pol606 Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Wklejalem ze strony Q, w domku poprawie. Te zapachy są jakoś bardzo wybitnie skórzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Clive Christian X nie próbowałem, ale jest on z rodziny zapachowej szyprowo-skórzanej więc zakładam, że może być skóry więcej niż mniej. Co do Roja Fetish - skóra nie jest aż tak wyczuwalna jak np. w Boadicea Complex czy nawet w Knize Ten. Tyle wiem na pewno.Jako że nie mam odpowiednich umiejętności rozbijania i rozróżniania nut zapachowych a potem przelewania tego na papier, powiem tylko, że spróbowawszy Roja Fetish (nie wiedząc wcześniej że zawiera nuty skórzane) oraz Roja Scandal, bardziej spodobała mi się kompozycja Fetish. Wyczuwałem w niej coś na kształt skóry, ale trudno mi było to uchwycić. Komponuje się ona ładnie z innym moją odzwierzęcą faworytą jeśli chodzi o nuty zapachowe - kastoreum. Nie sądzę, by ta skóra Ci się narzucała. Generalnie połączenie mchu, skóry, kastoreum i piżma (w Knize Ten też występuje) nie może się nie podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Tak z ciekawości, gdzie wyszukujecie i próbujecie takie niszowe zapachy? Ja nawet jak wpiszę w google zapachy zaproponowane ostatnio w tym wątku to ciężko znaleźć sklep internetowy który ma je w ofercie, o stacjonarnych sklepach nawet nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 http://www.perfumeriaquality.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 http://www.galilu.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 29 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2014 Post reklamowy, ale przyjemnie się czyta: Zapachowa garderoba według Francis Kurkdjian http://blog.missala.pl/ciekawostki/the-nose-the-scent-and-the-wardrobe/ Kilka razy testowałem perfumy tej marki i zawsze mi się podobały, ale zawsze przgrywały z konkurencją i na półkę trafiał inny flakonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Ostatnio wkręciłem się zapachowo w wetiwer i postanowiłem powrócić do perfum, których używałem parę lat temu- french lover frederic malle. Na chłodniejsze dni mam inny jego zapach- musc ravageur. Z wetiwerowych konstrukcji polecam też l'occitane i creeda. Wetiwer toma forda i guerlaina mnie nie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Zeigna Vetiver, Givenchy Cuir blanc. Z mniej aę Farenheit edt, Channel Egoist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Panowie, w temacie jestem zielony. Na półce m.in. lalique encre noire, Hermes terre, Chanel bleu czy zielony Ralph. Co w ich miejsca z półki ąę byście zaproponowali? Jeżeli szukasz czegoś na jesień - zimę, a tak to wygląda, to ciekawy zapachy ma Olivier Durbano, kolor czarny/brązowy (rożnie nazywany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Jeżeli szukasz czegoś na jesień - zimę, a tak to wygląda, to ciekawy zapachy ma Olivier Durbano, kolor czarny/brązowy (rożnie nazywany). Poniżej link do czarnego Durbano. http://www.perfumeriaquality.pl/produkt/?product=olivier-durbano-black-tourmaline-edp-100ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Może nie tyle ąę ale nie sephorowe Nieczęsto spotykane. Zamów sobie 10 testerów z Q, które zgodnie z opisem wydają Ci się odpowiadać, wybierz ten, który najbardziej spodoba się Twojej kobiecie Są też zestawy próbek - ja tak zaczynałem: http://www.perfumeriaquality.pl/produkt/?product=zestaw-probek-perfumeria-quality-dla-koneserow albo http://www.perfumeriaquality.pl/produkt/?product=zestaw-probek-bestsellery-perfumerii-quality-dla-panow-1 Najlepszą opcją są odwiedziny u kolegi, który ma kilka zapachów i można podegu... potestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Czy próbki w tych zestawach przychodzą w takich samych opakowaniach jak te zamawiane pojedynczo? Chodzi mi głównie o zalecany przez perfumerię czas na zużycie (2-3 tygodnie) próbek: http://www.perfumeriaquality.pl/zamawianie-probek/ Jeżeli dobrze liczę to w sumie wychodzi 13,7 ml, a normalnie zużywam tyle w 3-4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Jeśli chcesz mocny, męski zapach na jesień to polecam Comme des Garcons 2 MAN. Opis dostepny w necie, kupić można na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 9 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Czy próbki w tych zestawach przychodzą w takich samych opakowaniach jak te zamawiane pojedynczo? Chodzi mi głównie o zalecany przez perfumerię czas na zużycie (2-3 tygodnie) próbek: http://www.perfumeriaquality.pl/zamawianie-probek/ Jeżeli dobrze liczę to w sumie wychodzi 13,7 ml, a normalnie zużywam tyle w 3-4 miesiące. Tak, małe plastikowe pojemniczki z atomizerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 10 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2014 Czy próbki w tych zestawach przychodzą w takich samych opakowaniach jak te zamawiane pojedynczo? Chodzi mi głównie o zalecany przez perfumerię czas na zużycie (2-3 tygodnie) próbek: http://www.perfumeriaquality.pl/zamawianie-probek/ Jeżeli dobrze liczę to w sumie wychodzi 13,7 ml, a normalnie zużywam tyle w 3-4 miesiące. Niektóre moje próbki mają już ze 3 lata, i jakoś specjalnie ubytku nie widzę, te 2-3 tygodnie to jest zbyt duża przesada z ich strony, mogą spokojnie po kilka miesięcy leżeć. Nie martw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2014 To tak jak z lekami. Lepiej uprzedzić niż potem płacić odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2014 Dzięki. Chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Mam zaszczyt zaprosić PT Forumowiczów na imprezę ZAPACH LUKSUSU. Impreza odbędzie się we Wrocławiu w ekskluzywnych ramach Hotelu Platinum Palace, ul. Powstańców Śląskich 204, w sobotę, 8 listopada, 18:00. Będę opowiadać (w trochę niekonwencjonalny sposó o socjologii i historii zapachów perfum i trunków z okazji prezentacji książki Adam Granville, "Gentleman. Mam zasady" (Wydawnictwo BOSZ). Opowieść urozmaicona będzie wnikliwym testowaniem perfum i trunków w praktyce. Ta przeznaczona dla VIP-ów impreza odbędzie się pod patronatem Banku Zachodniego WBK (grupa Santander). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Szczerze przyznam, że impreza była bardzo udana - byłem zaskoczony. Wysoki standard hotelu i obsługi, podejrzanie elegancko ubrani goście, oraz wiele atrakcji. Sam wykład był dla mnie troszkę za długi, jednak organizatorom bardzo się podobał - a to najważniejsze. Niestety nie mogliśmy zostać do końca, dziękuję za zaproszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Czyżby sam Granville we własnej osobie zdecydował się poprowadzić imprezę i tym samym się zdekonspirować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Zdekonspirować? https://forum.butwbutonierce.pl/topic/668-gentleman-mam-zasady-adam-granville/?p=39559 dla wciąż ciekawych autora: Dr Nowak-Krogh jest austriackim ekspertem fashionable life, autorem książki „Gentleman. Mam zasady” (Wydawnictwo BOSZ, 2011) napisanej pod pseudonimem literackim „Adam Granville”. W poprzednim życiu zawodowym dr Nowak-Krogh był m.in. szefem informatyki austriackiego oddziału szwajcarskiego koncernu Sulzer, co sprawia, że jest on też dobrze obeznany ze specyfiką procedur i relacji międzyludzkich w korporacjach i dużych instytucjach. Dr. Nowak-Krogh jest autorem szeregu publikacji w czasopismach poświęconych nowoczesnemu stylowi życia („Sukces”, „MaleMEN”). Występował on również w programach telewizyjnych (np. w programie TVN CNBC „Wysoka Półka” prowadzonym przez red. Radosława Wróblewskiego, w programie „Top Class Premium” prowadzonym przez red. Oliviera Janiaka) i brał udział w szeregu spotkań poświęconych stylowi życia (m.in. Hotel Ossa Congress&Spa – impreza dla pracowników PKO BP, Galeria Porczyńskich, klub Czuły Barbarzyńca w Krakowie, Stary Browar w Poznaniu, klub Traffic w Warszawie, VIP Club Bonarka w Krakowie, Pen Show Katowice, Warsztaty Thinktank Society itd.). ze strony www.szkolameskiegostylu.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Że dr Nowak-Korgh jest Granvillem i na odwrót, to od samego początku podejrzewałem, ale nie wiedziałem że jest oficjalna informacja na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Myślę, że prawdziwa biografia p.Nowaka-Korgh byłaby ciekawsza, niż skromna informacja o pracy w Sulzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Mój ostatni nabytek to Lalique Equus EDP, szybka aplikacja na nadgarstku i nie wiem co o nim sądzić, na razie coś mnie w nim denerwuje czego nie potrafię określić. Wcześniej w sezonie jesienno zimowym używałem L'Instant de Guerlain, z nim również początki były trudne. W drodze również Lalique Encre Noire, bardzo mnie kiedyś zaciekawił i stwierdziłem że trzeba go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Lalique Encre Noire - trzeba mieć, to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi