Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
On 7/3/2018 at 11:07 AM, Krzysiek_W said:

będę powtarzał jak mantrę - wymyślacie perfumy, a tu super budżetowe i bardzo ładny zapach jest Aspen Coty :)

Spróbuj Rasari Egra. Budżetowe, ale klasę wyżej w tej samej niszy, co Aspen Coty (chociaż bliżej mu do GIT Creeda).

Opublikowano
On 11/15/2016 at 10:37 PM, tordal said:

Na to właśnie liczę :) A tak na poważnie, to uwielbiam zapachy z jakimś pierwiastkiem dymu czy też spalenizny (Black Tourmaline od Durbano, Bois d'Ascese od Naomi Goodsir, Fumidus właśnie czy generalnie zapachy do BeauFort London z Vi et Armis na czele). A City on Fire ma podobnież akord spalonej zapałki, więc jestem ciekaw do jakiego stopnia siarka będzie dominować w tej mieszance :)

Dla miłośników hardkoru polecam jedną z perełek Lului - Bass od Ephemery (zapach spalonego odkurzacza) :D

Dotarlem wlasnie do Twojego posta i kupuje probki. Bardzo ciekawe niszowe perfumy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
10 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Wrzucam tu bo może akurat ktoś potrzebuje uzupełnić zapachy. Na smyk.com spora wyprzedaż, jakiś Benetton z 90% rabatem (nie znam zapachu), albo np. ciekawy zegna za 1/4 ceny

Jest sporo ciekawych promocji (np. Bulgari Aqua Atlantique dla milosnikow Diora Sauvage), ale uwazajcie na lepsze marki. Widze, ze np. Terre d'Hermes zostaly przecenione z wzietych z kosmosu 580zl na calkiem niepromocyjne 280zl.

Odnosnie Zegna Uomo, mialem nieprzyjemnosc przebrnac przez 100ml osobiscie - kiepska trwalosc, sztuczna nuta fiolka, nic ciekawego ? Za to bardzo ciekawe zapachy Lalique widze w swietnych cenach.

Opublikowano
36 minut temu, Żorż Ponimirski napisał:

Za to bardzo ciekawe zapachy Lalique widze w swietnych cenach.

Cena świetna, ale większość sklepów ma obecnie podobną i niższą, pod tym względem ten sklep nie ma cen konkurencyjnych.

Opublikowano

Tak w temacie tanich perfum drobny tip;) Zwracajcie uwagę na dynamiczne ustawianie cen. Dla przykładu iperfumy organiczne wyszukanie na ich stronie:

https://www.iperfumy.pl/dior/dior-homme2014-perfumy-dla-mczyzn/

z porównywarki cen te same iperfumy:

https://www.iperfumy.pl/dior/dior-homme2014-perfumy-dla-mczyzn/p-487359/?utm_medium=srovnavac&utm_source=ceneo&utm_content=CHDHPFM_APAR10

503,50 vs 471 zł. A to i tak tylko marne 30 zł. Nawet ponad 100 da się trafić;)

EDIT: Tak wiem, że gdzie indziej jest jeszcze taniej:) Akurat miałem "pod ręką" ten przykład.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień, wieczór? Biuro, spotkanie? Uniwersalny?

Z racji tego, że uwielbiam nuty cytrusowe w każdym połączeniu aktualnie do biura używam Lalique Equus EDP.

Na wieczorne wyjścia Chanel Egoiste.

Opublikowano
10 minut temu, Cineos napisał:

Dzień, wieczór? Biuro, spotkanie? Uniwersalny?

Twój wybór, ciekawią mnie wszystkie opcje

10 minut temu, Cineos napisał:

Lalique Equus EDP.

O Panie, jeden z najlepszych zapachów jakie miałem, choć u mnie to raczej wiosna/lato.

U mnie pod koszulę zarezerwowany jest Acqua di Parma Oud i na wieczór lub na święta itp. Dior Homme Intense.

Jeśli lubisz Egoiste, to spodoba Ci się Creed Royal Oud, tylko flaszka kosztuje tyle co niezłe buty ;(

Opublikowano
Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał:

Wasz zapach pod krawat/koszulę na zimowe miesiące to ?

proponuję jednak używać go na skórę gdzie będzie zapach "pracował" - wypuszczenie chmury pod koszulę nie ma zbytnio sensu. No chyba że będziesz się zaraz rozbierał ;)

Opublikowano
13 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał:

Wasz zapach pod krawat/koszulę na zimowe miesiące to ?

Parę pierwszych, które przychodzi mi do głowy (bo w praktyce to i tak zależy, na co mam akurat ochotę) Valentino Uomo Intense, Tom Ford Noir Extreme, Dior Ambre Nuit. Mniej zimowo Prada L'homme i Amouage Reflection Man.

Opublikowano
7 godzin temu, kichanadeta napisał:

Red Vetyver Montale

Hermes Terre

Czytałem, że ten pierwszy to bardzo bliskie odwzorowanie tego drugiego, też tak uważasz ?

Tak w ogóle Terre do elegantszych ubrań super wybór, tylko nowe wersje to już nie ta moc co kiedyś. Próbowałeś wersję Pure Parfum ?

Opublikowano

Obecnie do garnituru w zasadzie wszystko co mam mi pasuje (na czele Atkinson's Big Bad Cedar, AdP Colonia Quercia, Serge Lutens Serge Nior i 'szpilki', w cieplejsze dni Zegna Mediterrean Neroli i TF Noir). Bez garnituru też się sprawdzają, w czasie wolnym lubię używać Atelier Cologne Orange Sanguine i z niebieskiej serii Acqua di Parma przede wszystkim Ginepro di Sardegna. Pierwszy w lecie jest idealny, w zimie przypomina o lecie i ładnie pasuje do zjadanych pomarańczy ;) Ostatnio unikam Terre, coś mi wadzić zaczął.

Opublikowano
3 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał:

Używasz go w zimie ? Na mnie w lecie był całkowicie nietrwały. Dla mnie zapach świeżości to Mugler Cologne - zielone, sterylne mydełko ;)

Zamiennie z kilkoma innymi, ale bardzo go lubię i leci cały rok. W podobnym tonie, lecz bardzo budżetowy Aspen również jest atrakcyjny.

Opublikowano
13 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał:

Czytałem, że ten pierwszy to bardzo bliskie odwzorowanie tego drugiego, też tak uważasz ?

Tak w ogóle Terre do elegantszych ubrań super wybór, tylko nowe wersje to już nie ta moc co kiedyś. Próbowałeś wersję Pure Parfum ?

Właśnie ten Montale to taki Terre z lepszymi parametrami. Bo Terre jest coraz "słabszy" niestety.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, n0claf napisał:

Właśnie ten Montale to taki Terre z lepszymi parametrami. Bo Terre jest coraz "słabszy" niestety.

W 100% się zgadzam. Montale jest poza wszystkim również w mojej ocenie bardziej ciekawe. Jednakże nuty są bardzo podobne w przypadku obu zapachów.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ciekawe piszecie o tym Montale, może warto nim Hermesa zastąpić. Jesli ktoś lubi zapachy "skórzane" to fajny jest Montale Aoud Cuir d'Arabie.
Świetny jest Creed Green Irish Tweed, a i nazwa do forum pasuje ;)

Sent from my SM-A510F using Tapatalk