john220 Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 Tylko kolory mało sensowne niestety. Może komuś faktycznie podpasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 5 minut temu, john220 napisał: Tylko kolory mało sensowne niestety. Może komuś faktycznie podpasują... Renowator , chwila strachu i będą jakie zechcesz 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 1 godzinę temu, Szydlowsky napisał: Renowator , chwila strachu i będą jakie zechcesz 😉 Za tę cenę jeszcze dużo strachu nie ma, a i myśl nie najgorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 W dniu 19.10.2020 o 17:28, pablocito napisał: Mam, kupiłem za 80 zł rok temu. Za taką kwotę do tyraczki można brać. Ten zamsz szybko się zużywa. Lichy taki. @Aras @pablocito podpowiecie jeszcze jak wypada rozmiarówka? Brać jak kladyczne buty/klasyczne sneakersy czy jak zwykłe sportowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Według mnie o numer mniejsze, niż normalny rozmiar, bo połówek nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 W klasycznym obuwiu zwykle noszę 10,5. Czasami 10 a czasami 11. W tym przypadku miałem na nogach rozmiary 45 i 46 i zostawiłem 46. Sneakersy są dosyć niskie i ewentualny nadmiar długości w ogóle mi nie przeszkadzał, zaś dodatkowe pare milimetrów szerokości to taki "bonus" na spuchnięte nogi:) Podobnie zresztą mam w NewBalance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 [mention]papiez_ [/mention] to Ci nie pomogliśmy. Ja mam normalnie 8,5 9 a w tych sneakersach mam 8 (podobnie w GP) i są idealne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Podobnie jak pablocito. Miałem szare, chyba tego typu (z jasnoszarą podeszwą). Normalnie noszę 8-8,5 (jeśli G fit, to 8), wziąłem 9 i po jednym sezonie... wylądowały w koszu. Rozczłapały się, a już na początku były luźne (włożyłem wkładki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Cóż, wziąłem true to size, 43 przy rozmiarze 9uk, najwyżej odeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 Kilka modeli Berwick poniżej 500zł: https://pl.wildberries.eu/catalog/15413369/detail.aspx?targetUrl=ES 437 zł https://pl.wildberries.eu/catalog/15679892/detail.aspx?targetUrl=ES 424 zł https://pl.wildberries.eu/catalog/15413397/detail.aspx?targetUrl=ES 471 zł https://pl.wildberries.eu/catalog/15413367/detail.aspx?targetUrl=BP 486 zł i jeszcze kilka innych modeli w pojedynczych rozmiarach: https://pl.wildberries.eu/brands/berwick warto wchodzić w konkretny model i zmieniać kolor, rozmiar, ceny się zmieniają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 Na stopę 28,5 cm to będzie 9 czy 9,5? Jako ciekawostka odpowiedź od nich: Witajcie. Musisz zmierzyć długość stopy i według tabeli rozmiarów, aby dopasować buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Mój nos mi podpowiada, że to kordowan (znam ten zielony- mam w modelu Stow jak i burgundowy- mam w modelu Robert). Wygląd lica jak i język z jednego, grubego (niepodszytego futrówką) kawałka skóry mi podpowiedział (patrz- model zielony). Trickers używa chyba włoskiego z Comipel. Bardzo przyzwoity i moim zdaniem lepszy od tego, który stosuje np. Meermin . Jeżeli mam rację, to cena mocno okazyjna. Za swoje Meerminy płaciłem swego czasu ok.2000 zł, a preorder rozszedł się w niecałą godzinę. Trickers to jednak półka wyżej : https://www.yoox.com/pl/11938530TS/item#dept=men&sts=sr_men80&cod10=11938530TS&sizeId=&sizeName= Zamówiłem z ciekawości 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 W dniu 5.11.2020 o 21:05, eduardo napisał: Na stopę 28,5 cm to będzie 9 czy 9,5? Jako ciekawostka odpowiedź od nich: Witajcie. Musisz zmierzyć długość stopy i według tabeli rozmiarów, aby dopasować buty Do Berwicków w ich normalnej tęgości F, która wypada tak naprawdę na FX, ja biorę 9 UK. Długość stopy ta sama co Ty, tęgość F (w Yanko 915, rozmiar 9.5 UK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 9 godzin temu, Tanatos70 napisał: Mój nos mi podpowiada, że to kordowan Myślę, że wątpię ale z juksem nigdy nie wiadomo. Niczym, poza czasem, nie ryzykujesz 😀 Relacjonuj na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 I słusznie, to cordovan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 @Tanatos70 a jak z rozmiarem Trickers? True to size czy iść w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 19 minut temu, bratdominik napisał: @Tanatos70 a jak z rozmiarem Trickers? True to size czy iść w dół? Zależy od kopyta (jak zawsze 🙂). Generalnie jednak podobnie jak u AS. Wszystkie moje AS-y mam w rozm. 8,5. Trickersy również. Z jednym wyjątkiem. W modelu Bourton (4444) w rozm. 8,5 pływałem. Generalnie brałbym swój rozmiar typowy dla AS-ów (tak tez wczoraj zrobiłem). YOOX dziś wysłał, więc pewnie będą koło wtorku/środy i będę mógł napisać coś więcej. edit: Trickers ma często dość zwodnicze kopyta (w modelach country). Z wyglądu obszerne, w rzeczywistości raczej krótkie i z niewielką ilością miejsca nad palcami (np. model Stow) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 @Tanatos70 dzięki. Będę śledził wątek we wtorek/środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 Godzinę temu, bratdominik napisał: @Tanatos70 dzięki. Będę śledził wątek we wtorek/środę Środa to święto, wiec pewnie czwartek/piątek raczej 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 4 godziny temu, bratdominik napisał: @Tanatos70 a jak z rozmiarem Trickers? True to size czy iść w dół? Pytanie nie do mnie, ale może pomogę. Mam Roberty, 8 i żałuję, że nie wziąłem 8,5. To trudne kopyto, było odrobinę za wąskie i za krótkie- shoe- eze pomógł, choć nie na tyle, żebym po kilku godzinach nie odczuwał dyskomfortu w tych miejscach. Natomiast rozciągacz nic mi nie dał jeśli chodzi o ucisk z góry na palce i dlatego zakładam je tylko jak wiem, że większość czasu, np. w pracy będę siedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 @Gocławianin dzięki, a jaki nosisz rozmiar w innych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 @bratdominik w przeszłości różnie, tzn. 8 g zawsze był dobry. Jeśli model mi się podobał, ale był tylko w tęgości F, to 8,5. Natomiast od jakiegoś czasu 8 F (tęgość G ma swoje wizualne minusy), ale tylko w markach, które uchodzą w dużym uproszczeniu za "szerokie", np. Church's. Roberty były błedem, mimo wizualnej trepowatości zdecydowanej większości modeli Trickersa. EDIT: nie zaznaczyłem 1 ważnej rzeczy- wszystkie moje buty (z wyjątkiem czarnych wiedenek w rozm. 8,5 F), to derby. Z oksfordami nie byłoby tak łatwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 No i nie napisałeś, że 2 pary krokietów kupiłeś w UK8 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 19 godzin temu, john220 napisał: Do Berwicków w ich normalnej tęgości F, która wypada tak naprawdę na FX, ja biorę 9 UK. Długość stopy ta sama co Ty, tęgość F (w Yanko 915, rozmiar 9.5 UK). Dzięki. Nie czekając wziąłem trzewiki 9 UK. W tej cenie (468 zł) grzechem byłoby nie wziąć. A w razie czego zawsze mogę oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 7 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2020 29 minut temu, pablocito napisał: No i nie napisałeś, że 2 pary krokietów kupiłeś w UK8 🙂 racja, a ale Ty nie dodałeś, że na jednym z ich najszerszych kopyt, a do tego na dainite, co ponoć też ma znaczenie w crockettach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi