqua di Parma przede wszystkim Ginepro di Sardegna. Pierwszy w lecie jest idealny, w zimie przypomina o lecie i ładnie pasuje do zjadanych pomarańczy Ostatnio unikam Terre, coś mi wadzić zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Dior Homme Cologne - zapach świeżości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 4 minuty temu, Krzysiek_W napisał: Dior Homme Cologne - zapach świeżości Używasz go w zimie ? Na mnie w lecie był całkowicie nietrwały. Dla mnie zapach świeżości to Mugler Cologne - zielone, sterylne mydełko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 3 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: Używasz go w zimie ? Na mnie w lecie był całkowicie nietrwały. Dla mnie zapach świeżości to Mugler Cologne - zielone, sterylne mydełko Zamiennie z kilkoma innymi, ale bardzo go lubię i leci cały rok. W podobnym tonie, lecz bardzo budżetowy Aspen również jest atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Podobny klimat ma Lancome miracle l'aquatonic, ale mugler cologne używam od ponad 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 13 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Czytałem, że ten pierwszy to bardzo bliskie odwzorowanie tego drugiego, też tak uważasz ? Tak w ogóle Terre do elegantszych ubrań super wybór, tylko nowe wersje to już nie ta moc co kiedyś. Próbowałeś wersję Pure Parfum ? Właśnie ten Montale to taki Terre z lepszymi parametrami. Bo Terre jest coraz "słabszy" niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Mugler Cologne czy Dior Homme Cologne to typowe letniaczki. To jakby założyć lniane spodnie i loafersy w styczniu. Aha- i do tego rękawiczki koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 2 godziny temu, n0claf napisał: Właśnie ten Montale to taki Terre z lepszymi parametrami. Bo Terre jest coraz "słabszy" niestety. W 100% się zgadzam. Montale jest poza wszystkim również w mojej ocenie bardziej ciekawe. Jednakże nuty są bardzo podobne w przypadku obu zapachów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Ciekawe piszecie o tym Montale, może warto nim Hermesa zastąpić. Jesli ktoś lubi zapachy "skórzane" to fajny jest Montale Aoud Cuir d'Arabie.Świetny jest Creed Green Irish Tweed, a i nazwa do forum pasuje Sent from my SM-A510F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi