john220 Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Owszem, nie jest to pełna skórzana podeszwa, ale... Weź pod uwagę, że skórzana podeszwa ma swoje plusy i minusy. Na deszcz nie wyjdziesz w skórzanej podeszwie, chyba że ją podzelujesz. Co za tym idzie duża część roku będzie dla Ciebie kłopotliwa. Tu masz jednak gotowe rozwiązanie. Estetyczne, sprawdzone i bardzo polecane przez forumowiczów jak widać. Osobiście uważam, że podeszwa York jest złotym środkiem dla obuwia codziennego. Edit. To niestety nie jest York. Wprowadziłem Cię w błąd. Jak będziesz kupował czarne oxfordy to co innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Tu akurat masz dainite-like marki Vibram. W mojej ocenie taka podeszwa ma bardzo duze walory uzytkowe. Wizualnie- typ podeszwy w tym.wypadku nie ma wielkiego znaczenia poniewaz mowa o butach z natury mało formalnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 A co do uniwersalności, to akurat york spokojnie nadaje się do codziennego garnituru, a na ślub w brogsach raczej nie pójdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 2 minuty temu, adamW napisał: Tu akurat masz dainite-like marki Vibram. W mojej ocenie taka podeszwa ma bardzo duze walory uzytkowe. Wizualnie- typ podeszwy w tym.wypadku nie ma wielkiego znaczenia poniewaz mowa o butach z natury mało formalnych. Faktycznie, nie zauważyłem przeglądając Yanko, że to nie jest York w tych Patine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 4 minuty temu, john220 napisał: Na deszcz nie wyjdziesz w skórzanej podeszwie, chyba że ją podzelujesz. Nie mam żadnych problemów z używaniem skórzanej podeszwy na deszczu. Oczywiście bez zelówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Poza tym, że szybciej się zużywa i może przemoknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton von S. Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Czy te brogsy są całkowicie skórzane w środku? Buty z materiałem wewnątrz trzymają mi średnio dwa sezony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 1 minutę temu, Anton von S. napisał: Czy te brogsy są całkowicie skórzane w środku? Buty z materiałem wewnątrz trzymają mi średnio dwa sezony Cale ze skory. Jesli to Twoj rozmiar to bym sie nie zastanawial chwili przy takiej cenie. Swietne buty, duzo wygodniejsze niz Berwicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Nie wiem jak Patine, ale zgadzam się z przedmówcą co do wygody użytkowania Berwicków. Dopiero po zakupie Yanko zauważyłem, że dobry but może być tak wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Tez bym sie nie zastanawiał tylko zamówił i przymierzył. W tej cenie to bardzo dobra okazja. Najwyżej odeślesz i stracisz kilka złotych na przesyłkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 15 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Co sądzicie o tych monkach? https://partenope-shoes.com/pl/monk-shoes/228-monk-shoes-zamsz-ebano.html Generalnie szukam ciemnych, zamszowych monków w moim rozmiarze (UK 11) i niestety pusto, zarówno w Polskich jak i zagranicznych sklepach. Dzisiaj przyszła paczka z Patine, miałem nadzieję że wcisnę się w ich buty, niestety kopyto 915F pokonało także i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy01 Napisano 15 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 J.FitzPatrick właśnie wypuszcza nową linie. Można kupić teraz za niecałe 200 dolarów i bez cła. Z tego co wyczytałem akceptują nawet zwroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 JFP ma również wąskie buty, więc raczej bym na nich nie liczył. Pooglądam meermina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 15 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Jak wygląda tęgość i rozmiarówka Meermina w stosunku do Berwicka czy Yanko? Edit: pytanie też co do miękkości - przykładowo mierząc lotniki do garnituru z Yanko czułem się rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 Rozmiarowo podobne do Yanko, Barwicki mam pół rozmiaru mniejsze. Kopyta z kolei, jak dla mnie mają najwęższe. Sama skóra jest dość miękka, ale buty mają dość sztywną konstrukcję i dopiero po dłuższym czasie stają się wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 @YoJoe, węższe nawet niż Yanko 915F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partenope Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 @mic132 Kształt kopyta w modelu Monk Shoes Zamsz Ebano Partenope jest zbalansowany, w połowie drogi pomiędzy formalnym a sportowym: lekko wydłużony, z subtelnie zaakcentowaną zewnętrzną krawędzią i zaokrąglonym noskiem. But zachowuje smukłość wizualną, jednocześnie zapewniając odpowiednią ilość miejsca, aby stopa ułożyła się wygodnie. Jest to model, który będziesz mógł założyć i nosić, a nie tylko przymierzyć i odesłać z powrotem w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 Trochę papka marketingowa i niespecjalnie udana próba gry na emocjach. Niemniej but faktycznie bardzo ładny. Szczególnie kopyto, jak zresztą w większości waszych produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 5 godzin temu, mic132 napisał: @YoJoe, węższe nawet niż Yanko 915F? Tak, mam w nich trochę więcej miejsca w palcach. Nie jakoś szczególnie, ale odczuwalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 3 godziny temu, Partenope napisał: @mic132 Kształt kopyta w modelu Monk Shoes Zamsz Ebano Partenope jest zbalansowany, w połowie drogi pomiędzy formalnym a sportowym: lekko wydłużony, z subtelnie zaakcentowaną zewnętrzną krawędzią i zaokrąglonym noskiem. But zachowuje smukłość wizualną, jednocześnie zapewniając odpowiednią ilość miejsca, aby stopa ułożyła się wygodnie. Jest to model, który będziesz mógł założyć i nosić, a nie tylko przymierzyć i odesłać z powrotem w pudełku. Żenująca kryptoreklama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 To jest po prostu reklama, a nie kryptoreklama (nie jest ukryta w przekazie, ponieważ napisał to zapewne ktoś z samego sklepu). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 1 godzinę temu, Cineos napisał: To jest po prostu reklama, a nie kryptoreklama (nie jest ukryta w przekazie, ponieważ napisał to zapewne ktoś z samego sklepu). Kryptoreklamę pisze też ktoś ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 3 godziny temu, Cineos napisał: To jest po prostu reklama, a nie kryptoreklama (nie jest ukryta w przekazie, ponieważ napisał to zapewne ktoś z samego sklepu). Reklamę publikuje się w miejscu do tego przeznaczonym. Reklamy nie przedstawia się jako obiektywnej porady w wątku do tego nieprzeznaczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 Panowie, oczywiście że jest to reklama i bynajmniej nie sugeruję się pięknym opisem natomiast to co mnie interesuje, to dostępne na rynku tego typu buty biorąc pod uwagę, że meerminy czy Yanko są raczej dla osób o węższej stopie, crownhille w tej cenie I rozmiarze są już wyprzedane, a z Bwrwickami nie chce się kolejny raz mordować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partenope Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 To opis kształtu buta w odpowiedzi na pytanie użytkownika forum dotyczące naszego modelu butów. Z uwagi na ten kształt but będzie mniej problematyczny w dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi