pablocito Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 Bo się nie znam na kopytkach C&J. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Myślę, że wątpię ale z juksem nigdy nie wiadomo. Niczym, poza czasem, nie ryzykujesz Relacjonuj na bieżąco.Z tego co przeglądnąłem www, to wygląda na coś identycznego lub bardzo podobnego do modelu Mawsley. Nie potrafiłem nigdzie znaleźć wzmianki o nim na koniu. Ciekawe, co się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 W dniu 7.11.2020 o 11:35, Tanatos70 napisał: Zależy od kopyta (jak zawsze 🙂). Generalnie jednak podobnie jak u AS. Wszystkie moje AS-y mam w rozm. 8,5. Trickersy również. Z jednym wyjątkiem. W modelu Bourton (4444) w rozm. 8,5 pływałem. Generalnie brałbym swój rozmiar typowy dla AS-ów (tak tez wczoraj zrobiłem). YOOX dziś wysłał, więc pewnie będą koło wtorku/środy i będę mógł napisać coś więcej. edit: Trickers ma często dość zwodnicze kopyta (w modelach country). Z wyglądu obszerne, w rzeczywistości raczej krótkie i z niewielką ilością miejsca nad palcami (np. model Stow) Miałem jedną parę trickersów 43,5 jak normalnie noszę i sprawiały wrażenie jakby były o rozmiar za duże. na szczęście niestety nie ma nic zbliżonego do mojego rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 2 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Miałem jedną parę trickersów 43,5 jak normalnie noszę i sprawiały wrażenie jakby były o rozmiar za duże. Może to było właśnie kopyto 4444, o którym wcześniej wspominałem. Tutaj wygląda na któreś bardziej typowe. Zapewne jakaś linia sprzed paru lat (obecnie nietęgo u nich z kordowanem) dla konkretnego sklepu. To dość częste u Trickersa, np: http://highfashionliving.com/trickers-x-superdenim-boot-collection/ Zresztą wg UPS w piątek dostanę przesyłkę i wszystko się wyjaśni 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 @Tanatos70 obstawiam że będzie to W2298. Ciekaw jestem bardzo co się okaże, i odnośnie skóry, i kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 W dniu 5.11.2020 o 17:19, DeanM napisał: Kilka modeli Berwick poniżej 500zł: https://pl.wildberries.eu/catalog/15413369/detail.aspx?targetUrl=ES 437 zł https://pl.wildberries.eu/catalog/15679892/detail.aspx?targetUrl=ES 424 zł https://pl.wildberries.eu/catalog/15413397/detail.aspx?targetUrl=ES 471 zł https://pl.wildberries.eu/catalog/15413367/detail.aspx?targetUrl=BP 486 zł i jeszcze kilka innych modeli w pojedynczych rozmiarach: https://pl.wildberries.eu/brands/berwick warto wchodzić w konkretny model i zmieniać kolor, rozmiar, ceny się zmieniają. Szkoda, że ceny już nie aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 na AFPOS https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/sale-price-desc?page=1 trochę wyprzedaży i w dość ciekawej cenie są np trzewiki albo debry NPS. jak na yooxie nie pojawią się w moim rozmiarze trickersy to sam się nad nimi zastanawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 16 minut temu, JDC napisał: Szkoda, że ceny już nie aktualne Tam bardzo często zmieniają się ceny, powinny być jeszcze w podobnych cenach w przyszłości. Ja kupiłem wcześniej zamszowe penny loafers za 430zł. Ciekawe też jakie promocje będą na BF. btw. Monki Berwicka które masz mają szeroką piętę?, bo w loafersach jest bardzo szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 W moich monkach Berwick (3637, kopyto 156) pięta jest, subiektywnie, szeroka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 4 godziny temu, bratdominik napisał: @Tanatos70 obstawiam że będzie to W2298. Ciekaw jestem bardzo co się okaże, i odnośnie skóry, i kopyta. Ja się raczej obawiam, że faktycznie może to być wzmiankowany przez Ciebie model Mowsey ze skóry lakierowanej (nie znałem go wcześniej). Kwestia fotografii (Yoox robi specyficzne). No, ale niedługo poznamy odpowiedź 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Ciężko tylko po zdjęciach ocenić, ale sądzę, że się mylisz 🙂 Moim zdaniem to cordovan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Ciężko tylko po zdjęciach ocenić, ale sądzę, że się mylisz Moim zdaniem to cordovan. Mam nadzieję się mylić bo mam na nie ochotę. To może być model Brett, którego zielonych jest w necie galeria i wyglądają podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 Cześć, mam trzewiki Loake o tęgości G, opinają moją stopę dość 'szczelnie'. Teraz poluję na trzewiki Carlos Santos, które mają tęgość F. Czy ktoś wie, czy należy tutaj brać poprawkę na rozmiar? Tzn czy w CS powonieniem zamówić rozmiar ciut większy? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 No chłopaki, niestety: ten konik okazał się mieć plastikową dupkę 😉. Poza tym wszystko byłoby o.k. Skóra bardzo mięsista i gruba (jak w moich Islay) co ukazuje w szczególności język z jednego kawałka skóry. I tylko ta warstwa lukru na wierzchu wszystko zepsuła 😁. W poniedziałek odsyłam. Nie ukrywam, że z żalem. Jednak po odkryciu przez @bratdominikmodelu Mawsley, którego wcześniej nie znałem, tak coś zacząłem podejrzewać. No nic, mówi się trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Buu, też z fot dałbym głowę uciąć że Cordovan, no szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Dzięki@Tanatos70 to byłby strzał gdyby to był koń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Strzelanie do koni to barbarzyństwo 🙄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Strzelanie do koni to barbarzyństwo Niemniej jednak, czyż nie dobija się koni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 9 godzin temu, Tanatos70 napisał: No chłopaki, niestety: ten konik okazał się mieć plastikową dupkę 😉. Takem myślał, dzięki za relację. Juks ma świetne ceny na wyprzedażach ale półdarmo jednak nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 Często mają bałagan i sprzedają niektóre rzeczy za półdarmo co może potwierdzić @dziko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 5 minut temu, eye_lip napisał: Często mają bałagan i sprzedają niektóre rzeczy za półdarmo co może potwierdzić @dziko Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 Szukam skórzanych derby wykonanych z groszkowej skóry. Macie jakieś propozycje jeżeli chodzi o polskie sklepy? Szukałem, ale nic ciekawego nie znalazłem. Mogą być sklepy w UE. Ewentualnie czego szukać? Chodzi o coś takiego jak poniżej, ale najchętniej ciemny brąż/burgund. https://www.sanders-uk.com/shop/product/2033bg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 @maaati Nie podałeś budżetu oraz okoliczności w jakich chciałbyś je używać więc trochę ciężko coś doradzić. Ponieważ sam w najbliższym czasie planuję zakup takowych, więc podzielę się moim typem: C&J Grasmere dark brown scotch grain. Cena wyjściowa raczej nie do końca z kategorii "buty trochę taniej" (w sklepie fulham.es to 530 eur) niemniej czekam co pokaże BF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 5 godzin temu, NieMy napisał: Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Przykład kolegi którego wymieniłem dotyczył wielu takich przypadków, których sam stałem się beneficjentem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 Godzinę temu, eye_lip napisał: Przykład kolegi którego wymieniłem dotyczył wielu takich przypadków, których sam stałem się beneficjentem. @NieMy Oj fakt, zdarzają się spore okazje. Generalnie nie dowiesz się ile dana rzecz kosztowała w sklepie, z którego Yoox ją pozyskał. Bardzo tego pilnują. No, ale czasem się coś gdzieś zawieruszy. Np. dodatki do marynarek często pochowane są po kieszeniach. Ja sobie wszystko zostawiam (taka przypadłość z młodości, wyniesiona z niezamożnego domu mi została :). Marynarek Corneliani i PRL szytych przez Corneliani kupiłem na Yooxie sporo, a odesłałem też kilka. Tak się składa, że ich 50-ka leży na mnie zaskakująco dobrze jak na RTW bez żadnych przreróbek (nawet rękawów nie muszę skracać). W dwóch czy trzech przypadkach znalazłem sklepową metkę w brustaszy bądź innej kieszonce. Tą np. kupiłem za ok. 200 Euro. Cena wyjściowa- 1400 GBP. Trickersy z kordowanu to w sklepie wyjściowo jakieś 700 Euro. 304 E to nie bezcen, tylko co najwyżej świetna okazja 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi