flozbi Napisano 7 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2020 Zwrócił buty używane? Czy już po przymiarce wiedział, że szew będzie uwierał? Można użyć cienkiej wkładki, jak ktoś lubi buty bez skarpet nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 19 hours ago, mic132 said: @YoJoe to wiem, czytałem już że jest szycie Blake, natomiast inne szyte buty (co prawda metodą GYW, ale jednak) mają ukryty szew pod dodaktową warstwą, dlatego pytam Plus widzialem już jedną opinię na forum, że kogoś szew na tyle mocno uwierał w palce, że musiał je zwrócić. No na tym polega konstrukcja Blake. Mam dwie pary butów szyte tą metodą (jedne typowy Blake, drugie sacchetto bolognese) i nic mnie nie uwiera - jednak trzeba mieć na uwadze to że różni ludzie mogą mieć różną wrażliwość stóp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Mnie osobiście szycie Blakiem przeszkadza/uwiera w palce. Cienka wkładka nie zawsze rozwiązuje problem a zmniejsza pojemność buta w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat2807! Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Miałem podobny przypadek z monkami od Partenope. Reklamowałem je po ok. miesiącu z tytułu rękojmi z propozycją rozwiązania problemu lub zwrotu pieniędzy. Buty zostały przez Partenope przekazane do współpracującego szewca i odesłane mi bez efektu uwierania przez felerny szew. Noszę je komfortowo do dziś. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 19 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2020 Może być ciężko, ale sprawdź wyprzedaże na Herringu. Nie wiem, jaki masz rozmiar, ale ostatnio widziałem kilka modeli Barkera w twoim budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2020 Bexley? Z przesyłka zmieścisz się w 5 stówach. O ile trafisz z rozmiarem, jak nie to będziesz w plecy kilkadziesiąt zł za przesyłkę zwrotną do Francji, dlatego nie namawiam.https://www.bexley.com/clarendon-dark-chocolate-0117904z.html (podeszwa skórzana, rozmiarówka lekko przebrana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 19 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2020 3 godziny temu, ciasteczkowy napisał: Bexley? Z przesyłka zmieścisz się w 5 stówach. O ile trafisz z rozmiarem, jak nie to będziesz w plecy kilkadziesiąt zł za przesyłkę zwrotną do Francji, dlatego nie namawiam.https://www.bexley.com/clarendon-dark-chocolate-0117904z.html (podeszwa skórzana, rozmiarówka lekko przebrana) Przy płatności przez PayPal zwrot będzie darmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 20 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2020 Czy macie doświadczenie z marką Partigiani klasycznychbutów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2020 Przy płatności przez PayPal zwrot będzie darmowy.Tak i nie. Tak, jak zapłacisz przez PayPala koszty zwrotu zostaną zwrócone. Nie, bo na Bexley nie zapłacisz PayPalem, z tego co pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 Nie chcę bawić się w archeologa i odgrzebywać tematu o polskich butach z 2016 roku, więc pozwolę sobie napisać tutaj. W ramach ciekawostki - ostatnio z narzeczoną szukaliśmy damskich butów. Jednym z odwiedzonych sklepów był Kazar, a na wystawie buty męskie z limitowanej, luksusowej edycji Goodyear Welted Construction. Cena? Skromne 1500zł https://www.kazar.com/pl/sklep/kategorie?search=Goodyear+Welted+Construction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 Tragedii nie ma, lepiej (czy może raczej: mniej źle) im wyszło niż Conhpolowi: https://conhpolelite.pl/c/74/kolekcja-premium (choć rozumiem ze konferansjerzy cyrkowi mogą mieć odmienne zdanie).Taniej mamy kolekcje Premium w Rylko: https://www.rylko.com/mezczyzna/kolekcja-premiumMamy skórzane podeszwy, bliżej nieokreślona konstrukcję (czytaj: klejone) oraz „ozdobne przeszycia” w gratisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Panowie, gdzie znajdę taki model mokasynów oprócz massimodutti w cenie do 500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Sprobuj może to: https://www.eobuwie.com.pl/mokasyny-sebago-classic-dan-7000300-black-902.html Pod linkiem jest akurat jeden rozmiar, ale poszukaj podobnych modeli, może być tego więcej. Btw, to nie mokasyny. Nie wiem czemu tak je podpisują... Na Zalando tez coś może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Na Zalando są takie brązowe z Sebago za około 400-500zł, plus warto śledzić Zalando Lounge - ostatnio trafiłem boat shoes od nich za jakieś 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spythere1st Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Dzień dobry. Panowie, taki dylemat. Te buty? https://www.bexley.com/brackley-patin-burgundy-01017044.html Czy może te? https://kh-shoes.com/pl/p/Lord-Brogues-Burgundowe/322 Rozmiar 44... ciężko jest coś znaleźć w dobrej cenie. Z kolei 399 vs 479 zł. też nie jest to mała różnica... A może sobie darować wziąć coś normalnego (czytaj. klejone) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Zależy do czego, jedne buty ze zdobieniami, drugie bez zdobień, sporo je róźni. Ja bym z tych 2 par wybrał Bexleye, moim zdaniem powinny być ciut lepsze jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Bexley w tej cenie są ok, tylko jak nie trafisz z rozmiarem to trochę lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Jeśli chodzi K.H. to na Forum chyba nie ma ani jednego pozytywnego komentarza na ich temat, więc można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że to wyrzucone pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 Królewski Herb zbiera tu cięgi ale standardy tu są mocno wyśrubowane. Wracając do tematu, poza tym ze obie pary butów różnią się stopniem formalności, Bexleye są fabrycznie podzelowane, wiec do ceny K.H. Trzebaby doliczyć 30-40 PLN za zelowanie (uważam ze w butach tej klasy zelowanie to raczej konieczność).Disclaimer: nosze jedna pare butów Bexley, K.H. nie widziałem na oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spythere1st Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 W dniu 29.08.2020 o 21:49, ciasteczkowy napisał: Królewski Herb zbiera tu cięgi ale standardy tu są mocno wyśrubowane. Wyśrubowane standardy... Również marzę o Yanko czy Carmina bądź Lobb, ale mój dziadek nie zostawił fortuny mojemu ojcu a ojciec tej fortuny nie powielił i nie przekazał mi. Nie mam również parlamentarzysty w rodzinie, także obsada prezesa spółki skarbu państwa odpada. Kończąc ironię zdecydowałem, że jednak zamówię i się przekonam. Do tej pory starałem się kupować buty od polskich producentów (robione w Polsce), także mam kilka różnych par obuwia od Domeno, Conhpol, Ryłko, Wojas, Wittchen. Raczej klejone obuwie. Z wyjątkiem jednych loafers od Conhpol (sam do końca nie wiem bo niby mają przeszycie widoczne ale może to tylko ozdoba). Mam również trzewiki angielskiej firmy Frank Wright (kupiłem za śmieszne pieniądze jak startował sklep aboutyou). Rewelacyjnie się w nich czuję. Świetnie leżą, pewnie zasługa kopyta. Ach, nie mogę również zapomnieć o półbutach Birkenstock. Anatomiczna wkładka (footbed) sprawia wrażenie, że można iść w tych butach 100 km bez zmęczenia... Przechodząc do sedna sprawy. Szukałem najtańszych szytych ramowo butów. 399 z przesyłką. Nigdzie taniej nie znalazłem. Wkrótce dodam foto reportaż z odpakowania i pierwszej przymiarki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Spythere1st napisał: Szukałem najtańszych szytych ramowo butów. 399 z przesyłką. Nigdzie taniej nie znalazłem. Linia Lord nie jest szyta ramowo - chyba, że wyrwałeś linię KH Goodyear w tej cenie, ale fota podeszwy sugeruje że to Lord. Powodzenia - niech się noszą jak najlepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spythere1st Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 31 minut temu, Xune napisał: Linia Lord nie jest szyta ramowo - chyba, że wyrwałeś linię KH Goodyear w tej cenie, ale fota podeszwy sugeruje że to Lord. Powodzenia - niech się noszą jak najlepiej. Racja, źle się wyraziłem. To Lordy szyte metodą Blake. Raczej cenowo nie ma szans aby GYW były tańsze od Blake. Nieważne. Wkrótce zdjęcia i opisy w temacie o Królewskim Herbie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 3 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2020 Ktoś zna ten sklep? Ceny chyba dosyć niskie i sporo rozmiarów. https://pl.wildberries.eu/brands/berwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 3 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2020 https://wyborcza.pl/7,156282,25582917,wildberries-najwiekszy-sklep-internetowy-w-rosji-wchodzi-do.html?disableRedirects=true 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi