Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heathcliff:

W niższej cenie są np. czarne oxfordy w CT (black carlton oxford). Zdaje się, że robi je Loake. Czy są lepsze od Clarks? Nie wiem. Mam z CT jedną parę butów za 99 gbp (brown clarence semi brouge) i jestem z nich zadowolony- są ładne i wygodne. Ale kilku użytkowników forum miało z butami od CT różne nieprzyjemne przygody, więcej do poczytania tutaj:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1318-marka-charles-tyrwhitt/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na jakiej podstawie wnosisz, że jakość jest znakomita? Jeśli ze zdjęcia, to chyba nie mamy o czym rozmawiać; jeśli z opinii innych czy z autopsji, to podziel się proszę szczegółami.

Lakierowane buty z niskiej i średniej półki to praktycznie zawsze zły wybór. Moim zdaniem - szukaj dalej.

Edit: Koval mnie uprzedził:)

Opublikowano

Czy przyszwa w oxfordach powinna się chodzić, czy może być nieco rozchylona?

Nie wiem czy zmieniać buty na rozmiar większe, czy zostawić te (Barker 8G, stopa 268-270mm)

Na razie buty lekko uciskają, ale myślę, że się rozchodzą

IMG_8914.JPG

IMG_8915.JPG

Opublikowano

Dziękuję za opinie. Mam dylemat, czy zmieniać na 8,5G czy zostać przy 8G.

W większym zapewne przyszwa lepiej się złoży i nie będą uciskać, nie wiem jednak czy nie rozciągną się za bardzo.

W obecnych w okolicach pięty jest ok, trochę uciska w śródstopiu

Opublikowano

1. xkoziol: Myślę że moje do końca się raczej nie zejdą :).

2. Servetch: Zasznurowane są do tego stopnia, że mocniejsze zaciśnięcie skutkuje mało komfortowym uciskiem stopy. (Moje teraz się na prawidłach rozciągają, myślę czy by coś pod język dodatkowo nie włożyć :P)

Jak się nie rozciągną najwyżej odeślę na zalando, będą mogli koledzy o niższym podbiciu odkupić :-P

Opublikowano

1. xkoziol: Myślę że moje do końca się raczej nie zejdą :).

2. Servetch: Zasznurowane są do tego stopnia, że mocniejsze zaciśnięcie skutkuje mało komfortowym uciskiem stopy. (Moje teraz się na prawidłach rozciągają, myślę czy by coś pod język dodatkowo nie włożyć :P)

Jak się nie rozciągną najwyżej odeślę na zalando, będą mogli koledzy o niższym podbiciu odkupić :-P

Nie przejmowałbym się tak tym jednym elementem jakim jest zejście się przyszwy. Moim zdaniem, jeżeli but dobrze leży na stopie

i ogólnie ładnie się prezentuje to... pies przyszwę trącał :twisted: . Przy szerszej i nienajdłuzszej stopie, w przypadku butów z zamkniętą przyszwą, często stajemy przed dylematem: albo wybieramy kopyto o większej tęgości i wtedy w butach wyglądamy jakbyśmy mieli, jak to określa moja zona: "czarcie kopytka, albo akceptujemy otwartą przyszwę w zamian za bardziej smukły wygląd. Coś za coś. Wystarczy  przejrzeć forum w kategorii: "jakie buty mam dziś na sobie" i wyrobić sobie zdanie na ten temat na podstawie oglądu fotografii. Tak to widzę., ale możliwe że się nie znam :-P

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

:shock: Na jakiej podstawie powziąłeś opinię o ich znakomitej jakości?!

Ps. Nie jest to rodzaj obuwia rekomendowany na tym forum na uroczystość ślubną.

Zdjęcia zrobiłem sam, bo buty mam w domu. Stąd byłem w stanie stwierdzić o ich jakości (oczywiście w porównaniu do innych butów w tej kategorii cenowej).

Znajdują się one aktualnie na Zalando: http://www.zalando.pl/dune-announcement-oksfordki-czarny-du512a00s-q11.html

Mi się udało je kupić za 269zł.

Wiem, że buty nie będą uniwersalne. Ciekawiło mnie, czy ktoś miał do czynienia z tą marką.