Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynie kolor mi nie pasował, bo te buty nigdy nie były dostępne w kolorze który Barker określa w swoich katalogach jako "wood brown". Zacząłem jednak bawić się zdjęciem i widzę, że to była jedynie kwestia mojego monitora i oświetlenia w sklepie. Widzisz, ja sobie zapisuję takie bzdurne detale. :ugeek: Miałeś rację od początku - Rainham, mój błąd. Zwróciłeś uwagę czy dodawali do nich łyżkę do butów z kości słoniowej oraz certyfikat jak w przypadku każdego modelu Anniversary?

Zrobiłeś może zdjęcie wnętrza cholewki? Tam jest bardzo fajnie wypełniony i wszyty język.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Miałem też wątpliwości co do modelu, ponieważ Rainham ma w inny sposób rozmieszczone "gwoździe" na podeszwie jak na foto poniżej pierwsze zdjęcie (można też zobaczyć łyżkę o której mówisz), ale może to kwestia produkcji w danym roku, na drugim rozmieszczenie "gwoździ" tak jak w egzemplarzu z TK Maxx.

Łyżki pewnie nie było (nie pytałem), podobnie jak nie ma pudełek i worków w przypadku innych modeli. Z tego co wiem to opakowania można dostać luzem jak zapytamy (bynajmniej taki przypadek miałem kiedyś za granicą).

Nie zrobiłem foto wnętrza, w tych warunkach oświetleniowych, telefonem mogłoby to być trudne.

post-1703-1365892081082_thumb.jpg

Opublikowano

Masz rację Flors, pośrednio chodzi o rok produkcji, ponieważ wcześniej używano kruponu podeszwowego o grubości standardowej dla linii Professional (5,8-6mm). W momencie przejścia na grubość 7 mm zmieniono system wbijania gwoździ na tłokowy (2-gi rysunek). Wcześniej gwoździe były przybijane ręcznie. No i kiedyś te buty kosztowały prawie 300 GBP. Teraz można je dostać za ok 80% tej kwoty. Wygląda jednak na to, że materiały użyte do produkcji tych butów się nie zmieniły - oszczędność musi być więc w innym miejscu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jak ktoś będzie chciał to Barker (stopa chyba min 31 cm). TK Maxx Opole.

Dwa kolory na butach (czarny i ciemna wiśnia).

Model Cambridge (ale nie dam głowy).

Cena jak zawsze przy marce Barker w tej sieci 250 PLN.

Widziałem tam też czarne Barker Professional-? model jak Wallace rozmiar 13. Foto wyślę na PM jakby ktoś chciał (nie chcę tu robić śmietnika).

post-1703-1365892085815_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, naprawdę wyznacznikiem super jakości nie jest skórzana podeszwa. Prawdę powiedziawszy dobra gumowa podeszwa jest wygodniejsza niż dziadowska skórzana. Poza tym, posiadając same buty na skórzanej podeszwie, w deszczowy dzień się z domu nie wyjdzie, a przypominam, że to lato obfitowało w deszczowe dni ;)

Opublikowano

Co do tematu, to w Bacie, w obecnej kolekcji jest sporo bardzo klasycznych modeli. Wizualnie, za cenę w granicach 350 zł uważam, że jest b. dobrze. Zapewne gorzej z jakością, ale coś za coś, przy takich pieniądzach.

Opublikowano

W poprzedniej kolekcji Baty również było trochę ciekawych wizualnie butów. Warto jednak wiedzieć, że większość z nich wylądowała potem na przecenach i kosztowały 200-250 zł. ;) Jak z jakością nie wiem i nie jestem kompetentny, żeby się wypowiadać, ale niektóre skóry sprawiały wrażenie lekko plastikowych. Zamszowe modele chyba najbardziej mi się podobały.

Opublikowano

Co do tematu, to w Bacie, w obecnej kolekcji jest sporo bardzo klasycznych modeli. Wizualnie, za cenę w granicach 350 zł uważam, że jest b. dobrze. Zapewne gorzej z jakością, ale coś za coś, przy takich pieniądzach.

Miałem dwie pary Bata w życiu. Jedne rozpadły się po trzech-czterech miesiącach, drugie wytrzymały trochę dłużej - ok. pół roku. Dlatego w drodze do mnie są te Geoksy: http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitid=0 (Ale nie z Herringa.) Wg mojego doświadczenia buty tej marki są niezniszczalne.