Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak w ramach ciekawostki - buty jesienno-zimowe z H&M. Mignęły mi tylko w sklepie, nie przyglądałem się bliżej wykonaniu i skórze, ale podejrzewam że szału nie ma. Cena 199 zł.

to z pewnością nie jest skóra:(
Opublikowano

http://www.ebay.co.uk/itm/STERLING-HUNT ... 61ca99c665

Oxfordy za 35 funtów. Wierzchy i podszewka skórzane. Skóra cholewkowa II gatunek, bardzo cienka, ale nie plastykowa. Bardzo delikatna i raczej na krótkie użytkowanie. Podeszwy klejone ze szwem centralnym jak w konstrukcji Blake. Obcas z PCV. Zostały już tylko dwa rozmiary.

Oferta raczej dla desperatów - wrzucam jako ciekawostkę. Firma produkuje w Chinach, ale skóra jest włoska.

A tu inne buty, o których nic nie wiem. Wydaje mi się, że zdjęcie przedstawia inne niż sprzedawane buty.. Ale podobno jak twierdzi producent GYW. Rybka połknie haczyk. 40 funtów.

http://www.ebay.co.uk/itm/Mens-All-leat ... 5190f7e898

Opublikowano

Imponująca oferta, świetna historia firmy ...

Zerknąłem tylko pobieżnie na kilka marek i na przykładzie Caterpillara akurat, bo mnie interesował - ceny baaaardzo wysokie. Generalnie próbują sprzedawać w cenach sugerowanych, albo i lepiej, ale to zdecydowanie najwyższe ceny Caterpillara jakie ostatnio oglądałem, a trochę witryn przeanalizowałem, nie wspominając o portalach aukcyjnych. "Buty trochę taniej" , to chyba niekoniecznie spartoo, no chyba, że są tam jakieś specjalne oferty, albo czas wyprzedaży. Jednakże, wybór przeogromny - pierwszy raz widzę polskojęzyczną witrynę z tak ogromnym asortymentem. Towar wysyłają z Francji? Czy jest jakaś polska siedziba firmy?

pozdrawiam

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem. Na ich ofertę natknąłem się zupełnie przypadkowo. Biorąc pod uwagę termin dostawy który wedle zapewnień sklepu wynosi maksymalnie 6 dni zakładałbym, że mają jakieś przedstawicielstwo w Polsce, ale pewności nie mam. Z ciekawostek sklep oferuje rozłożenie płatności na 3 miesięczne bez odsetkowe raty (koszt operacji 20 zł). Na przecenach (niektóre nawet 50%) mają całkiem ciekawą ofertę, a w połączeniu z ratami może to być niezła opcja dla poszukujących znośnych butów za rozsądna cenę.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę termin dostawy który wedle zapewnień sklepu wynosi maksymalnie 6 dni zakładałbym, że mają jakieś przedstawicielstwo w Polsce, ale pewności nie mam.

To żaden dowód, przecież nie trzymają tutaj pełnego asortymentu.

Z ciekawostek sklep oferuje rozłożenie płatności na 3 miesięczne bez odsetkowe raty (koszt operacji 20 zł).

Z ekonomicznego punktu widzenia nie ma znaczenia, czy nazwiesz to odsetkami, marżą czy prowizją. Ważne, że za odroczenie płatności pobiera się pieniądze. Oni to robią.
Opublikowano

Jest dokładnie tak:

wszystkie produkty wysyłane są z Francji. Nie ma możliwości wysyłki z PL. Terminy : UPS standard 6 dni roboczych 0 zł / UPS ekspres 3 dni robocze 75 zł.

Ech przegapiłem to wczoraj. Jak widać o drugiej w nocy mózg mi już szwankuje.

meqoq - co do oprocentowania w zasadzie masz racje, ale ta opłata na tle całościowej ceny butów jest tak mała, że pozostaje praktycznie nieodczuwalna dla kupującego. (przykładowo przy butach za 600 zł to raptem ok 3%)

Ceny podstawowe faktycznie mają zawyżone. Poza promocjami raczej bym tu nie kupował.

Opublikowano

Ale w sumie można zakupić buty niedostępne lub trudno dostępne w sklepach internetowych, np. Lottusse. To całkiem niezłe buty, choć po zdjęciach tego nie widać. Poza tym w Spartoo są dostępne jedynie najtańsze w Hiszpanii modele, które tutaj kosztuję o wiele za dużo.

Opublikowano

Kiedyś widziałem w TK Maxx buty:

Barker, seria Anniversary Collection.

Model chyba Rainham (nie ma go teraz w ofercie Barker)

Kolor: ciemny brąz (Barker produkował ten model ciemno szary, ale wersja limitowana)

Cena: 250 PLN

Co niektórzy, będą musieli przeprosić się z TK Maxx, albo proszę wyprowadzić mnie z błędu i napisać, że to model krótko produkowany, z kiepskiej skóry i w słabym wykonaniu.

post-1703-13658920810243_thumb.jpg

Opublikowano

Co niektórzy, będą musieli przeprosić się z TK Maxx, albo proszę wyprowadzić mnie z błędu i napisać, że to model krótko produkowany, z kiepskiej skóry i w słabym wykonaniu.

To model krótko produkowany, bo jak sama nazwa wskazuje jest to anniversary edition. Nie jest to jednak model Rainham.

A w kwestii TK Maxx, chciałbym Was wszystkich serdecznie przeprosić - zachowałem się jak gówniarz. Teraz tylko tam będę robił zakupy. :lol: Jak byłem mały, to chłopaki przy trzepaku zwykli mówić: "raz na rok to i kura pierdnie". :lol: Byłem w TK Maxx kilka razy w życiu. Nikt i nic mnie nie przekona, że jest to dobre miejsce na zakup butów. Można coś trafić, owszem ale na Boga ile razy w życiu mam się tam udać, 100? Kolega z forum upolował praktycznie nowe C&J w SH i o czym to świadczy, że tam kupimy dobre angielskie obuwie?

A tak na serio - buty są dobrej jakości, w porównaniu do Loake które można na ogół dostać w tym sklepie - nieporównywalnie lepsze.

• Oceniam pozytywnie 1