Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey! Poszukują jakiś sztybletów na okres jesienny. Chciałbym aby były najlepiej w kolorze brązowym lub czarny/granat oraz żeby były dobre jakościowo. Będą to moje pierwsze poważniejsze buty. Koszt do ok 500 zł. 

Znalazłem takie dwie pary, co o nich myślicie? Czy ta marka butów jest dobra? 

https://www.eobuwie.com.pl/sztyblety-lloyd-jaser-20-562-32-brandy-midnight.html

https://www.eobuwie.com.pl/sztyblety-lloyd-galvestone-29-579-25-pilot.html

W tych brązowych nie podoba mi się troche ta wstawka na pięcie... 

Bede wdzieczny za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chcesz pierwsze lepsze buty to nie tej marki, którą podałeś i raczej nie ten sklep. Kupno sztybletów w niezłej cenie wcale nie jest takie proste, w Twoim założeniu tym bardziej, pewnie trzeba ze 2 stówki dołożyć.

Opublikowano

@Neule tak z ciekawości, jaki rozmiar?

Co do marek, skup się na Berwick, Cordwainer i Gordon & Bros. Gdzieś z pewnością znajdziesz coś w swoim budżecie, szczególnie z G&B. Tylko trzeba uważać, bo lubią czasami robić potworki.

Na Wildberries były ostatnio sztyblety od Berwick za 590, możesz tam czasami zajrzeć.

Opublikowano

@Krzysiek_W mam te buty z AFPOS. Załączam zdjęcia poglądowo (robione na szybko bo muszę lecieć, a chciałbym pomóc w decyzji). Ja swoje na pewno zostawiam - 125 funtów to jakieś 625 z. W tej cenie nie znajdę nic tej jakości (a szukałem wzdłuż i wszerz. TTS, tęgość G.

IMG_20201130_122603.jpg

IMG_20201130_122614.jpg

IMG_20201130_122625.jpg

IMG_20201130_122635.jpg

IMG_20201130_122657.jpg

IMG_20201130_122716.jpg

IMG_20201130_122707.jpg

IMG_20201130_122727.jpg

• Like 5
Opublikowano
Piękne, niech dobrze służą. Skusiłbym się, ale za nic nie zracjonalizuję sobie, a tym bardziej bardziej żonie zakupu kolejnych trzewików tylko dlatego, że są zielone.

Ale może burgundowe?[mention]bratdominik [/mention] jak to wychodzi z przesyłką?
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Witam.

Chciałbym zakupić pierwsze trzewiki w kwocie maksymalnej 800zł. Zależy mi na brązowym kolorze oraz najbardziej uniwersalnym odbiorze (tzw. do wszystkiego). Chciałbym dokonać zakupu w polskim sklepie, aby nie było problemów ze zwrotami lub wysokich kosztów zwrotu.

Patine to dobry wybór? Tutaj ostatnia para w dobrej cenie i moim rozmiarze: https://patine.pl/boots-77010.html

Ale chyba nie są zbyt uniwersalne. Wiem, że jestem w stanie dostać Berwick. Może jakieś inne alternatywy?

Pozdrawiam

Opublikowano
5 godzin temu, Cineos napisał:

Witam.

Pozdrawiam

No uniwersalne to one nie są, dobrze kombinujesz ze zwrotem, te trzewiki mają dużo luzu przy tych haczykach, początkującemu proponowałbym otwartą przyszwę w trzewikach.

Opublikowano
Pomierzylem. Wkładka w moich butach to tak 30-30,5 cm wiec chyba jednak 11....

Ja tam się w trzewikach nie bawię w dopasowanie. W chłodne dni lubię założyć dwie skarpety a odrobina luzu przy wiązaniu za kostkę nie przeszkadza. Dlatego... wziąłem 9, burgundowe, mam na imię Paweł, jestem nałogowym butoholikiem. Także [mention]Szydlowsky [/mention][mention]bratdominik [/mention] macie mnie na sumieniu.
  • Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1