owiec Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Przymierzam się do kupna trzewików, spośród wielu te wraz z dwoma innymi parami najbardziej przypadły mi do gustu: http://patine.pl/yanko-653yh-burdeos.html Nim pomierzę stopę i zapytam się o to czy będzie to kopyto pasować do mojej stopy chce się dowiedzieć czy te buty będą pasować do dżinsów, spodni typu moleskin czy chinosów (chociaż noszenie chinosów zimą wydaje mi się niepoprawne - chyba, że są zrobione z grubszego materiału, ale aż tak tajników tychże spodni nie zgłębiałem, a do spodni sztruksowych czy wełnianych przekonać się nie mogę). Co do górnej części stylizacji to chodzę w parce, ale jak na taką kurtkę to jest ona dość stonowana i budrysówce. Natomiast pod odzieniem wierzchnim znajdowałby się sweter (vneck, kardigan), koszula i od czasu do czasu knit. Posiadam też płaszcz, ale sądzę, że buty tego typu już nie będą pasować do takiego okrycia wierzchniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Będą OK, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Śmiało bierz, dobrze będzie z dżinsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Dnia 30.12.2016 o 15:39, In_Nomine napisał: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=9279&x=1 Grzechem byłoby nie kupić, jeden dzień i są Absolutnie, to naprawdę okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Sam kupiłem 30 grudnia i wczoraj otrzymałem buty. 10,5 jest idealne na moją stopę. Super zakup. Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzeii Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Dnia 21.12.2016 o 09:13, Leppard napisał: Witam! Jestem ciekawy Waszej opinii dotyczącej tych butów: http://shop.mango.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/buty/kozaki/skorzane-buty-z-wysoka-cholewka?id=73095530_CU&n=1&s=accesorios_he.zapatos_he mało jest wpisów, w których wymienia się buty dystrybuowane przez Mango (ja znalazłem 3 stare z 2011 r. i to nie o nich, a wymieniane były tylko w kontekście dotyczącym innych butów). Wiem,że za takie pieniądze jakości super nie będzie, ale z wyglądu mi się podobają. Jaką mogą mieć jakość takie buty? Lepszą od polskich sieciówek np. Kazar, Ryłko, GR, itp. Jak wypada ich design w stosunku do produktów marek wyżej wymienionych. Jak mogą wypaść jakościowo i wizualnie w stosunku do np. Królewskiego Herbu? Wiem, że takie buty nie leżą sferze zainteresowań większości Użytkowników Forum, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia, albo przynajmniej oceni, bez uprzedzeń, ich wygląd (nie odnosząc się do jakości). Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę Wam Wszystkim! Przemek Mam dwie pary z mango, na "brudne" wypady. Obie, od dwóch lat, sprawują się bardzo dobrze. Więc w przedziale cenowym (200-300 zł) to dobry wybór. PS można w nich chodzić a nie są tylko od wyglądania, jak to w zarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breskin Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Gdzie kupię czarne oxfordy w dobrej cenie? Na KH wyprzedane rozmiary Jakiekolwiek inne strony do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajsik Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 5 godzin temu, Breskin napisał: Gdzie kupię czarne oxfordy w dobrej cenie? Na KH wyprzedane rozmiary Jakiekolwiek inne strony do polecenia? http://www.herringshoes.co.uk/ http://klasycznebuty.pl/ Polecam polować tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Dzień dobry, ciekaw jestem opinii bardziej doświadczonych forumowiczów o włoskich butach marki ZENOBI. W warszawskim TK Maxie oglądałem poniższy model w kolorze brązowym w cenie 550 PLN. Moje wrażenia bardzo pozytywne - mięciutka skóra, wysoka jakość wykonania - ale jestem początkującym "butofilem" i może sie mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Wyglądają zacnie. Z ciekawości, w którym tikeju w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Cokolwiek wystawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Doświadczenie mam zerowe, ale intuicja podpowiada mi, aby buty sygnowane logiem firmy w widoczny miejscu omijać szerokim łukiem, jak również wszelkie udziwnienia typu zajefajne sznurówki (te można co prawda wymienić). Ale to mój pogląd i moje poczucie estetyki, mogę się mylić. Tak patrzę na aktualną ofertę producenta i się zastanawiam, czy to nie te same Asy dizajnu tworzą dla naszego przemysłu obuwniczego w stylu Venezia, Gino Rossi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Jeśli w oryginale są w kolorze bordo, to je widziałem. Oprócz tej było kilka innych par, mocno feszyn, z abstrakcyjnymi cenami wyjściowymi (snikersy za 4000 i jakieś za blisko 5000). Te buty były dość zgrabne, ale cena wyjściowa podejrzanie wysoka, moim zdaniem jakość ogólna (oraz skóry) jej nie usprawiedliwia. W cenie tikejowej (myślę, że) mogą być. Przed zakupem (ew. zwrotem) poczytałbym opinie, nie jestem ekspertem. Venezia i Dżino to jednak inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropek Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Tak się prezentują moje buty Zenobi po 10-15 całodniowych wyjściach. Trzymane bez prawideł. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 widziałem te buty w Kuj-Pom, również w cenie 550 zł, wymieniłbym sznurowadła i można śmigać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jwodzu72 Napisano 5 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Dnia 3.01.2017 o 14:46, Clovis napisał: Absolutnie, to naprawdę okazja. Za taką cenę to grzech nie skorzystać...jedna doba via Lipsk i buty w domu i 6 stów w kieszeni i tak za 5 dni miałem kupić w Wawie...taki fart.To już 3 para Loake. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Jak rozmiarówka w porównaniu z Herringiem/G&B/Berwickiem? Sprawiają wrażenie podatnych na rozbijanie czy raczej twardych? Bo rzeczywiście niezła okazja, też zacząłem się nad nimi zastanawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jwodzu72 Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Dnia 6.01.2017 o 15:11, Karol G. napisał: Jak rozmiarówka w porównaniu z Herringiem/G&B/Berwickiem? Sprawiają wrażenie podatnych na rozbijanie czy raczej twardych? Bo rzeczywiście niezła okazja, też zacząłem się nad nimi zastanawiać. Nie mam doświadczenia ale mogę podpowiedzieć na przykładzie modelu Berwic 2428 o tęgości "G". Długość wew Berwica 29,5cm,a szerokość 10cm Długość wewTautona 28,8cm,a szerokość 10,5 . Tyle teorii,praktyka- Berwic jest dłuższy i smuklejszy,tęgość wymaga rozbicia i jest mocno dopasowany,pomimo tęgości "G". Taunton,jeśli chodzi o tęgość jest w sam raz,długość krótsza,a skóra grubsza i mięsista od Berwica. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Okej, dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 @jwodzu72, czy te zdjęcia prezentują Tauntony w towarzystwie spodni od pidżamy? Jeśli tak, to jest to nowa 'jakość' na tym forum! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jwodzu72 Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 5 godzin temu, Koval napisał: @jwodzu72, czy te zdjęcia prezentują Tauntony w towarzystwie spodni od pidżamy? Jeśli tak, to jest to nowa 'jakość' na tym forum! Nie,choć na takie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Rozumiem ze tauntony kupione na heringshoes? Tez skorzystalem. Prezentuja sie fajnie, jak znalazl na jesien. Jedyne co mnie denerwuje to pod pieta jest jakos dziwnie miekko jakby byla tam jakas piankowa wkladka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żyraFFa Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Dzień dobry Ostatnio w TK maxie udało mi się znaleźć coś takiego, jednak przy bliższej inspekcji naszło mnie parę pytań: 1. Czy ktoś w ogóle zna firmę F&D forward? W internecie niewiele znalazłem, ale kupował je ktoś z forum BwB, co chyba jest dobrym znakiem.2. Czy ktoś może "na oko" potrafi określić jaką metodą są szyte buty? 3. Kanał szycia jest zupełnie na wierzchu, a jako że buty mają gumową podeszwę to bardziej tego chyba nie podzeluję, żeby zakryć nici? Jak długo może wytrzymać nić na wierzchu? Czy są może inne sposoby zabezpieczenia tego? Dużo chodzę, więc wytrzymałość butów jest dla mnie ważna. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Dla podania jaką metodą są szyte te buty, musiałbyś pokazać wnętrze buta. Jeśli widać szwy (mogą być pod wkładką) to będzie blake albo rapid/blake albo jakaś kombinacja systemu bolońskiego. Dla mnie to raczej rapid/blake. Dwa przeszycia i różne długości szwów na dole(podeszwa) i na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyprys Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Panowie, miałbym ogromną prośbę o pomoc - szukam w miarę uniwersalnych butów brązowych/ciemnobrązowych butów (do luźniejszego garnituru) i ew. (jeśli to możliwe) do jeansów z marynarką. Myślałem o: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=9413&x=1 (są akurat w promocji) http://patine.pl/yanko-664y-niger-803.html https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4508 Moglibyście doradzić, które waszym zdaniem najlepsze - ew. coś innego? Rozmiar stopy 29,4cm. Pozdrawiam, Cyprys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi